EMBA - MBA Executiv

EMBA (MBA Executiv) reprezintă o diplomă postuniversitară în afaceri, oferită în mod deosebit profesioniştilor care au o experienţă a muncii semnificativă. Programele EMBA oferă studenţilor cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru a avansa pe plan profesional, aceştia putând primi poziţii în conducere executivă sau management. Majoritatea programelor EMBA pot fi absolvite în mai puţin de 2 ani şi sunt create în aşa fel încât studenţii să poată studia în timp ce şi lucrează. Aceasa este o caracteristică importantă a programelor EMBA deoarece studenţii pot veni cu idei noi legate de muncă în mediul educaţional. Studenţii care obţin un EMBA vin adesea din sectorul privat, non-profit sau guvernamental, precum şi dintr-o multitudine de industrii. Multe universităţi care oferă programe EMBA oferă de asemenea şi posibilitatea de a învăţa la distanţă. Cursurile la un EMBA includ bazele afacerilor precum finanţe, marketing, contabilitate, dar pun accentul şi pe conducere şi management în diferite sectoare ale afacerilor. 

Varietatea programelor EMBA poate fi copleşitoare - nu lăsa asta să te oprească! Caută acum cele mai populare programe EMBA din lista de mai jos.

EMBA adăugate recent

Goizueta Business School

Executive MBA

Decembrie 12, 2018
MBOR Modular pentru angajați este un program hibrid recunoscut la nivel mondial, cu un program inovator, de afaceri, destinat directorilor executivi și profesioniștilor realizați. Alăturați-vă MBA-ului modular pentru directori și descoperiți noi modalități de îmbunătățire a performanței afacerii și a carierei.

emlyon business school MBA programs

Executive MBA

Noiembrie 27, 2018
Programul Executive MBA la școala de afaceri emlyon este conceput pentru a fi o cheie esențială pentru dezvoltarea profesională și personală. În mod profesionist vă veți întări abilitățile manageriale și vă veți uita din nou la practicile de management. Personal, programul vă sprijină în dezvoltarea dvs. personală, deschizând calea pentru dezvoltarea d… [+]vs. personală și vă pregătește să definiți mai bine realizarea obiectivelor carierei alese. [-]

California State University Sonoma

MBA în afaceri cu vin

Noiembrie 29, 2018
Industria vitivinicolului se schimbă. Mai mult decât satisfacerea pur și simplu a nevoilor industriei, Sonoma MBA în Wine Business ajută la modelarea modului în care industria evoluează în conformitate cu cerințele globalizării, tehnologiei și schimbarea reglementărilor. Acreditat la nivel internațional Sonoma Executive MBA în Business Wine este liv… [+]rat cu un program de planificare, relevanță și orientare spre leadership pentru profesioniștii realizate la nivel de manager senior, director și executiv. [-]

Universități în România

Schimbă locația

Ce este un EMBA?

MBA Executiv (EMBA) este un program postuniversitar în afaceri. Destinate mai ales profesioniștilor cu locuri de muncă la nivel mediu și senior, aceste programe oferă studenților acces la informații importante și la unelte care îi vor ajuta să avanseze în cariere. De la inginerie la antreprenoriat, studenții din toate domeniile pot urma un EMBA, iar fiecare din ei aduc o experiență unică de la birou în sala de clasă. Majoritatea acestor studenți continuă să muncească cu normă întreagă pe perioada studiilor și mulți din ei primesc ajutor financiar de la angajatori pentru a-și plăti taxele de școlarizare. Cursurile EMBA reîmprospătează bazele puternice în afaceri în domenii precum finanțe, marketing și contabilitate, punând un accent special și pe o formare de conducere - precum globalizarea și gândirea strategică - în toate sectoarele. Deoarece mulți absolvenți EMBA ajung pe poziții de management executiv, acest tip de formare este foarte important. Pe scurt, EMBA oferă managerilor de mijloc o oportunitate de a-și mări dezvoltarea profesională în timp ce continuă să lucreze.


Cum diferă un EMBA de un MBA tradițional?

Similar în multe aspecte unui MBA, EMBA diferă deoarece este țintit spre profesioniști cu mariere de mijloc care doresc să muncească și să studieze în același timp. În plus, studenții EMBA au o mare experiență de lucru, programele EMBA concentrându-se de obicei pe dezvoltarea abilităților de management spre a-i ajuta pe absolvenți să meargă în sus pe scara corporativă spre roluri de conducere. Iar pe când candidații MBA urmează adesea studiile imediat după completarea unor programe universitare, EMBA țintesc manageri cu cel puțin cinci ani experiență de lucru. Deoarece EMBA este destinat studenților care muncesc cu normă întreagă orarul este mai flexibil; clasele sunt de obicei oferite seara sau în weekend-uri. În plus, la un program EMBA obișnuit studenții pot obține diploma în doar doi ani sau mai puțin. Deși taxele de școlarizare pentru EMBA pot fi mai mari decât pentru tradiționalele MBA, ele vin și cu o filtrare potențial semnificativă: majoritatea angajatorilor doresc să sponsorizeze părți din costurile EMBA, atât timp cât ei pot recunoaște beneficiile unui astfel de program.

 

Ce tipuri de programe EMBA există și unde?

De la debutul EMBA de acum 70 de ani la Universitatea din Chicago Școala Cabină de Afaceri, domeniu a avut parte de o creștere exponențială. Azi aproape 300 de colegii și universități din peste 45 de țări de pe tot globul oferă peste 400 programe diferite, croite pe baza nevoilor individuale. De la Australia la Hong Kong, există un program EMBA care să facă față cererilor oricărui student - fie că ești interesat de finanțe, globalizare, dezvoltarea conducerii sau multe altele. Ținând cont de țelurile proprii și printr-o investigație aprofundată a diferitelor programe oferite, studenții pot găsi un program care să facă față nevoilor, planurilor și orarelor personale. 

 

Care sunt beneficiile unui EMBA?

Deoarece EMBA țintește mai ales managerii mijlocii, ei primesc abilitățile și formarea de care e nevoie pentru a avansa pe plan profesional, în opoziție față de programele MBA tradiționale care țintesc mai ales proaspeți absolvenți de facultate. Conform studenților și absolvenților EMBA un beneficiu mare al programelor EMBA este reprezentat de nenumăratele oportunități de a-ți forma rețele care apar în timpul și după completarea programului. Studenții EMBA pot aduce cunoștințe unice în mediul sălilor de clasă și sunt încurajați să împărtășească cu și să învețe de la ceilalți ca parte integrată în program. Astfel multe programe EMBA promovează interacțiunea extensivă între studenți/echipă, dar și interacțiunea cu membrii facultății. Rezultatul nu este doar o experiență puternică în sala de clasă, dar și o moștenire pe viață a conexiunilor profesionale și personale ale absolvenților programelor. 

 

Cât costă un EMBA?

În funcție de școală, costul unui EMBA poate varia în mod semnificativ: de la 25.000 $ americani și până la 170.000 $ americani. Totuși, potențialii studenți nu ar trebui să se sperie de prețuri. Deși taxele de școlarizare pot părea la prima vedere mai mari decât cele ale unui MBA tradițional, există multe posibilități pentru susținere - de la burse la alte tipuri de ajutor financiar, la plătirea lor de către angajator.

 

Alegerea unui program EMBA

Datorită costului și angajamentului de care este nevoie pentru a urma un EMBA în timpul lucrului și menținerii a altor angajamente în viață, decizia este una semnificativă. Posibilii studenți ar trebui să caute programe acreditate care oferă oportunități academice largi și mari. Desigur, proximitatea locuinței și a locului de muncă este de asemenea importantă pentru cei care nu vor să își piardă locul de muncă, dar există și diverse programe EMBA online care îi pot ajuta pe studenții care nu pot merge fizic la cursuri. Mulțumită poștei electronice, conferințelor pe calculator, difuzărilor și buletinelor informative online, studenții pot obține o educație EMBA de calitate prin învățământ la distanță în parametrii propriului program de afaceri încărcat.


De ce să alege un EMBA?

Decizia unui angajat de a urma un EMBA este o investiție pentru propriul viitor profesional. Și una care este rentabilă, conform rezultatelor de la Consiliul de Admisie al Managementul de Absolvire care a anunțat recent că studenții EMBA au raportat în mod constant o mare satisfacție față de programe dar și față de viitoarele lor nivele de compensație. Un EMBA îți va oferi cunoștințele și încrederea necesară pentru a atinge următorul nivel profesional și te va învăța să gândești critic și să iei decizii în mod strategic, ceea ce îți va fi cu siguranță de folos în carieră.