Executive MBA în inovare în afaceri

Generalități

Programul de descriere

Executive MBA in Business Innovation (EMBAIN) este conceput pentru managerii care doresc să exploateze oportunitățile oferite de noile tehnologii pentru a crește agilitatea și a transforma modelele de afaceri ale companiilor lor.

Acesta combină un nucleu solid MBA cu o margine de inovație a afacerilor fluide, care explorează provocările profunde ale inovației de afaceri bazate pe tehnologie.

Deep tech este setul de tehnologii de ultimă oră și de perturbare bazate pe descoperiri științifice, inginerie, fizică și medicamente care permit un nou cadru de inovație a modelelor de afaceri, cel mai puternic atu pentru o creștere constantă.

Proiectat cu o formulă part-time pentru a fi total adecvat vieții personale și profesionale, programul EMBAIN este structurat în:

 • sesiuni de instruire în clasă
 • învățământ la distanță
 • pe proiecte de teren
 • un tur de afaceri în Israel (activitate electivă)

Un MBA acreditat

Executive MBA în Business Innovation este acreditat de AMBA - Asociația MBA-urilor, organismul internațional de certificare care acredită doar liderii de 2% din școlile de afaceri din lume cu programe de MBA, cu accent pe impactul, angajabilitatea și rezultatele învățării.

Acreditarea AMBA denotă cel mai înalt standard de realizare în învățământul de afaceri postuniversitar.

În Italia, doar 3 școli pot oferi MBA acreditate AMBA.

Mediul

Ceea ce numim transformare digitală este o nouă condiție concurențială caracterizată prin nevoia de inovație continuă și experimentare agilă a noilor afaceri. Presiunea de a inova este enormă, deoarece inovația bazată pe tehnologie nu este o alegere și nici o schimbare de o singură dată care trebuie supraviețuită - ci un set de roți în mișcare care va continua să ceară schimbări constante și o conducere neabordantă.

Executive MBA in Business Innovation Impact

Model de business inovare în centru

Concentrați-vă asupra agilității și centrării clienților ca instrumente de bază pentru crearea de afaceri într-o lume caracterizată de volatilitate, incertitudine, complexitate și ambiguitate.

Proiectarea și planificarea afacerii tale

Un element cheie este dezvoltarea unui proiect de impact constând dintr-o inițiere reală de afaceri de către echipe, cu scopul de a crea proiecte noi sau linii de afaceri noi în cadrul întreprinderilor existente.

Un program part-time

Executive MBA în Business Innovation are loc în engleză și durează 22 de luni, experimentând clase și activități în 4 orașe: Trieste, Milano, Padova și Veneția.

Acesta este un program de vârf, conceput pentru a se potrivi cu programul de lucru intens al unui profesionist de afaceri de succes.

Este compus din 2 fluxuri de învățare paralele:

 1. Master Core, care aduce coloana vertebrală solidă a unui program de MBA.
 2. Fringe de inovare, care pune studenții în legătură cu unele tehnologii de ultimă generație direct în unele dintre cele mai prestigioase centre de inovare din Italia.

O formulă de weekend

Executive MBA în Business Innovation durează 22 de luni, cu clase structurate în:

 • 3 săptămâni rezidențiale în Trieste, de luni până sâmbătă (sâmbătă doar dimineața): una la începutul Maestrului, una la mijloc și ultima la sfârșitul programului.
 • 19 weekenduri cu antrenamente vineri și sâmbătă (17 weekenduri la Milano, 1 la Pisa și 1 la Padova).

Formatul part-time vă permite să continuați în cariera dvs. în timp ce studiați, într-un mediu inovator.

Platforma online a MIB va fi un instrument prețios pentru a ține legătura cu lectorii și colegii de clasă și pentru a fi mereu la curent cu toate materialele didactice.128114_pexels-photo-288477.jpeg Energepic / Pexels

Fazele EMBA

Pentru a obține Executive MBA în Business Innovation diploma, trebuie să atingeți 60 de credite ECTS.

Core general de management - 40 de credite

Este dezvoltat în 7 cursuri care durează 8 săptămâni de sesiuni de instruire, la Trieste și la Milano. Fiecare curs are o sesiune de deschidere și o închidere de 2 zile. Iată cursurile de bază:

 1. Resurse umane și abilități de conducere | 6 credite
 2. Contabilitate și raportare | 6 credite
 3. Finanțe corporative și planificare de afaceri | 6 credite
 4. Marketing strategic | 6 credite
 5. Operații agile
 6. Managementul strategic și proiectarea organizației | 6 credite
 7. Contabilitate manageriala si Scor de bord echilibrat | 6 credite

Business Innovation Edge - 14 credite

O verticală de 7 cursuri (din 16 în total):

 1. Big Data and Intelligence Artificial pentru afaceri | 2 credite
 2. Modele de afaceri pentru platforme deschise de inovare și modele de afaceri ale ecosistemelor | 2 credite
 3. Design Thinking Lab | 2 credite
 4. Robotică: de la logistică la companie | 2 credite
 5. Introducere în capitalul de risc: puneți-vă în pragul investitorului | 2 credite
 6. Zona de viață: cum să dezvolți soluții câștigătoare pe piețele globale 2 credite
 7. Compania Agile 4.0 | 2 credite

Curs de management antreprenorial - 6 credite

Acesta este un element central al programului EMBI care leagă cele două fluxuri ale programului: Core Management General și Business Innovation Edge. Într-o echipă mică, veți experimenta provocarea de a dezvolta o adevărată start-up de afaceri.

Este conceput ca un proces de creștere longitudinal, care începe prima săptămână a programului și se încheie în ultima zi a experienței dvs. de învățare, cu discuția proiectului în fața comisiei de absolvire finală, formată atât din formatori cât și din investitori reali.

Cursul integrează instrumentele învățate în toate celelalte cursuri EMBI într-un cadru general pentru a ajuta managerii generali ai tuturor tipurilor de organizații să devină mai eficienți în gestionarea evoluției lor, dezvoltându-se cu un prejudiciu de acțiune.

Obiective pentru trei rezultate ale învățării:

 • Definirea și dezvoltarea modelului de afaceri
 • Resursarea modelului de afaceri
 • Operarea modelului de afaceri

Ce scoți

 • Fertilizarea încrucișată a competențelor între manageri și oameni de știință.
 • O nouă mentalitate de afaceri.
 • Cunoștințe de top cu experți academici și din industrie.
 • Relații și acces la rețelele partenerilor.
 • Proiecte din viața reală și noi proiecte.
 • Cele mai bune practici și strategii pentru afacerea și cariera ta.
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

For the past 30 years, our international faculty has been passionately committed to the philosophy of empowering talents, increasing skills and strengthening leadership in order to stimulate growth in ... Citeste mai mult

For the past 30 years, our international faculty has been passionately committed to the philosophy of empowering talents, increasing skills and strengthening leadership in order to stimulate growth in both people and companies. The school and its Masters programmes have been recognized by several top Rating Agencies, Accreditation Bodies and recruiting companies in Italy and Europe. Citește mai puţin

Acreditări