MBA Management Strategic și Inteligență Economică

Generalități

Programul de descriere

Inițiat în 2005, MBA Strategic Management and Intelligence Economic (MSIE) este unic în Franța astăzi, pentru că este cu adevărat la intersecția dintre inteligența economică și managementul strategic .

Prin depășirea abordărilor tradiționale ale managementului organizațional și a analizei concurențiale, formarea continuă MSIE oferă metodologii adaptate noilor nevoi ale factorilor de decizie care se confruntă cu apariția ciocnirilor economice.

Programările sunt compatibile cu o activitate profesională cu normă întreagă. Acoperirea personalizată a auditorilor în atingerea obiectivelor lor profesionale este caracterul pedagogic al EMT.

În plus, L'Ecole de Guerre Economique este organismul de certificare pentru titlul " Expert (e) în domeniul inteligenței economice ", nivelul I, înregistrat în Registrul Național al Certificărilor Profesionale (RNCP).

Clasamente

Din 2002, Ecole de Guerre Economique a fost clasat ca fiind cea mai bună formație franceză din "Inteligența Economică" prin ghidul Eduniversal-SMBG al celor mai buni maeștri și al celui de-al 7-lea cel mai bun maestru din 2017 în "Masterat în Business Intelligence, Knowledge and Security Management" masters.com).

Christian Harbulot, directorul programului, a primit cel mai bun premiu pedagogic pentru toate cursurile în 2005 la Premiile pedagogice.

obiective

  • Oferiți auditorilor cheile gestionării proiectelor de informații economice.
  • Aflați, reproduceți și aplicați metodologiile celor mai buni practicieni din domeniul inteligenței economice.

Pentru cine se pregătește?

Managementul Strategic al MBA și Instruirea Economică Economică este de nivel înalt și vizează directori și manageri de toate funcțiile (dezvoltarea afacerilor, marketing, comercial, financiar, juridic, strategie, R

Parteneriats

În 20 de ani de existență, Școala de Război Economic a creat relații puternice cu partenerii săi instituționali, academici sau tehnici, atât în Franța, cât și la nivel internațional. De exemplu: Institutul EI, CCI Franța, Fundația Prometheus, ANAJ-IHEDN, Big Data Alliance, Lexis Nexis, KB Crawl, Gephi Consortium etc.

Program de curs

Managementul Strategic al MBA și Cursul Inteligenței Economice are o durată medie de 320 ore de predare plus 80 de ore suplimentare de exerciții direcționate.

Acesta este împărțit în 3 module de predare și 2 calendare adaptate pentru fiecare activitate profesională.

  • Lecții: aceasta presupune înțelegerea interacțiunii dintre chestiunile geo-economice, competitive și societale, descifrarea noilor surse de concurență economică, rupturi, alianțe și coaliții, identificarea metodelor de expansiune economică și a noilor abordări ale dezvoltării economice. cucerirea pieței.
  • Exerciții direcționate: Pedagogia EGE se bazează în principal pe acțiuni, adică exerciții realizate din cazuri propuse de companii, administrații sau actori economici ai societății civile.
  • Munca personală: este vorba despre pregătirea unui viitor responsabil de decizie pentru a ști cum să folosească toate izvoarele societății informaționale. Conducerea unei afaceri implică o nouă abordare a managementului prin instruirea și instruirea instrumentelor de cercetare, analiză a informațiilor și sprijin decizional.

oportunități

Confruntată cu o creștere a riscului și expunerea sa la piața internațională din cauza globalizării, compania trebuie să aibă acum un start.

Interdependența crescândă dintre sferele economice, politice și societale, combinată cu o lume a comunicării perturbată de noile tehnologii, a mărit considerabil nevoia companiilor de a furniza informații strategice, fiabile și cu valoare adăugată mare.

Gestionarea acestui flux de informații necesită un know-how specific ca maeștrii profesioniști ai EI.

Activitatea principală a inteligenței economice se concentrează asupra ciclului de informare care este chiar esența disciplinei. Acest ciclu rezumă procesarea informațiilor de către companie și definește expertiza necesară pentru controlul acesteia.

admitere

Școala vă oferă posibilitatea, pentru toate cursurile, de a aplica online pe tot parcursul anului: din ianuarie până în decembrie.

Selecția candidaților se face pe bază de dosar (chestionarul aplicației CV) urmat de un interviu motivat.

Cerințele de admitere pentru MBA Managementul strategic și de formare Inteligenta Economica:

Bac 4 validat și 3 ani de experiență în funcțiile cadru.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Companies move with a crisis world where the development issue is completely linked to confrontation’s notion.

Companies move with a crisis world where the development issue is completely linked to confrontation’s notion. Citește mai puţin