MBA cu normă întreagă

Generalități

Programul de descriere

MBA cu normă întreagă

Coppead este una dintre cele mai bune școli de afaceri din lume și oferă singurul MBA Full-Time din Brazilia care respectă standardele internaționale de calitate în formarea liderilor de afaceri pentru performanțe globale. Din acest motiv, programul are parteneriate cu 42 de școli de afaceri de pe toate continentele. În plus, deoarece facem parte din cea mai tradițională universitate federală braziliană, programul este 100% fără scolarizare și corespunde în Brazilia unui grad de master stricto sensu („mestrado”).

La Coppead, studenții sunt cufundați într-un mediu internațional și divers, în timpul unui program oferit în întregime în limba engleză, care primește candidați din diverse țări și state din Brazilia. Aceasta permite o experiență de clasă diferențiată, asociată cu dezvoltarea rețelelor globale. Studenții noștri sunt provocați să se reinventeze ca lideri și cetățeni globali care fac diferența. De aceea, înțelegem programul nostru ca fiind o oportunitate de transformare, prin formarea în afaceri, unde elevii se distanțează de practica lor de zi cu zi și, mai ales, creează o nouă versiune a lor.

Despre curs

Pentru Coppead, dezvoltarea unui lider ar trebui să se bazeze pe articularea mai multor inițiative de transformare personală: dobândirea de cunoștințe conceptuale solide în afaceri, dezvoltarea abilităților moi esențiale pentru managerii de succes, planificarea strategică a carierei și dezvoltarea gândirii critice pentru o poziție de protagonism în scenariul de afaceri.

Programul oferă o intensivă 660 de ore de cursuri obligatorii și elective asociate cu alte activități complementare pe parcursul a 18 luni.

Programul Full-Time MBA este structurat pe trei axe tematice principale:

Conținut: Formare conceptuală solidă în managementul afacerilor printr-o gamă largă de cursuri pentru a construi instruire generală în management. În primul an, studentul trebuie să urmeze 570 de ore de cursuri. În plus față de cursurile de bază aliniate cu cele mai bune programe MBA Full-Time din lume, programul oferă și posibilitatea de a personaliza curriculum-ul, în care studentul poate alege cursurile preferate pentru cariera sa profesională.

Carieră: activitățile de dezvoltare a carierei sunt oferite încă de la primul mandat, favorizând reflecția studenților asupra traiectoriilor lor profesionale și dezvoltând strategii de înlocuire. Activitățile din carieră culminează cu MBA Internship și Networking Week, unde studenții își încep revenirea pe piața muncii.

Cercetare: Există 90 de ore de îndrumare individuală aplicată dezvoltării unui proiect de cercetare, în care elevul dezvoltă abilități precum gândirea critică, aplicarea conceptelor, cercetarea de teren, prezentarea și dezvoltarea articolelor științifice.

După 18 luni, studenții au posibilitatea de a participa la Programul de schimb, urmând o perioadă într-una din școlile partenere din Coppead. Studenții care aleg această modalitate pot completa programul în 24 de luni.

Coppead adoptă, de asemenea, o metodologie de predare unică în Brazilia, centrată pe student. Clasa COPPEAD este organizată în jurul dezbaterii, adoptând metodologii precum metoda de caz, laboratoare și experiențe, jocuri și jocuri de rol. Astfel, studenții noștri dezvoltă abilități cum ar fi negocierea, argumentarea, munca în echipă, deciziile sub presiune și managementul timpului.

Full-Time MBA are o durată de 18 luni, cu normă întreagă. Este un program fără scolarizare și este responsabilitatea studentului să acopere costurile materialelor, transportului, locuințelor și meselor. În funcție de disponibilitatea resurselor de la agenții oficiale, precum Capes, CNPq și Faperj, precum și companii, se oferă burse în timpul programului. Cu toate acestea, numărul de burse oferite este variabil și poate să nu satisfacă cererea.

Program

Programul nostru include 4 termeni, fiecare durand 10 saptamani. În fiecare termen, studenții trebuie să participe la cursurile de bază și își pot personaliza experiența prin alegerea cursurilor elective.

La sfârșitul fiecărui curs, studenții sunt așteptați să susțină un examen, să dea un eseu sau un proiect. În ultima perioadă a primului an, studenții își aleg consilierii academici și încep să dezvolte proiectul lor de cercetare de masterat, care ar trebui finalizat la sfârșitul programului.

În cel de-al doilea an al programului, studenții vor putea participa la stagiul MBA și la cursul de proiecte multiculturale, care oferă o experiență de consultanță echipată cu studenți de la Universitatea San Diego. Mai mult, studenții se pot înscrie pentru modulul Programului de schimb în funcție de notele lor și de cerințele universităților.

Cercetare

La sfârșitul programului, studenții trebuie să dezvolte un proiect de cercetare sub supravegherea unui profesor COPPEAD, care ar trebui să fie prezentat în formatul unei lucrări academice. Această activitate își propune să dezvolte abilitățile de cercetare ale studenților prin combinarea suportului academic pentru producția de cunoștințe din fiecare domeniu cu dilemele existente pe piață. Aceste articole vor fi apoi prezentate la conferințe și publicate în reviste naționale și internaționale de relevanță.

Proiecte în echipe multiculturale

Acest program de o săptămână este format din studenți absolvenți de la Universitatea din San Diego (SUA) care lucrează împreună cu studenți full time MBA COPPEAD în proiecte pentru companii braziliene care abordează problemele actuale și semnificative identificate de aceste companii. Participanții sunt împărțiți în echipe mixte și primesc un proiect în care lucrează împreună timp de 4 zile și își prezintă constatările în a cincea zi unui consiliu al facultății din Universitatea din San Diego, COPPEAD și reprezentanților companiei. Cursul este o disciplină formală în valoare de credite și este încorporat în programul Coppead MBA full-time.

Program de schimb

În al doilea an al programului, studenții pot participa la programul de schimb și pot participa la unele cursuri la universități partenere străine. Coppead are acorduri cu mai multe universități străine acreditate la nivel internațional pentru excelența programelor lor de afaceri de pe cele cinci continente.

Cariere

Coppead oferă mai multe inițiative pentru a sprijini studenții săi în procesul de revenire pe piața muncii. În plus față de cursuri de dezvoltare a carierei și de trasee de carieră mai specifice, cum ar fi cariera de consultanță, studenții au, de asemenea, întâlniri individuale cu coordonatorul MBA Full-Time, permițând studenților să-și planifice traseele profesionale și să identifice lacunele care trebuie completate pe parcursul programului.

În plus, programul MBA Internship permite studenților să inițieze contactul cu piața de muncă. La sfârșitul programului, Coppead găzduiește Networking Week, în care mai multe companii din sectoare variate își prezintă afacerile și oportunitățile de angajare. Ca urmare a acestor inițiative, majoritatea studenților noștri revin pe piața locului de muncă în câteva luni și în poziții strategice.

MBA Internship

La începutul celui de-al doilea an al programului, studenții MBA cu normă întreagă au ocazia să participe la un stagiu de MBA și să înceapă să își aplice cunoștințele dobândite în companii reale. Pe parcursul a zece săptămâni, studenții participă la proiecte provocatoare în companii reale și au ocazia să se familiarizeze cu compania, activitatea principală a acesteia și să dezvolte o rețea care poate face o diferență reală în cariera lor. Unele posturi cu normă întreagă au devenit deja disponibile pentru studenți în urma unei experiențe de succes MBA Internship, ceea ce demonstrează importanța acestui program în procesul de angajare după finalizarea programului.

Săptămâna rețelei

Săptămâna de rețea este un eveniment anual vizat studenților MBA Full-Time COPPEAD în cadrul cărora companiile vin la COPPEAD pentru a se întâlni și eventual a angaja tineri directori. În ultimele evenimente, au fost prezente următoarele companii:127064_logos2.png

Ultima actualizare Dec 2019

Despre facultate

The COPPEAD Graduate School of Business of the Federal University of Rio de Janeiro is a business school globally recognized for its excellence. At COPPEAD, research and knowledge are the central axes ... Citeste mai mult

The COPPEAD Graduate School of Business of the Federal University of Rio de Janeiro is a business school globally recognized for its excellence. At COPPEAD, research and knowledge are the central axes of all activities. Thus, in daily interactions with students, companies and other market players, the knowledge we produce directs the nature of our delivery in the classroom and interaction with society. This is the basis of our mission and vision, and what we believe to be our contribution to society. Citește mai puţin