MBA cu normă întreagă

Generalități

3 locații disponibile
Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Programul nostru de masterat cu normă întreagă vă oferă o educație atât academică, cât și orientată spre oameni, dezvoltându-vă potențialul managerial și încurajând creșterea profesională.

Pe parcursul a 22 de luni, veți experimenta o transformare bazată pe faze de învățare. Programul începe cu o perioadă de creștere intelectuală în timpul căreia veți dezvolta abilități și cunoștințe despre tehnicile și arta de a gestiona o companie. În faza următoare, veți pune aceste cunoștințe în practică. În cele din urmă, vi se va oferi oportunitatea de a participa la o experiență de învățare internațională.

La IPADE, veți face parte dintr-o comunitate globală de învățare formată din tineri profesioniști foarte talentați, care vă vor provoca să gândiți dincolo de limitele voastre. Această comunitate vă va pregăti pentru responsabilitățile complexe care vin odată cu conducerea în lumea afacerilor.

Sperăm să vă urez bun venit la programul nostru MBA cu normă întreagă.
Ernesto Bolio Barajas
Director Corporate MBA cu normă întreagă

De ce IPADE?

Programul MBA cu normă întreagă este conceput pentru a dezvolta abilitățile necesare pentru a face față responsabilităților de top management. Participanții vor suferi o transformare profundă, iar această formare necesită un angajament de doi ani pentru creșterea profesională și personală.

Participanții la program obțin un stimulent profesionist care se traduce într-o performanță mai mare și o capacitate sporită de leadership. Absolvenții IPADE se remarcă printre colegii lor datorită viziunii lor de afaceri globale dezvoltate și a sentimentului lor profund de scop social, care trebuie să însoțească întotdeauna gestionarea unei afaceri.

Programul MEDE al IPADE folosește metoda Case și instrumentele suplimentare de predare pentru a oferi o experiență formativă intensă axată pe construirea competențelor și transformarea liderilor.

Structura academică

Primul an

Primul an al programului este orientat în primul rând către un studiu aprofundat al diferitelor domenii de management. În această perioadă, participanții dobândesc instrumentele tehnice necesare pentru un management excelent. Împreună cu aceste abilități dificile, participanții vor învăța despre leadership și munca în echipă.

Stagiunea de vară

Între primul și al doilea an, participanții full-time MBA trebuie să desfășoare un proiect de stagiu de vară cu o companie. Proiectul este conceput ca un proces practic de învățare în care studenții au posibilitatea de a aplica o mare parte din ceea ce au învățat în primul an al programului în situații reale de afaceri.

Al doilea an

Al doilea an subliniază dezvoltarea unei viziuni globale, a proceselor strategice de luare a deciziilor și a altor așa-numite soft skills. În timpul celui de-al patrulea trimestru, studenții aleg dintre 40 de școli de afaceri internaționale pentru experiența lor de schimb internațional. În timpul celui de-al șaselea trimestru, studenții pot alege patru cursuri elective axate pe cele mai noi tendințe globale de afaceri.

Metodologie

Folosind metoda Case, participanții își perfecționează abilitățile manageriale prin exercitarea detecției, analizei și diagnosticării problemelor reale de afaceri.

Programul MBA cu normă întreagă ajută participanții să-și dezvolte abilitățile de a lua decizii exacte, să exercite flexibilitate și deschidere și să construiască puterea caracterului necesar pentru fiecare acțiune managerială.

Metoda de caz utilizează materiale academice (cazuri de afaceri) bazate pe provocări organizaționale reale care sunt analizate din perspective diferite. Acest proces este împărțit în trei etape: studiu personal, lucru în echipă și o sesiune plenară condusă de un profesor expert.

Pe baza cazurilor și a notelor tehnice însoțitoare, participanții dobândesc cunoștințele necesare despre fundamentele managementului afacerii. Vorbitorii invitați și profesorii invitați oferă informații suplimentare, experiență și experiență de viață.

1. Studiul personal

Participanții își folosesc experiența personală în situația prezentată pentru a evalua problemele și a face un plan de acțiune.

2. Lucrul în echipă

Echipa de participanți combină analiza personală și plenară pentru a lua decizii ca și cum ar fi consiliul de administrație al companiei.

3. Sesiunea plenară

Cazul este analizat folosind contribuția din întreaga clasă sub îndrumarea unui profesor expert.

Cerințe de intrare

 • Licențiat.
 • 3 ani de experiență în muncă.
 • Competență în limba engleză:
  • TOEIC (cel puțin 850 de puncte);
  • TOEFL IBT (cel puțin 100 de puncte);
  • TOEFL PBT (cel puțin 600 de puncte);
  • IELTS (cel puțin 6,5 puncte);
 • Testul abilităților de management al IPADE, GMAT (cel puțin 600 de puncte) sau GRE (cel puțin 150 de puncte pe secțiune).

Procesul de admitere

 1. Programare: Primul dvs. contact cu IPADE: un eveniment, o întâlnire, un mic dejun sau un apel Skype (pentru solicitanții străini).
 2. Examen: Pentru examen, vă puteți pregăti cu cursul nostru online. Solicitați detalii echipei de admitere (nu uitați să completați „Cererea electronică”).
 3. Interviuri: Interviuri cu directorii programului (nu uitați să vă aduceți documentația).
 4. Comitet: Comitetul de admitere va decide dacă sunteți acceptat sau nu și veți primi o scrisoare pentru a vă informa rezultatele.
 5. Înscriere: Odată ce sunteți acceptat, trebuie să plătiți taxa de înscriere pentru a vă asigura locul și pentru a solicita burse și ajutor financiar.
 6. Bursă și finanțare: puteți începe să solicitați burse și finanțare. Solicitați informații echipei de admitere.
Ultima actualizare Nov 2020

Despre facultate

IPADE Business School was founded in 1967 by a group of prominent businessmen with the aim of developing future leaders with the ability to drive social and economic growth, rooted in personal integri ... Citeste mai mult

IPADE Business School was founded in 1967 by a group of prominent businessmen with the aim of developing future leaders with the ability to drive social and economic growth, rooted in personal integrity, social responsibility and global vision. Citește mai puţin
Mexico City , Monterrey , Guadalajara + 2 Mai mult Mai Puțin

Acreditări