MBA strategia de specialitate și inteligența economică

Generalități

Programul de descriere

Referința de instruire în Franța, clasată pe locul 1 în Edmundal Palmares de la 2002, Strategia Inteligenței Economice Specializate MBA SIE oferă de asemenea acces la titlul "Expert (e) în inteligența economică" , nivelul I, înregistrat în Directorul Național al Certificărilor Profesionale (RNCP) .

Organizat în jurul unui centru de predare (program de referință în Strategia și Inteligența Economică) și al unui centru de cercetare aplicat în IE, această structură de pionierat în Europa este ferm ancorată într-o abordare transdisciplinară a citirii echilibrului puterii. International.

În timp ce conceptul de război economic a transmis multe ambiguități, nu epistemologice, ci ideologice, cercetarea teoretică efectuată în ultimii ani tinde să clarifice și să validăm abordarea noastră față de confruntările competitive.

Clasamente

Din 2002, ea a fost clasată ca fiind cea mai bună formație franceză din "Inteligența Economică" prin Ghidul Eduniversal-SMBG pentru cei mai buni maeștri și al 8-lea cel mai bun maestru din lume în anul 2017 în " Masterat în Business Intelligence, Knowledge and Security Management " (best-masters.com).

Christian Harbulot, directorul programului, a primit premiul pentru cel mai bun antrenor pedagogic în 2011 pentru Premiile pedagogice.

obiective

Instruiește cei mai buni experți în strategia și business intelligence.

Pentru cine se pregătește?

Strategia MBA și Inteligența Economică se adresează studenților din universități, școli de afaceri, ingineri, IEP și profesioniști.

Program de curs

Reforma pedagogiei a intrat în vigoare la începutul anului universitar 2015/2016. Este structurat pe trei principii:

 • O restructurare a celor șapte module de curs
 • O mai mare considerație a muncii individuale
 • O învățare dinamică a IE sa răspândit în cursul anului în paisprezece exerciții.

Crearea unui modul de dezvoltare a afacerilor reflectă dorința noastră de a ancora o parte din lecțiile EMT în ceea ce privește dezvoltarea competitivității companiilor. Se pare că este esențial să ne instruim studenții în metodele de gestionare a informațiilor adaptate contextului concurenței globale. Modulul dedicat analizei și metodologiei are o vocație transdisciplinară care permite trecerea contribuțiilor managementului, a sociologiei organizațiilor și a actualului IE.

Lucrările individuale reprezintă acum 30% din scorul general. Această schimbare în evaluare nu pune sub semnul întrebării importanța exercițiilor de grup, ci are scopul de a înțelege mai bine evoluția dobândirii cunoștințelor.

Rezistența EMT astăzi este capacitatea sa de a oferi studenților cazuri reale care trebuie tratate în diferite forme de exerciții fizice. Numarul si diversitatea lor ne pozitioneaza astazi ca singura formare pentru a invata EI prin combinarea productiei de cunostinte, controlul relatiilor economice de putere si utilizarea tehnologiei informatiei.

 • Modulul 1: Înțelegerea inteligenței economice
 • Modulul 2: Geoeconomia și globalizarea
 • Modulul 3: Managementul informațiilor și producția de cunoștințe
 • Modulul 4: Analiza și metodologia
 • Modulul 5: Managementul riscului
 • Modulul 6: Dezvoltarea afacerilor și inteligența economică
 • Modulul 7: Operațiuni de influență
 • Exerciții operaționale

Programul de profesionalizare MercurIE

Programul de profesionalizare în domeniul inteligenței economice

MercurIE este unul dintre răspunsurile didactice ale EGE care permite studenților în formarea inițială "Strategia Inteligenței Economice EIS" să înțeleagă axele strategice dezvoltate de o companie.

Prin intermediul echipei, elevii lucrează în beneficiul unui management al unui grup mare, al unui IMM sau al unui actor din sectorul public sau parapublic, pentru a realiza un studiu care necesită o manipulare perfectă a metodologiei predate.

Peste 8 luni, o zi pe săptămână, însoțite de un profesor de la școală și directori din compania parteneră, studenții redefinesc tema studiului, instituie un sistem de monitorizare și colectare a informații, efectuați studiul cu întâlnirea experților și operațiunile de teren (expoziții, vizitați?) și finalizați documentul cu un set de recomandări de urmat.

Ei trebuie apoi să-și susțină activitatea cu o prezentare în cadrul departamentului în cauză.

Acest program MercurIE este mult mai mult decât un stagiu, deoarece oferă studenților posibilitatea de a pune în aplicare întregul sau parte din programul predat și dezvoltă o activitate colaborativă în cadrul unor structuri de prestigiu cum ar fi Innovation Works din cadrul Grupului EADS,

oportunități

De la crearea sa în 1997, L'Ecole de Guerre Economique sa stabilit ca referință europeană a educației în domeniul inteligenței economice .

Un jucător cheie în peisajul francez al EI, L'Ecole de Guerre Economique se distinge prin dorința sa permanentă de a promova EI .

Rețeaua sa de absolvenți este cea mai mare și una dintre cele mai puternice din Franța în IE. Asociația Alumni (AEGE), care reunește toți absolvenții școlii (formare inițială și educație continuă) reprezintă peste 1700 de membri activi .

Integrarea profesională, în tranzacțiile EI, este de ordinul a 85%.

Numai această cifră ilustrează reputația excelentă a EGE în rândul întreprinderilor și guvernelor.

admitere

Școala vă oferă posibilitatea, pentru toate cursurile, de a aplica online pe tot parcursul anului: din ianuarie până în decembrie.

Selecția candidaților se face pe bază de dosar (chestionarul aplicației CV) urmat de un interviu motivat.

Condiții de admitere:

Bac 4 validate sau Bac 3 și 3 ani de experiență în funcțiile de cadre.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Companies move with a crisis world where the development issue is completely linked to confrontation’s notion.

Companies move with a crisis world where the development issue is completely linked to confrontation’s notion. Citește mai puţin