MBA strategia de specialitate și inteligența economică

L'Ecole de Guerre Economique

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

MBA strategia de specialitate și inteligența economică

L'Ecole de Guerre Economique

Creată în 1997, în urma recomandărilor Comisiei Economice de Informații și Strategii de Afaceri, condusă de Henri Martre în cadrul Comisariatului General de Planificare, Ecole de Guerre Economique este acum formarea de referință în materie de informații economice în Franța.

Predarea oferită la EMT se bazează pe patru principii directoare:

 • Optimizați căutarea de informații
 • Identificați sursele corecte de expertiză
 • Analizați situații complexe
 • Producerea de cunoștințe utile pentru factorii de decizie

EGE este singura formare de business intelligence care oferă o gamă largă de exerciții de teren care se încadrează în strategia clientului. În timpul anului studenții noștri trebuie să se ocupe de cazuri concrete într-o logică tot mai mare de dificultăți.

EGE este, de asemenea, o școală a cărei inovare este renumită în domeniul razboiului informațional. Dimensiunea cognitivă în creștere a problemelor comerciale implică o introducere în operațiunile de informare și influență. În acest sens, EGE își pregătește studenții pentru utilizarea eficientă a tehnologiilor informaționale, a învățării rețelelor sociale și a schimbărilor în rețea.

L'Ecole de Guerre Economique este, de asemenea , organismul de certificare pentru titlul " Expert (e) în domeniul inteligenței economice ", nivelul I, înregistrat în Registrul Național al Certificărilor Profesionale (RNCP).

Clasamente

Din 2002, ea a fost clasată ca fiind cea mai bună formație franceză din "Inteligența Economică" prin Ghidul Eduniversal-SMBG pentru cei mai buni maeștri și al 8-lea cel mai bun maestru din lume în anul 2017 în " Masterat în Business Intelligence, Knowledge and Security Management " (best-masters.com).

Christian Harbulot, directorul programului, a primit premiul pentru cel mai bun antrenor pedagogic în 2011 pentru Premiile pedagogice.

obiective

Instruiește cei mai buni experți în strategia și business intelligence.

Pentru cine se pregătește?

Strategia MBA și Inteligența Economică se adresează studenților din universități, școli de afaceri, ingineri, IEP și profesioniști.

Parteneriats

Lucrări de inovare ale grupului EADS, R

Program de curs

Inteligența economică: definiție și piață

 • Managementul informațiilor și producția de cunoștințe
 • Operațiuni de influență
 • Securitatea și gestionarea crizelor
 • Geoeconomia și globalizarea
 • Dezvoltarea afacerilor și IE
 • Analiză și metodologie
 • Exerciții profesionale și profesionalism
Metoda de predare a strategiei MBA și a inteligenței economice:

Programul de profesionalizare MercurIE, care este un element central al predării școlii noastre, este cel mai lung exercițiu de școlarizare și este împărțit în șapte luni. Această orientare operațională este punctul de trecere pentru studenții noștri de a se poziționa eficient pe piața muncii. Companiile clienților MercurIE sunt unul dintre cele mai bune vehicule pentru promovarea recruților .

oportunități

Rețeaua de absolvenți ai Strategiei MBA și a Inteligenței Economice este cea mai mare și una dintre cele mai puternice din Franța în IE. Asociația foștilor studenți (AEGE) reunește toți absolvenții școlii (formare inițială și educație continuă) și reprezintă, astăzi, peste 1400 de membri activi.

Numai această cifră ilustrează reputația excelentă a EGE în rândul întreprinderilor și guvernelor.

Activitatea de informații economice utilizează implementarea de rețele cu acțiuni specifice în ceea ce privește ocuparea forței de muncă și know-how-ul. Numeroase alerte ne indică și faptul că suntem la începutul unor noi piețe care vor spori disciplina, cum ar fi Cybersecurity sau BigData. Acest succes este în primul rând rezultatul implementării unei rețele operaționale.

admitere

Școala vă oferă posibilitatea, pentru toate cursurile, de a aplica online pe tot parcursul anului: din ianuarie până în decembrie.

Selecția candidaților se face pe bază de dosar (chestionarul aplicației CV) urmat de un interviu motivat.

Condiții de admitere:

Bac 4 validate sau Bac 3 și 3 ani de experiență în funcțiile de cadre.

Această școală oferă programe în:
 • Limba franceza


Ultima actualizare May 24, 2018
Durata & Pret
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Data începerii
Sept. 2019
Duration
Durata
Cu normă întreagă
Price
Preţ
12,000 EUR
Locations
Franţa - Paris, Île-de-France
Data începerii : Sept. 2019
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Sept. 2019
Franţa - Paris, Île-de-France
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala