Programe MBA

Masterat în Administrarea Afacerilor (MBA) reprezintă o diplomă postuniversitară oferită studenţilor care stăpânesc studiul afacerilor. Programele de MBA sunt considerate ca fiind printre cele mai prestigioase din lume. Studenţii la un MBA studiază teoria şi aplocarea afacerilor, precum şi principiile managementului. Programele de MBA oferă studenţilor cunoştinţe ce pot fi aplicate într-o varietate de situaţii ale afacerilor din lumea reală.

Un MBA vă poate oferi o latură competitivă în plus - fie că sunteţi proaspăt absolvent al unui învăţământ universitar sau că sunteţi muncitor profesionist. MBA în Afaceri Internaţionale,  MBA în FinanţeMBA în ManagementMBA în ITMBA în Marketing şi multe altele pot fi aplicate într-o largă varietate de zone ale afacerilor. Profesioniştii care doresc să se angajeze în domeniul public, non-profit sau privat, sau chiar deţinătorii de afaceri pot beneficia de programele de MBA.

Varietatea programelor de MBA poate fi copleşitoare - nu lăsa asta să te oprească! Caută programul pe care îl doreşti din lista de mai jos, care conţine cele mai populare programe de MBA.

MBA-uri adăugate recent

Al Falah University

MBA în contabilitate

Decembrie 12, 2018
Colegiul de Administrare a Afacerilor de la Al Falah University din Dubai își propune să devină un colegiu competitiv și recunoscut pe plan internațional pentru serviciile educaționale, consultanță și cercetare competente. Colegiul oferă studenților viziunea și instrumentele practice care le permit să devină lideri distinși în afaceri, management, resu… [+]rse umane, contabilitate și marketing; unele la nivel de licență și altele la nivel de absolvent. Elevii sunt cultivați cu o bază intensă atât în aspectele teoretice, cât și în cele aplicate ale cursurilor relevante din programul lor de studiu specializat. La nivel de absolvent, elevii sunt asigurați prin faptul că sunt expuși la predare la un nivel avansat pentru a le distinge printre altele în specialitățile lor. [-]

Western Carolina University

Master în Administrarea Afacerilor

Decembrie 10, 2018
Curriculum-ul nostru MBA a fost proiectat în colaborare cu angajatorii din vestul Carolina de Nord, facultatea WCU a Facultății de Afaceri și absolvenți recenți de MBA. Studenții noștri părăsesc programul Business Ready® pentru a răspunde nevoilor de angajare ale absolvenților aspiranți și comunității de afaceri regionale.

Goizueta Business School

Doi ani de MBA

Decembrie 12, 2018
Proiectat pentru a vă oferi o educație excepțională care vă echipează să conduceți într-o piață în continuă schimbare, MBA de doi ani este intenționată în abordarea și axat pe rezultatele dvs.

Universități în România

Schimbă locația

Ce este un MBA?

Un MBA te învață în primul rând abilitățile cantitative necesare pentru poziții de management precum contabilitate, finanțe, marketing, statistică, gestionarea proiectelor, tehnici de operare a cercetării, luarea de decizii analitice și resurse umane. Unele programe MBA sunt specializate pe anumite domenii precum Finanțe, IT or Afaceri Internaționale, pe când altele sunt mai generale. Mulți studenți din afara profesiei de afaceri urmează un MBA deoarece acesta le oferă abilitățile pentru a ocupa poziții de management în domeniul lor originar. De exemplu, mulți ingineri aleg un MBA în locul unul masterat tehnic deoarece devin interesați de management după ce își finisează abilitățile tehnice mai mulți ani la rând.
 

Beneficiile unui MBA

Abilitatea de a cere un salariu mai mare este cel mai evident motiv pentru a urma un program MBA. Un studiu din 2012 făcut de Forbes a raportat că studenții cu normă întreagă găsesc de obicei locuri de muncă după absolvire care sunt plătite cu 50% mai mult față de câștigurile le care le le aveau înainte de a absolvi. Un alt studiu al școlilor în Virginia arată că la 18 luni după absolvire salariul mediu al absolvenților MBA a fost de aproximativ 2 ori mai mare decât a absolvenților unei facultăți de afaceri.

Pe lângă creșterea câștigurilor, un MBA poate oferi și alte beneficii precum:

 • Obținerea cunoștințelor despre cele mai bune metode de practică și despre alte aspecte ale mediului de afaceri care îți pot oferi o perspectivă mai largă. Această perspectivă te poate ajuta să iei decizii mai bune și să îți îmbunătățești abilitatea de a-ți forma relații interpersonale deoarece vei avea de-a face atât cu clienți cât și cu angajați.
   
 • Obținerea unei oportunități de a-ți crea rețele, de a întâlni oameni din alte industrii. Pe lângă creșterea rețelei tale personale vei primi și o înțelegere legată de cum funcționează diferite industrii și problemele cărora ele trebuie să le facă față.
   
 • Șansa de a-ți practica abilitățile manageriale și de lucru în echipă într-un context cu puține sau fără consecințe pentru greșelile făcute.
   
 • Șansa de a demonstra că ești angajat profesiei tale. Nimic nu se compară cu o diplomă avansată care să le arate altora că ești serios în privința carierei tale. Un alt beneficiu al vieții de student este că vei fi eligibil pentru reduceri în societăți profesionale pe perioada studiilor.
   
 • Abilitățile de învățare care ți se vor transfera în alte părți ale vieții. Abilitățile de gestionare și cele cantitative pe care le înveți de la un MBA te pot ajuta să iei decizii mai bune și să fi mai organizat în toate aspectele vieții. Abilitățile tale MBA pot fi valoroase și dacă ai o pasiune care te duce spre roluri de conducere într-o organizație din afara locului de muncă.
   

Alege un Program MBA Care Ți Se Potrivește

Există sute de programe MBA, așa că înainte de a alege unul, gândește-te la țelurile tale, la interesele tale și la stilul tău de viață. Dacă țelurile și interesele îți sunt concentrate pe un singur domeniu precum finanțe, antreprenoriat sau afaceri internaționale, atunci ar trebui să urmezi un program specializat. Stilul tău de viață te-ar putea ajuta de asemenea să decizi dacă vrei să urmezi o școală cu normă întreagă, cu jumătate de normă, online sau la distanță.

 • Cu normă întreagă. Școala cu normă întreagă necesită un angajament de doi ani. În acest timp este foarte probabil că nu vei putea lucra cu normă întreagă, așa că asigură-te că ei acest lucru în calcul. Pe de altă parte, școala cu normă întreagă îți permite să îți dedici toată atenția asupra studiilor și îți va oferi mai mult  timp liber pe care să îl petreci cu familia sau pe care să îl folosești pentru alte angajamente.
   
 • Cu jumătate de normă. Multe școli oferă programe cu jumătate de normă seara sau în weekend-uri. Programele de weekend sunt populare mai ales printre studenții care trebuie să călătorească pentru a lucra sau care au ore de lucru neregulate. Cel mai mare avantaj al studiului cu jumătate de normă este că nu trebuie să renunți la locul de muncă, iar unii angajatori chiar se pot oferi pentru a plăti toate sau unele dintre cheltuielile de școlarizare. Programele cu jumătate de normă pot varia considerabil în durată. Unele programe sunt foarte structurate și oferă opțiuni de educație accelerată care pot fi completate într-un an, pe când altele îți permit să avansezi în propriul ritm și pot dura atât timp cât ai tu nevoie pentru a termina studiile.  
   
 • Online și De Învățământ la Distanță. Programele MBA online și la distanță devin tot mai populare. Multe oferă o flexibilitate considerabilă în orare și durată și îți permit să participi în programe de renume fără să trebuiască să te muți. Nu vei pierde oportunitățile de a-ți crea rețele și abilitatea de a învăța de la alți studenți când studiezi online. Totuși, multe programe de învățământ la distanță au "cohorte" într-un singur domeniu, astfel încât să îți poți păstra beneficiile de a face parte din program la domiciliu.


Aici găsești câteva lucruri în plus pe care trebuie să le iei în considerare când alegi un program MBA:

 • Costurile variază mult, de la 20,000$ până la 60,000$ sau mai mult la o instituție cu taxe de școlarizare mari. Totuși, studiul Forbes arată că durează de obicei doar aproximativ 3.5-4 ani pentru a te rupe de investiția MBA.
   
 • Asigură-te că alegi un program MBA acreditat. Există duzine de corpuri de acreditare precum Association Collegiate Schools of Business din SUA sau Association of MBAs în Marea Britanie.


Oportunități de Angajare

Oportunitățile de angajare cu un MBA sunt aproape interminabile. Unii absolvenți aleg să rămână în afaceri tradiționale într-o anumită industrie, pe când alții vor să își schimbe industriile sau să își folosească abilitățile pentru a-și deschide propria companie. Mulți angajați locali, de stat și federali consideră că un MBA le oferă abilitățile de care au nevoie pentru a avansa pe poziții mai înalte și chiar pentru a se muta de la o agenție guvernamentală la alta. Organizațiile nonprofit au mereu nevoie de oameni care sunt atât pasionați cât și cunoscători de meserie. Indiferent ce alegi să faci, abilitățile oferite de un MBA îți vor fi folositoare!