Master în Global MBA (ediția mixtă la Roma)

Generalități

Programul de descriere

Global MBA proiectat de Uninettuno (Master de primul nivel) este un nou program care este adaptat pentru a analiza impactul noilor TIC și tehnologii digitale asupra managementului unei companii. Principalele subiecte ale masterului sunt inovația companiei, TIC și tehnologiile digitale pentru afaceri, Big Data, comerțul electronic, TIC, companiile private și publice, Blockchain și sistemele de finanțare inovatoare.

Programul academic oferă o sumă totală de 90 de ECTS, compuse din 56 de ECTS de activități online pe platforma Uninettuno și 22 de ECTS în campus. Programul se încheie cu o disertație de masteranzi; teza are o sumă totală de 12 ECTS.

Cursul este conceput pentru a dota studenții cu teoriile actuale și emergente, tehnicile și practicile de inovație și digitalizare în management și administrarea afacerilor. Se străduiește să ofere un mediu stimulativ și solicitant intelectual, în care studenții sunt încurajați să se angajeze cu literatura academică, studii de caz și reciproc, reflectând în același timp asupra propriilor experiențe manageriale și de afaceri.

Cursul își propune să pregătească studenții pentru funcții de conducere atât în organizațiile din sectorul public, cât și în cel privat și să facă față cerințelor unui mediu de afaceri global complex și în schimbare rapidă.

142856_pexels-photo-2977565.jpeg

Analiza scenariului

Într-o fază istorică și economică ca cea actuală, comunicarea corporativă a suferit o evoluție semnificativă trecând de la mass-media tradițională la New Digital Media.

Există unele elemente, externe companiei, care au un impact puternic asupra nivelului digital: relevanța crescândă a rețelelor sociale în comportamentul oamenilor, precum și variabilitatea continuă a scenariului tehnologic afectează foarte mult marketingul digital în comparație cu simplitatea și natura statică a mass-media tradiționale.

Transformarea digitală schimbă rapid scenariul economic și social și redefinește profund mediul competitiv în care își desfășoară activitatea companiile, precum și modelele lor de afaceri. Provocările pentru companiile create de digitalizare necesită noi programe educaționale bazate pe noi tehnologii, TIC și transformări digitale.

În acest context, companiile trebuie să dezvolte noi strategii pentru a defini un nou model de afaceri în conformitate cu noile provocări digitale.

Agenda principală

Activități online

Primul termen

 • Contabilitate financiară internațională
 • Tehnologii digitale pentru afaceri
 • Gestionarea datelor și a bazelor de date

Al doilea mandat

 • Economia inovării
 • TIC pentru organizația de rețea
 • Tehnologii web avansate

Al treilea termen

 • Management public și e-guvernare
 • Marketing, e-business, e-commerce
 • Managementul riscurilor

Activitățile din campus

Șederea rezidențială la Roma pentru activitățile din campus este de 1 lună și este obligatorie.

Perioade programate de activități în campus: martie 2021, martie 2022, martie 2023.

Activitățile din campus vor fi desfășurate în Uninettuno Multimedia Classroom din Piazza Grazioli, 17 - Roma.

Modulele din campus sunt următoarele:

 • Blockchain
 • Instrumente de finanțare inovatoare
 • Studii de caz de afaceri

Disertație

CONSUMUL

 • octombrie
 • februarie
 • Mai

142857_pexels-photo-3727464.jpeg

Posibilități de angajare

Principalele oportunități de muncă pentru studenții la masterat sunt:

 • Expert în management digital în diferite domenii de afaceri
 • Administrare și control, finanțe, marketing, organizare, management
 • Chief of Digital Officer
 • Analist de afaceri

Cerințe de admitere

Pentru a accesa cursul este necesară o diplomă de licență în „Economie” sau în „Management”. Alte diplome de licență vor fi transmise înainte de înscriere la evaluarea comisiei științifice.

Examenele finale și absolvirea

Procesul de instruire este compus din diferite evaluări. Fiecare curs necesită un test final bazat pe un interviu oral, examen scris sau lucrări de proiect.

Examenul final va consta în lucrul la proiectul întreprinderii și va fi sinteza procesului de învățare în clasă.

Taxe de înscriere

Taxele de înscriere pentru acest curs de masterat sunt de 4.000,00 €.

Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

The International Telematic University UNINETTUNO, is the only Italian distance teaching University successfully assessed by ANVUR (https://goo.gl/TZfjxw), the Italian Ministerial Agency for Quality i ... Citeste mai mult

The International Telematic University UNINETTUNO, is the only Italian distance teaching University successfully assessed by ANVUR (https://goo.gl/TZfjxw), the Italian Ministerial Agency for Quality in Higher Education. Established by the decree of the 15th April 2005 of the Italian Ministry of Education, University and Research, UNINETTUNIO delivers academic titles having a legal value everywhere in the world for undergraduate and postgraduate university studies. Citește mai puţin