Master of Business Administration (MBA)

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Programul este parte integrantă a Mykolas Romeris University sprijinind misiunea universității de a promova dezvoltarea durabilă a organizațiilor și a comunității. Studiile MBA MRU vor dezvolta absolvenți care sunt pregătiți din punct de vedere academic să concureze eficient în contextul naturii dinamice a mediului internațional. După absolvire, studenții trebuie să demonstreze cunoștințele și practica principiilor de afaceri referitoare la organizațiile din sectorul privat și din sectorul public.

Elevii sunt orientați să consume cercetări științifice pentru cele mai bune practici de operare în afaceri: abilitățile dobândite vor trebui să fie dovedite prin oferirea unui proiect Capstone pentru rezolvarea unui caz de afaceri practic, în loc de a scrie o teză teoretică orientată spre Master, modelul de studiu integrat permite studenților pentru a-și integra cunoștințele în diferite medii micro și macro pentru o gestionare eficientă și eficientă, studenții sunt învățați ca profesioniști prin oferirea de abilități de a avea o viziune generală asupra proceselor de afaceri, spre deosebire de un specialist orientat spre subiect.

Posibilități de mobilitate internațională

Studenții MBA pot participa la programul de mobilitate ERASMUS pentru o experiență de stagiu de cel puțin 2 luni într-o întreprindere din străinătate (stagiu Erasmus), în special ca absolvenți recenți din program.

Perspectivele de carieră

După absolvirea programului MBA MRU și dobândirea gradului de masterat, elevii vor putea să lucreze ca manageri la întreprinderile mici și mijlocii, să gestioneze echipe în marile companii, departamente din instituțiile din sectorul public. Absolvenții vor putea să lucreze într-un mediu dinamic dinamic din zilele noastre, vor avea cunoștințe și abilități practice de aplicare a managementului marketingului, a managementului resurselor umane, a managementului inovației strategice, a conducerii, a luării deciziilor cantitative, a contabilității corporative și a managementului financiar. Pentru a menționa câteva, absolvenții vor putea să lucreze într-o companie, instituție sau în propriile afaceri ca directori executivi, manageri IT, manageri financiari, consilieri financiari, manageri de resurse umane, analiști de management etc.

Cerințe de intrare

Universitatea de licență;

Solicitanții trebuie să prezinte o scrisoare introductivă (până la 2000 de caractere cu spații), în care solicitantul trebuie să se prezinte, să elaboreze analiza SWOT personală (puncte forte, puncte slabe, oportunități, amenințări). De asemenea, ar trebui să includă experiența profesională, educația anterioară și așteptările individuale ale programului. Interviurile vor fi efectuate cu candidații selectați;

Interviu motivational pentru a demonstra pregatirea academica si profesionala (3 ani de experienta manageriala ar fi de preferat);

Competența de limba engleză - nivelul nu este mai mic decât B2 (conform cadrului comun de referință pentru limbă aprobat de Consiliul Europei). Testul la nivel avansat de limbă engleză este organizat pentru cei care nu posedă certificate IELTS sau TOEFL.

Procedura de solicitare și documentele solicitate

Urmați 4 pași:

 1. Completați formularul de cerere online la apply.mruni.eu
 2. Încărcați documentele necesare
 3. Asigurați înregistrarea dvs. prin plata taxei de înscriere
 4. Trimiteți cererea

Documente necesare:

 1. Documente educative
  1. Pentru studenții care doresc să obțină diplomă de licență: Copii certificate autentice ale diplomei de învățământ secundar sau diplomă de învățământ superior cu transcrierea înregistrărilor academice. Documentele trebuie traduse oficial în limba lituaniană sau în limba engleză.
  2. Notă: Pot fi solicitate documente educaționale suplimentare (cum ar fi rezultatele examenelor de stat sau ale învățământului preuniversitar) în funcție de țara de reședință a solicitantului .
  3. Pentru studenții care doresc să obțină diplome de master: copii certificate corecte ale diplomei și diplomei universitare (candidatul trebuie să aibă o diplomă de licență universitară sau o diplomă universitară echivalentă cu o durată minimă de studiu de 3 ani). Documentele trebuie traduse oficial în limba lituaniană sau în limba engleză.
 2. Document care demonstrează rezultatele competenței în limba engleză.
  1. Pentru studenții care doresc să obțină diplome de licență: cel puțin nivelul B1; evaluări ale certificatelor de competență în limba engleză echivalente nivelului B1: documentul TOEFL 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, nivelul PTE
  2. Pentru studenții care doresc să obțină diplome de master: cel puțin nivelul B2, evaluările certificatelor de competență lingvistică echivalentă nivelului B2: TOEFL Paper 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5.5-6.0.
  3. Notă: în cazul în care nu aveți IELTS sau TOEFL, există posibilitatea de a lua testul online de limbă engleză organizat de Universitatea. Ar trebui să alegeți această opțiune la completarea aplicației. Nu există o taxă suplimentară pentru acest test.
 3. Copie dupa pasaport
 4. Fotografia tip pasaport
 5. Notă scrisă de sponsorizare din partea părinților / sponsorilor și scrisoarea unei bănci cu privire la abilitățile lor financiare (cu venituri din ultimele 3 luni).
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 ... Citeste mai mult

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 countries. The university offers programs fully taught in English for international students at all levels - from Bachelor’s to PhDs in the field of Social Sciences. Citește mai puţin