Read the Official Description

Prezentare generală a programului

Obiectivul concentrării în domeniul finanțelor și al investițiilor este de a oferi studenților o înțelegere aprofundată a importanței și funcției piețelor financiare în ceea ce privește elaborarea și monitorizarea politicilor financiare corporative, precum și stabilirea prețurilor și utilizarea instrumentelor financiare. Absolvenții programului de Finanțe și Investiții vor fi înalt calificați pentru funcții de conducere, cum ar fi analiștii financiari, trezorierii, managerii de active, consultanții financiari și poziții similare dintr-o serie de companii diferite.

Concentrarea în domeniul finanțelor și investițiilor vizează combinarea celor mai bune dintre educația de afaceri americană și europeană. Manualele de conducere la nivel mondial, materialele de caz și facultatea de înaltă calificare fac parte din componentele esențiale ale SIMT. Se încorporează un accent simultan pe abordarea unică a corporațiilor germane de succes, care se axează pe valoarea adăugată a proceselor de afaceri bazate pe cunoaștere.

Elevii învață cum să aplice un cadru teoretic problemelor legate de viața reală prin integrarea informațiilor privind piața financiară în procesul de luare a deciziilor. Elevii sunt învățați să acorde o atenție deosebită ipotezelor și limitărilor modelelor și teoriilor aplicate, pentru a le face să înțeleagă cum funcționează piețele financiare, de ce există instrumente și instituții diferite, precum și posibilitatea de a preța instrumente financiare și de a evalua consecințele deciziilor financiare.

Structura programului

Structura generală a gradului necesită finalizarea cu succes a 20 de cursuri în patru termeni. Concentrarea în Finanțe și Investiții constă în douăsprezece cursuri de management avansat din programul general de MBA, șase module de finanțare și de investiții și două cursuri elective. Modulele elective pot fi selectate dintr-o gamă de opțiuni furnizate.

Primul semestru oferă o introducere la problemele de management de bază, care sunt tratate în cursuri de MBA generale. Aceste module generale includ finanțe corporative și contabilitate managerială ca bază pentru programul FI. Semestrul al doilea și al treilea se concentrează pe competențele speciale FI. Cel de-al patrulea semestru oferă cursuri de capstone și se concentrează pe munca de proiect în cadrul companiei.

După finalizarea cu succes a celui de-al patrulea semestru, stagiile opționale vor oferi studenților experiență practică în lucrul pentru o companie sau o instituție financiară de până la patru luni.

Cursuri de finanțe și de concentrare a investițiilor disponibile

  • Management financiar internațional
  • Investiții
  • Raportarea financiară internațională
  • DERIVAȚI
  • Analiza și gestionarea riscurilor
  • Planificare și control financiar
Program taught in:
Engleză

See 4 more programs offered by SIMT - Stuttgart Institute of Management and Technology »

Acest curs este Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
4 semestre
La zi
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019