Programul Executive MBA (EMBA)

Generalități

Programul de descriere

Despre programul Executive MBA

Programele Executive MBA sunt concepute pentru angajații cu normă întreagă a organizațiilor sau proprietarilor de întreprinderi care au o investiție semnificativă în cariera lor și care nu își pot permite să renunțe la locurile lor de muncă cu normă întreagă. Mai degraba decat sa urmeze un grad de MBA traditionale pe o baza part-time, acesti profesionisti pot finaliza un program de Executive MBA in timp ce continua ocuparea lor cu norma intreaga.

Executive MBA programe diferă de programele tradiționale de MBA în două moduri distincte. În primul rând, formatul de întâlnire este diferit. Executive MBA programe se întâlnesc, de obicei, de două ori pe săptămână, la fiecare două săptămâni în timpul semestrului. În al doilea rând, studenții în programele Executive MBA au, în medie, mult mai multă experiență de muncă decât omologii lor în programele tradiționale. Este această experiență de lucru care permite programului Executive MBA să fie oferit la un ritm mult mai rapid decât programul tradițional.

Programele executive MBA sunt oferite în mod obișnuit în orașe mari, care au forțe de muncă substanțiale care solicită astfel de programe. Programele Executive MBA au de asemenea tendința de a trage dintr-o regiune care înconjoară aceste orașe (definită ca fiind la distanța ușoară de mers pe jos). Deoarece studenții trebuie să echilibreze cerințele carierei lor, viața de familie și programul full-time Executive MBA, aceștia nu doresc să-și petreacă o cantitate excesivă de timp la program.

Cele mai multe programe executive MBA oferă gradul de MBA după finalizarea cu succes a cursului de studiu. Elevii și organizațiile lor doresc ca acreditare și vizualizarea unui grad de Executive MBA ca mai puțin de dorit. O provocare majoră pentru administrarea programului este de a evita percepția că programul Executive MBA este un program de "diminuat" de MBA. Standardele și conținutul programului Executive MBA, prin urmare, trebuie să fie aceleași ca și un program MBA tradițional. Așteptările studenților în programul de Executive MBA ar trebui, de fapt, să fie mai mari decât așteptările elevilor din programul tradițional din cauza experienței profesionale a participanților.

Organizațiile folosesc programele Executive MBA ca o modalitate de a-și actualiza angajații cu privire la cele mai recente gândiri în afaceri. Programul poate fi, de asemenea, parte din dezvoltarea carierei persoanei și planificarea succesiunii pentru organizație. Acesta poate fi un instrument folosit pentru a promova păstrarea angajaților evaluați în cadrul firmei.

De ce programul de Executive MBA

Programul PMU Executive MBA este un program de MBA conceput pentru a lucra profesioniști. Acești profesioniști au o experiență de muncă semnificativă după diploma de licență și vor proveni din medii educaționale diverse. Programul este o parte semnificativă a misiunii PMU de a furniza legături și servicii comunității de afaceri din provincia estică a Regatului Arabiei Saudite (KSA)

Deoarece face ca această viziune să devină realitate, programul PMU Executive MBA se înscrie în mod normal în jurul a 70% din specializările de licență non-business. Toți participanții vor fi avansați până la un moment în cariera lor, în care înțelegerea conceptelor de afaceri este esențială pentru performanța locurilor de muncă și avansarea în carieră.

Programul este structurat astfel încât participanții să poată finaliza programul în doi ani, în timp ce își mențin responsabilitățile profesionale cu normă întreagă. Toți participanții la program vor fi angajați cu normă întreagă ai organizațiilor sau vor fi independenți în propriile afaceri, înființate.

Programul PMU Executive MBA este un program de management general. Nu va prezenta o acoperire în profunzime a nici unei zone tradiționale de afaceri funcționale. Scopul programului este de a crea înțelegerea generală a afacerilor cerută de un director general.

Caracteristicile programului

 • Fiecare clasă de înscriere trebuie să fie formată din aproximativ 30 de participanți la program.
 • Atât elevii de sex masculin, cât și cei de sex feminin sunt înscriși în program.
 • Instrucțiunile trebuie să fie în limba engleză.
 • Programul ar trebui să găzduiască fizic și administrativ în cadrul Colegiului de Administrare a Afacerilor.
 • Mediul în clasă ar trebui să încurajeze discuțiile între participanți și împărtășirea experiențelor lor de afaceri.
 • Programul PMU Executive MBA ar trebui să devină unul dintre principalii furnizori de educație de Executive MBA în regiune.

Așteptări de performanță

Cele mai multe programe executive MBA oferă gradul de MBA după finalizarea cu succes a cursului de studiu. Elevii și organizațiile lor doresc ca acreditare și vizualizarea unui grad de Executive MBA ca mai puțin de dorit. O provocare majoră pentru administrarea programului este de a evita percepția că programul Executive MBA este un program de "diminuat" de MBA. Standardele și conținutul programului Executive MBA, prin urmare, trebuie să fie aceleași ca și un program MBA tradițional. Așteptările studenților în programul de Executive MBA ar trebui, de fapt, să fie mai mari decât așteptările elevilor din programul tradițional din cauza experienței profesionale a participanților.

Obiectivele programului

 • Pentru a genera o conștientizare a problemelor de a face afaceri pe plan internațional și de a concura într-o economie globală.
 • Pentru a încuraja munca în echipă și conducerea în mediul de afaceri.
 • Dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților de afaceri și organizaționale care se aplică unei game largi de organizații.
 • Să prezinte și să îmbunătățească abilitățile în utilizarea tehnologiilor informaționale pentru a ajuta la gestionarea organizațiilor.
 • Îmbunătățirea abilităților de comunicare în afaceri ale participanților.

Rezultatele studenților

Durata programului

Programul este conceput pentru a fi finalizat în 24 de luni. Cursurile și cursurile sunt puse în mod convenabil și se desfășoară în șaptesprezece module de câte nouă sau unsprezece zile fiecare. Acest lucru permite participanților să se îndepărteze de la locul de muncă doar pentru o perioadă minimă de timp.

De ore de credit

Programul este format din 80 de sisteme europene de transfer de credite (ECTS) care reprezintă:

 1. Un credit corespunde unui număr de 8 ore de predare (la 60 de minute pe oră).
 2. Total ore de studiu, inclusiv orele de predare, examenele, cesiunea și toate orele de studiu.

Segmentele sunt:

 1. Segmentul Fundației: 15 credite ECTS (5 cursuri @ 3 credite ECTS fiecare curs).
 2. Segmentul de integrare: 33 de credite ECTS (8 cursuri @ 4 credite ECTS fiecare curs și 1 atelier de credit @ 1 ECTS).
 3. Focus Segment: 12 credite ECTS (4 cursuri @ 3 credite ECTS fiecare curs)
 4. Teza de doctorat: 20 de credite ECTS

Notă: 80 ECTS echivalează cu 45 de credite la PMU.

În efortul continuu de a-și îmbunătăți programele, PMU își rezervă dreptul de a schimba titlul și conținutul unui curs din cauza evoluției tendințelor pieței.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

As a fast growing institution of higher learning, Prince Mohammad bin Fahd University (PMU) has created history since it was launched. This university, with its highly innovative student-centred appro ... Citeste mai mult

As a fast growing institution of higher learning, Prince Mohammad bin Fahd University (PMU) has created history since it was launched. This university, with its highly innovative student-centred approach to impart education, offers a chance to students to explore genuine paths to learn and innovate when being groomed for their future roles as hardcore professionals. Citește mai puţin