Keystone logo
China

Studiu MBA în China 2024

Studiază în China

China are un număr de scoli de afaceri bine-structurate și proiectate. Pentru cei care sunt în căutarea pentru o oportunitate de a participa la oricare dintre acestea, este important să se ia în considerare ceea ce școală să participe. Multe dintre cele mai bune școli din China pentru afaceri sunt situate în Beijing, deși există și alte opțiuni în întreaga țară. Unele dintre cele mai mari scoli de afaceri din zonă includ Universitatea Peking 's Guanghau School of Management, Cheung Kong Graduate School of Business, și școala de la Beijing International de MBA. Frecventează școli de afaceri în China Cei mai mulți studenți se înscrie în licență ' s programe de studii inițial și apoi se mute în școală absolvent de a câștiga un MBA. Opțiunile includ timp de doi ani full, gradul internațional, un grad dublu (o opțiune comună în acest domeniu extrem de competitiv) și un Executive MBA, conceput pentru educație poziție de conducere. Educația poate dura între doi și șase ani pentru a finaliza. Cu toate acestea, unele programe de un an sunt de asemenea disponibile.Cele mai multe programe oferă o gamă largă de opțiuni. Grade MBA în China oferă de multe ori un accent pe domenii precum marketing, studii de afaceri internaționale și economie, însă management, resurse umane, precum și inginerie sunt, de asemenea, teme pentru studiu. Costurile acestor programe diferă semnificativ de la o școală la alta, cu toate acestea, tinde să fie mai scump pentru studenții internaționali. Care sunt optiunile pentru studenții internaționali? Studenții internaționali sunt adesea binevenite la scoli de afaceri din China. Concurență pentru aceste poziții pot fi foarte greu de obținut. Este important ca elevii să se aplice la scoala de afaceri au selecta direct. Dacă este acceptat, atunci este necesar să se aplice pentru o viză de student pentru a studia în școală. Acest proces poate dura trei sau mai multe luni, în unele cazuri. Este necesar să se aplice pentru școală, cât mai curând posibil, de obicei, patru sau mai multe luni înainte de a participa ori de câte ori este posibil.Oportunitățile pentru studenții care se înscriu și termina un MBA în China gama scară largă. China este în creștere și înfloritoare din punct de vedere economic și există posturi disponibile, inclusiv cele cu companii mari cu oportunități internaționale.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  325
 • Ponderea utilităților

  17
 • Abonament la internet

  11
 • Transport local

  26

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  5
 • Bilet de cinema

  6
 • Pint de bere locală

  0.9

Despre China

China oferă o mulțime de oportunități pentru studenții internaționali. Țara, care este acasa, la mai mult de 1,3 miliarde de oameni, este unul dintre cele mai importante agenții economici. China are, de asemenea, o istorie unică și cultură diversă. Indiferent unde vă deplasați la interiorul țării, tu 'veți găsi oportunități de a învăța despre zona ' s istorie. Deși țara este una dintre cele mai mari, atât în ​​dimensiune și a populației, există oportunități aici pentru studenții internaționali care sunt interesați în furnizarea de ceva unic pentru comunitate.

Cerințe pentru Viză

 • Viza X1 - eliberată celor care merg în China pentru a studia mai mult de 6 luni.
 • Viza X2 - eliberata celor care pleaca in China pentru a studia pentru o perioada mai mica de 6 luni.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de student (Viza X1; Viza X2)

Preț și valută

Taxa de solicitare a vizei de student variază în funcție de naționalitatea dvs., de numărul de intrări necesare, de țara în care aplicați și dacă doriți un serviciu expres. Taxele pot fi în jur de 30 USD până la 150 USD.

Cine poate solicita viza?

Orice student străin care intenționează să studieze în China va trebui să obțină viza de student din China (viza X). Această viză este acordată acelor studenți care au fost deja acceptați pentru admitere de către un institut de învățământ recunoscut din China.

Unde puteți face cererea?

Ambasada sau Consulatul Chinei sau la misiunea diplomatică chineză

Puteți depune formularul de cerere de viză la Ambasada sau Consulatul Chinei sau la misiunea diplomatică chineză din țara dumneavoastră de origine. În cazul în care nu puteți veni personal pentru depunere, o puteți trimite printr-o agenție de turism sau o agenție de vize pentru depunerea în numele dvs. Rețineți că cererile trimise prin poștă nu sunt acceptate de majoritatea ambasadelor sau consulatelor chineze.

website:

Cum se face cererea?

Puteți descărca formularul de viză de aici: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Completați formularul de cerere de viză cu atenție și exactitate pe computer. Luați o imprimare a formularului de cerere completat și semnați-l. Rețineți că o imprimare a formularului de cerere este esențială, deoarece formularele scrise de mână nu sunt acceptabile. Rețineți că modificarea sau corectarea nu este permisă pe formularul tipărit.

Următoarele documente trebuie depuse la Ambasada sau Consulatul Chinei:

 1. Pașaportul original cu cel puțin șase luni de valabilitate rămasă și pagini goale de viză și o fotocopie a paginii de date a pașaportului și a paginii foto dacă este separată.
 2. Un formular de cerere de viză completat cu o fotografie color de pașaport recent făcută (capul gol, fața completă) pe un fundal deschis.
 3. Dovada șederii legale sau a statutului de rezidență (aplicabilă celor care nu solicită viza în țara de cetățenie)
 4. Original și fotocopie ale scrisorii de admitere emise de o școală sau de alte entități din China.
 5. Original și fotocopie a „Cererii de viză pentru studii în China” (Formular JW201 sau Formularul JW202).

După sosire: deținătorii de viză X1 trebuie să se înregistreze la Biroul de Securitate Publică (PSB) local în termen de 30 de zile de la sosirea în China și să solicite un permis de ședere temporară în China de la PSB local. Deținătorii X2 vor rămâne în China în perioada indicată pe viză și nu este necesar ca aceștia să solicite permisul de ședere temporară.

Când trebuie să aplicați?

Solicitați o viză de student cu cel puțin câteva săptămâni înainte de data planificată a călătoriei pentru a acorda suficient timp pentru ca procedura de aplicare să fie finalizată la timp pentru a vă înscrie la curs. Timpul normal de procesare este de 4 zile lucrătoare. Dacă doriți să vă ridicați viza mai devreme, serviciul expres și serviciul de urgență sunt disponibile la un cost suplimentar.

Viza X1 este eliberată în mod normal pentru intrări multiple, cu o valabilitate de până la 5 ani. Viza X2 este de obicei eliberată pentru o singură intrare cu valabilitate de până la 6 luni.

Timp de procesare

4 Days

Oportunități de lucru

Studenților străini li se permite să lucreze cu fracțiune de normă în China. Universitatea ar trebui să emită o scrisoare de consimțământ; unitatea/compania angajatoare trebuie să emită o Certificare; Secția de poliție va marca apoi pe viza dumneavoastră „Munca cu normă parțială; Studiu cu fracțiune de normă”.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Iată câteva lucruri importante pe care nu ar trebui să le faceți atunci când solicitați o viză de student în China:

 • Nu încercați să trimiteți formularul de cerere de viză de student trimițându-l prin poștă, deoarece nu va fi acceptat.
 • Nu prezentați documente false pentru viza de student.
 • Nu ascundeți și nu denaturați faptele în cererea dvs. de viză.