Keystone logo

Studiu MBA în Cipru 2023

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  505
 • Ponderea utilităților

  54
 • Abonament la internet

  34
 • Transport local

  40

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  7
 • Bilet de cinema

  9
 • Pint de bere locală

  3

Despre Cipru

Cipru este o țară insulă înconjurată de Marea Mediterană de Est și situate la nord de Egipt, la sud de Turcia, la est de Grecia și la vest de Turcia. Elevii de afaceri care studiază în Cipru va descoperi că partea de nord a Ciprului este numit oficial Republica Turcă a Ciprului de Nord. Din cauza acestei diviziuni, Cipru a stabilit turcă și greacă ca limbi oficiale, cu cipriotă maronit arabă și Armenia ca limbi minoritare. Susținută de o industrie înfloritoare turism, Cipru are o, venit ridicat pe cap de locuitor și o economie din ce în ce dezvoltate, care se numara printre primele 20 pe Indicelui Dezvoltării Umane. Cipru a aderat la UE în 2004 și zona euro în 2008. Prin urmare, euro este moneda în Republica Cipru, dar nu în nordul Ciprului, în cazul în care lira turcească este încă folosit.Datorită creșterii masive pe piața Cipru "imobiliar in ultimii zece ani, elevii câștigul salarial grade de afaceri de specialitate orientate în jurul valorii de a investi, în curs de dezvoltare, de vânzare și cumpărare de proprietate în Cipru, în general, se va găsi pe piața muncii receptiv și flexibil în Cipru.

Studiază în Cipru

Câștigul salarial un grad de afaceri în Cipru Potrivit Cipru "site-ul de învățământ superior, din țară " sistem de învățământ terțiar s este puternic influențată de Spațiul European al Învățământului Superior cum sunt definite de Procesul de la Bologna. Compus din universitățile publice și private, Cipru "programelor de învățământ superior sunt reglementate de către Departamentul de superior și terțiar, care stabilește, de asemenea, specificul de învățământ și costurile de școlarizare pentru instituțiile publice. Elevii pot câștiga de licență grade de afaceri 's, Maestrul ' s și de doctorat specializate în diverse aspecte ale industriei financiare de afaceri și. Exemple de grade oferite includ populara master 's of Business Administration, Managementul Resurselor Umane, Managementul Turismului, management financiar / Investiții și Strategia de marketing. Taxe de școlarizare costurile de școlarizare anuale de la universitățile publice pot varia de la o școală la alta.Burse de studiu sunt disponibile la majoritatea instituțiilor publice, precum și subvenții de studii postuniversitare pentru studenți alegând să lucreze ca asistenți de instructor, autoritățile de supraveghere de laborator și tutori. Taxele de universitate privată poate fi semnificativ mai mare decât de școlarizare de învățământ de stat astfel încât studenții considerând-o școală privată ar trebui să verificați cu școala special în care sunt interesați de cheltuieli de program anual de studii. De ce Câștigați un grad de afaceri în Cipru? Studenții grad de afaceri sunt garantate o educație de calitate în Cipru, în plus față de prestigiul de a câștiga un grad de afaceri recunoscute pe plan internațional. Cipru oferă, de asemenea, cheltuielile de trai accesibile și costurile de școlarizare minimizate prin disponibilitatea de burse de studiu, precum și asigurarea medicală gratuită pentru oricine studiază sau lucrează în Cipru.

Visa Requirements

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Student Visa

Preț și valută

EUR 40

The student visa fees vary and can be around 40 EUR. The fees may be subject to change.

Cine poate solicita viza?

Candidates who are EU-nationals can enter Cyprus as visitors. On arrival at the educational institution, they must submit a number of documents to the admission office of the educational institution - see under "How to make the application?".

International students from non-EU countries need a student visa before entering Cyprus. Student visas are issued only to full-time international students. A full-time student is one who takes a minimum of 12 credits in a semester.

Unde puteți face cererea?

Embassy/High Commission/Consulate of the Republic of Cyprus

You should apply in person at the Embassy / High Commission / Consulate of the Republic of Cyprus in your country of residence.

website:

Cum se face cererea?

Non-EU students:

You will need to provide the following documents when applying for your student visa:

 • A fully completed application form.
 • An application fee of 15-30 Cyprus Pounds (non-refundable).
 • Four (4) passport-size photographs.
 • Attested (certified true) copies of the student's academic qualifications.
 • Evidence of proficiency in English (if possible)
 • A photocopy of their passport. The passport should be valid for at least one (1) year from the date of the student's arrival.

The Admission Office will communicate details about the interview dates and required documents to candidates in time for the interview.

During the visa interview at the Embassy/ High Commission/ Consulate of the Republic of Cyprus, the candidate must present:

 • Original academic qualifications and their attested copies in English or in English translation. \
 • Their passport, valid for at least one (1) year from the date of their arrival to Cyprus
 • A recent certificate of good conduct issued by the police of the country of origin or residence.
 • A recent financial guarantee issued by the student sponsor's

Students must report to the educational institution on the first working day after their arrival in order to register and proceed with the remaining formalities needed for the issue of a temporary residence permit.
International students should register with the District Police Alien Branch within seven days as from the day of arrival in Cyprus.

EU students: On arrival at the educational institution, they must submit to the admission office of the educational institution the following:

 • A fully completed application form.
 • An application fee of 15-30 Cyprus Pounds (non-refundable).
 • Four (4) passport-size photographs.
 • Attested (certified true) copies of the student's academic qualifications.
 • Evidence of proficiency in English (if possible)
 • A photocopy of their passport. The passport should be valid for at least one (1) year from the date of the student's arrival.
 • A recent certificate of good conduct issued by the police of the country of origin or residence.

In addition to the above, candidates must pay the registration fee, the semester tuition fees, and register for subjects. Next, they must apply to the Migration Department for a temporary residence permit.

Când trebuie să aplicați?

You should apply for your student visa at least 2-3 months before your planned arrival to Cyprus.

The length of the student visa depends on the length of your study program.

Timp de procesare

3 Months

Oportunități de lucru

Normally, foreign students from non-EU countries are not allowed to work throughout their study in Cyprus. Exceptions can be created by the Government of the Republic of Cyprus for courses, where working permits may be issued to allow practical training throughout summer vacations.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.

Please note: The student visa is issued for a specific educational institution. In case of the foreign student deciding to change an educational institution, one must then obtain a new residence permit.

Programe