Keystone logo
Croaţia

Studiu MBA în Croaţia 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  269
 • Ponderea utilităților

  52
 • Abonament la internet

  24
 • Transport local

  44

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  7
 • Bilet de cinema

  6
 • Pint de bere locală

  3

Despre Croaţia

Despre Croația Situat pe Marea Adriatică în sud-estul Europei, Croația împărtășește frontiere cu Ungaria, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, și Slovenia. Acesta a declarat independența în 1991, și, deși încă au câțiva ani de luptă pentru a stabiliza, acum este o democrație parlamentară solidă. Incluse în țară sunt multe insule din Marea Adriatică; toate împreună, Croația are 5,835 km de coastă. Țara controlează cea mai mare parte rutele terestre dintre Europa de Vest și Strâmtorile turcești și Marea Egee. Clima este atât de mediteraneene, precum și continental, cu acesta din urmă fiind mai raspandita si care au determinat ierni reci și veri calde. De-a lungul coastei, este mult mai temperat. Studierea Business în Croația Deși limba națională este croată, având în vedere că limba engleză este considerat limba de afaceri, puteti studia de afaceri în Croația în această limbă, la mai multe instituții.Veți găsi disponibil atat de licență și de master în afaceri, iar unele școli oferă diferite specializări cum ar fi marketing, management, finanțe, resurse umane și sisteme informatice. În unele cazuri, instituția este un afiliat sau filială a unei universități cu sediul în altă țară. Durata de timp le va lua pentru a obține gradul dvs. în Croația va depinde de programul special pe care îl alegeți. În general, un program de licență va dura patru ani, în timp ce o diplomă de master este de unul sau doi ani în lungime. Cursuri de studiu sunt adesea înființate în conformitate cu un calendar semestru cu toamna si primavara sesiuni, de obicei de la septembrie, prin mai; un program de curs de vară pot fi disponibile sau necesare, de asemenea. Așa cum este obișnuit, opțiuni on-line sunt mai flexibile. Costul educatia ta va varia în funcție de cazul în care alegeți să studieze și de tipul de program care optați pentru. Programul de licență poate varia de la în jurul valorii de 4375 la 5900 de euro pe an.Aceasta nu include taxe suplimentare, cărți, rechizite sau costul de trai. Taxele de examinare pentru filialele de peste mări nu sunt, de asemenea, incluse. Un program de MBA de un an ar putea costa de două ori că, și nu poate fi o optiune pentru studiu part-time, de asemenea. Noțiuni de bază un grad de afaceri în Croația este o mare oportunitate pentru studenții care sunt interesați să lucreze în afaceri internaționale. Acesta este benefic în special dacă a profita de destinații de plasare de internship, ca să lucrez aici va oferi oportunități de învățare care nu ar fi în stare să mă în altă parte. Ca o economie în curs de dezvoltare încă, climatul de afaceri de aici va fi destul de diferit decât în ​​alte țări. Dacă alegeți un program care are afilieri cu institutii de peste mări, s-ar putea spori și mai mult de comercializare pentru ocuparea forței de muncă după absolvirea.

Cerințe pentru Viză

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de student (Viza C) / Permis de rezidență pentru studenți

Preț și valută

HRK 500

Taxa de aplicare pentru permisul de ședere temporară în scopul studiilor este de 500 Kuna (aproximativ 65 EUR).

Studenții internaționali care primesc o bursă de la Ministerul croat al Științei, Educației și Sportului și Agenției pentru Mobilitate și Programe UE sunt scutiți de această taxă, dar ar trebui să plătească costul eliberării cărții de ședere în valoare de 240,00 HRK (aproximativ 35,00 EUR) și taxa de timbru de 20,00 HRK (aproximativ 3,00 EUR).

Cine poate solicita viza?

Studenții internaționali care doresc să studieze în Croația trebuie să solicite un permis de ședere temporară dacă șederea lor în Croația este pentru o perioadă mai mare de 90 de zile.

Cetăţenii Uniunii Europene nu au nevoie de viză. Cu toate acestea, sunt necesare un pașaport și o carte de identitate. Pentru toți ceilalți, este necesară o viză, care poate fi obținută de la cel mai apropiat consulat croat.

Informații despre țările care fac obiectul obligației de viză pot fi găsite pe site-ul web al Ministerului Croat al Afacerilor Externe și Europene: http://www.mvep.hr/en/consular-information/visas/visa-requirements-overview/

Unde puteți face cererea?

Misiunea diplomatică sau Consulatul Republicii Croația

Cererea de viză (Viza C) trebuie depusă la misiunea diplomatică sau la consulatul Republicii Croația din țara de origine a străinului. Cererea de viză poate fi depusă fie personal, fie prin e-mail.

website:

Cum se face cererea?

Candidații trebuie să completeze formularul de cerere de viză (Viza C) și să îl trimită împreună cu documentele necesare la ambasada sau consulatul Croației de la locul lor de reședință. Candidații pot depune cererea prin e-mail sau personal.

Trebuie depuse următoarele documente:

 • Fotografie monocolor 35x45 mm
 • Un pașaport valabil și o fotocopie a unui pașaport (cetățeni din afara UE) sau a cărții de identitate (cetățeni UE)
 • Dovada unei locuințe securizate (de exemplu, dovada scrisă a unei locuințe securizate în căminul studențesc sau un închiriere de apartament și dovada dreptului de proprietate asupra apartamentului de către proprietar pentru studenții în cazare privată). Vă rugăm să rețineți că, la sosirea dumneavoastră în Croația, în termen de 48 de ore, trebuie să vă înregistrați adresa la Biroul pentru străini de la Biroul local de administrare a poliției. Dacă sunteți cazat la un hotel sau la un cămin studențesc, adresa dvs. va fi înregistrată automat.
 • Dovada asigurării de sănătate
 • Dovada de fonduri suficiente pentru a se întreține: o bursă sau dovada de a avea acces la finanțare în valoare de cel puțin 1.000 Kuna pe lună timp de 12 luni. Dovada primirii bursei este eliberată de persoana juridică care acordă bursa, iar dovada de finanțare este eliberată de o bancă sub formă de extras de cont.
 • Dovada de admitere la o instituție de învățământ superior din Croația scrisă în limba croată.

Când trebuie să aplicați?

Studenții care depun o cerere la misiunea diplomatică sau la consulatul Republicii Croația din țara lor de origine ar trebui să o facă înainte de sosirea programată în Croația. Procedura obișnuită poate dura trei luni sau mai mult (inclusiv timpul necesar pentru ca toate documentele necesare să fie traduse în croată). Există, de asemenea, o opțiune fast-track pentru gestionarea cererii și studenții pot solicita acest lucru la misiunea diplomatică sau la consulat, caz în care plătesc o taxă mai mare.

Permisul de ședere temporară se acordă de regulă pe durata unui an sau pe durata anului universitar.

Timp de procesare

3 Months

Oportunități de lucru

Toți studenții cu normă întreagă din instituțiile de învățământ superior croate pot aplica pentru muncă ocazională. Același lucru este valabil și pentru studenții internaționali.

În Croația, angajarea studenților cu normă întreagă este gestionată de Centrul de servicii pentru studenți (Servicii pentru studenți), care are filiale în toate orașele universitare și în alte părți.

Studenții internaționali care urmează programe de studii scurte (studenți de schimb, studenți invitați) trebuie să verifice la instituția de învățământ superior la care se adresează dacă li se permite sau nu să lucreze ocazional studenților prin intermediul centrului de servicii pentru studenți și în ce condiții.

Dacă unui student internațional i se permite să lucreze ocazional prin Centrul de servicii pentru studenți, ea/el se poate înregistra venind personal la Centrul de servicii pentru studenți și completând un formular.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.