Keystone logo
Franţa

Studiu MBA în Franţa 2024

Studiază în Franţa

În Franța, studiu profesioniștii din domeniul afacerilor la unele din lume 's universități de top. Aceste școli au o istorie lungă în lumea academică și utilizează unele dintre mintile de afaceri de top din Europa. Elevii vor găsi școli de afaceri în multe dintre marile orașe Franței 's. Un masterat în afaceri, sau MBA, studii este un program excelent de studii pentru cei care caută să continue cariera lor de afaceri sau se pune într-o poziție de conducere pentru roluri de conducere în marile corporații. MBA este considerat gradul de entry-level in mai multe pozitii de top management, și de a studia în Franța va oferi studenților o abordare internațională la educație de afaceri. Absolvenții care au o diplomă de MBA francez sunt cunoscute în întreaga lume pentru înțelegerea lor clară de afaceri. Acești profesioniști sunt adesea recrutați pentru a lucra în unele dintre corporații de top din Franța și restul Europei, și va fi, de asemenea, a avut loc la mare cinste în alte părți ale lumii, de asemenea.O diplomă de MBA va deschide ușa la potențialul venit mai mare într-o piață globală. Studiu în Franța pune un student în mijlocul unora dintre aceste minți mari, permițând elevul a obține o perspectivă și înțelepciune de la educatori de conducere în lumea afacerilor. Un program de MBA în Franța durează de obicei unul sau doi ani pentru a finaliza, cu semestre cu normă întreagă. Școlile funcționează cu primavara si toamna semestre, luând timp liber în decembrie și prin lunile de vară. Unul dintre principalele beneficii de a studia în Franța este costul scăzut al educației. Desigur, poate varia de la o școală la alta, în special în școlile private.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  459
 • Ponderea utilităților

  57
 • Abonament la internet

  30
 • Transport local

  61

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  10
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  6

Despre Franţa

Amplasat între continent Iberică Peninsula și Europa 's, Franța are o istorie bogată și a servit ca un actor major în istoria și economia Europei. Este în Franța că o mare parte a modei și culturii moderne se naște, iar multe dintre lume 's influențe de moda de top provin din Paris. Franța este, de asemenea, cunoscut pentru producerea de mari scriitori și politicieni, precum și unele dintre cele mai bune mâncăruri din Europa. Elevii care călătoresc în Franța pot face acest lucru pentru o serie de motive, dar ele vor fi placut surprins de calitatea educației. Universitățile și colegiile din Franța rang de bine în întreaga lume, ceea ce face o alegere excelentă pentru elevul internațional în căutarea de a câștiga un maestru 's diplomă în afaceri.

Cerințe pentru Viză

Există diferite tipuri de vize pentru studenți, în funcție de cât timp intenționați să studiați în Franța:

 1. Visa de court séjour pour études (viza de student „Schengen” de scurtă ședere) - Dacă studiile dumneavoastră vor dura mai puțin de trei luni, atunci ar trebui să aplicați pentru așa-numita viză de student Schengen. Este eliberat gratuit și nu poate fi reînnoit. Este posibil ca 41 de țări să nu aibă nevoie de viză pentru o ședere de mai puțin de trei luni.
 2. Etudient concours (viza pentru susținerea examenelor de admitere) - Cu această viză, puteți veni în Franța pentru a susține un examen de admitere la un institut de învățământ superior. Dacă promovați, atunci puteți solicita direct la prefectura locală (autoritatea locală/oficiul administrativ francez) din Franța pentru un permis de ședere de un an, reînnoibil.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (viză temporară de lungă ședere) - Această viză vă permite să studiați în Franța între trei și șase luni fără a fi nevoie de un permis de ședere. Este neregenerabil.
 4. Visa de long séjour etudes (viză de lungă ședere) - Dacă doriți să studiați mai mult de șase luni, atunci trebuie să solicitați viza de student pe termen lung în Franța. Din 2013, acest tip de viză de studiu durează acum pe durata cursului dumneavoastră în Franța. Vizele de lungă ședere acționează ca permise de ședere și se numesc VLT-TS.
 5. Viză de cercetător pentru ședere prelungită - Dacă aveți o diplomă de master sau mai mare și doriți să veniți în Franța pentru a participa la cercetare sau a preda la nivel universitar, atunci instituția vă poate oferi o viză de cercetător de ședere prelungită VLS-TS.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de student

Preț și valută

EUR 50

Taxele pentru viza de student variază foarte mult, în funcție de tipul de viză și de țara din care vii. Pentru studenții din spațiul Schengen, costurile variază de la 50 la 99 EUR. Viza de student Shengen pe termen scurt este gratuită.

Cine poate solicita viza?

Dacă sunteți cetățean al UE sau cetățean din SEE, Elveția, Norvegia, Islanda sau Liechtenstein, nu aveți nevoie de viză de student francez.

Dacă sunteți cetățean din orice altă parte a lumii, va trebui să obțineți o viză de student pentru Franța. Trebuie să fi asigurat un loc la un curs la o instituție de învățământ franceză înainte de a aplica pentru o viză.

Unde puteți face cererea?

ambasada / consulatul francez

Unele țări vă cer să vă înregistrați mai întâi la CampusFrance, agenția națională franceză pentru învățământul superior, și studenții internaționali, pentru a aplica pentru admitere și pentru a obține o viză de student prin procedura CEF. În caz contrar, ar trebui să obțineți viza la ambasada/consulatul Franței din țara dumneavoastră de origine.

website:https://france-visas.gouv.fr/

Cum se face cererea?

Pentru a aplica pentru viza, veți avea nevoie de următoarele:

 1. O scrisoare oficială de acceptare a unui program acreditat la o instituție franceză. Acest lucru ar trebui să fie pe hârtie cu titlu oficial, care să precizeze detaliile dvs. complete, detaliile instituției franceze și să precizeze datele de începere și de sfârșit ale programului academic.
 2. Dovada că aveți fonduri suficiente (în prezent 615 EUR pe lună), de exemplu, extras de cont bancar, scrisoare de garant sau notificare privind o grant sau o finanțare dintr-o sursă oficială.
 3. Dovada biletului de întoarcere acasă. Adesea, aceasta este sub forma biletului real sau a rezervării care arată data plecării, dar poate fi o declarație de intenție scrisă de mână, inclusiv datele de plecare prevăzute.
 4. Dovada asigurării medicale (acoperire minimă 30.000 EUR).
 5. Dovada cazarii. Poate fi prezentat sub formă de confirmare a locuinței pentru studenți sau a unui certificat de pensiune și cazare sau „attestation d'accueil” (dacă locuiți cu prieteni sau rude).
 6. Dovada de competență în limba franceză, dacă studiați un curs de limbă franceză.

Există o taxă pentru cererea de viză și trebuie să aveți, de asemenea, un pașaport care este valabil pentru o perioadă de trei luni după data de expirare a părții solicitate. Trebuie să completați o cerere pe care o semnați și trebuie să depuneți trei fotografii împreună cu cererea.

Când trebuie să aplicați?

Poate dura până la două luni pentru ca o cerere de viză să fie aprobată, așa că ar trebui să trimiteți toate informațiile necesare cât mai repede posibil înainte de a planifica să plecați. Viza de student „Schengen” de scurtă ședere durează 90 de zile, o viză temporară de lungă ședere de trei până la șase luni și o viză de lungă ședere pe durata cursului dvs.: trei ani pentru licență, doi ani pentru un master și patru ani pentru un doctorat.

Timp de procesare

2 Months

Oportunități de lucru

În calitate de student internațional cu o viză de studiu în Franța, puteți lucra până la 964 de ore într-un singur an (aproximativ 60% din angajarea cu normă întreagă timp de un an) - în timp ce sunteți la curs și atâta timp cât aveți un permis de ședere valabil.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Când completați cererea pentru o viză pentru Franța, este esențial să completați cererea în întregime. Nu trebuie să lăsați nimic necompletat, deoarece acest lucru poate întârzia foarte mult procesul de aplicare. De asemenea, trebuie să vă asigurați că aveți toate documentele necesare și să le trimiteți împreună cu cererea.