Keystone logo
Germania

Studiu MBA în Germania 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  507
 • Ponderea utilităților

  91
 • Abonament la internet

  43
 • Transport local

  60

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  9
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  4

Despre Germania

Germania este acasa, la mai mult de 80 de milioane de oameni, fiind una dintre țările cele mai populate din Uniunea Europeană. Este un lider istoric, un oraș cultural important și unul cu o influență economică puternică asupra regiunii. Pentru cei care doresc să studieze în Germania, studii de afaceri sunt una dintre opțiunile cele mai frecvent selectate. Studenții internaționali sunt adesea binevenite aici, de asemenea. În cazul în care să studieze de afaceri în Germania? Pentru studenții care doresc să urmeze un grad de afaceri din Germania, o varietate de școli sunt disponibile. Școli de afaceri oferă programe care sunt la fel ca cele găsite în alte țări europene. Ce tip de afacere de ieri este disponibil? Elevii intră studiu de afaceri din Germania, ca un student și de lucru pentru a realiza licență 's gradul lor. Mulți studenți intra în programe de formare profesională, mai degrabă decât avansarea gradul lor. Cu toate acestea, un MBA este disponibil. Procesul tinde sa ia între doi și patru ani.Candidații pentru studiu au tendința de a începe în luna iulie a anului anterior. Costul de inscriere la scoala de afaceri din Germania diferă de la o școală la alta. Costurile tind să fie competitivă la alte școli din Europa. Cei mai mulți studenți vor fi înscriși la școală 9-10 luni pe an. Ce opțiuni de grad de afaceri sunt disponibile pentru studenți International? Studenții internaționali se pot înscrie în oricare dintre scoli de afaceri, până la aprobarea cererii lor de către universitate. Domenii de interes în afaceri includ managementul, studii internaționale, economie, precum și dreptul afacerilor, deși diverse alte opțiuni sunt disponibile, de asemenea. Studenții străini vor trebui să se aplice la școală ca un prim pas. Apoi, școala va ajuta elevul internațional pentru a obține documentele necesare pentru a fi permisă legal în țară. Acest proces poate dura mai multe luni, motiv pentru care aplicarea anticipată este încurajată.Ce se întâmplă după ce a absolvit de la International Students? Germania este o țară mare și în creștere. Ca o putere mondială și un sector economic și financiar important în Uniunea Europeană, este foarte posibil ca absolvenții de școli de MBA în Germania pentru a găsi locuri de muncă acolo. Concurență pentru bine calificați studenți, absolvenți de succes de la școlile germană 's tinde să fie ridicat. Pentru cei care doresc să se înscrie ca student internațional, a posibilităților de aici sunt numeroase și de multe ori bine în valoare de o investiție pentru cei care sunt pasionati de Germania.

Cerințe pentru Viză

 1. Viza pentru cursuri de limbi străine (Viza pentru învățarea limbilor străine) – opțiunea perfectă pentru cei care doresc să învețe limba germană în Germania.
 2. Viza de solicitant de student (Visum Zur Studienbewerbung) – dacă doriți să studiați în Germania, dar încă încercați să găsiți programul potrivit sau încă nu ați primit scrisoarea de confirmare de la Universitatea dvs.
 3. Viza de student (Visum Zu Studienzwecken) – dacă ați fost deja acceptat la o universitate germană.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza curs de limbi străine; Solicitant de viza de student; Viza de student

Preț și valută

EUR 60

Ar trebui să vă așteptați să plătiți 60 EUR (~74 USD) pentru viza de student în Germania.

Cine poate solicita viza?

Pentru cetățenii din UE sau din Islanda, Norvegia, Elveția sau Liechtenstein, este necesar doar să aibă o carte de identitate pentru a intra în Germania. Nu este necesar să aveți viză.

Cetățenii din Australia, Israel, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Coreea de Sud și SUA pot solicita viza chiar și după ce au ajuns în Germania.

Pentru cetățenii din alte țări, este necesar să solicite o viză înainte de a veni în Germania.

Dacă stați mai puțin de 90 de zile în Germania, există și mai multe reglementări. Cetăţenii din anumite ţări pot intra în Germania pentru această perioadă fără viză. Acestea sunt Venezuela, Vatican, Uruguay, Singapore, Seychelles, Paraguay, Panama, Nicaragua, Mexic, Mauritius, Malaezia, Macao, Croația, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Chile, Brunei, Brazilia, Bolivia, Bermuda, Barbados, Bahamas. , și Argentina.

Vizitați site-ul web al Ministerului Federal de Externe german pentru cele mai recente cerințe de viză pentru toate țările: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Unde puteți face cererea?

ambasada sau consulatul Germaniei

Va trebui să solicitați o viză de la ambasada sau consulatul german din țara dvs. de origine.

website:

Cum se face cererea?

În primul rând, trebuie să programați o întâlnire pentru un interviu pentru viză. În ziua interviului, ar trebui să oferiți documentele pentru cererea de viză.

Documentele de care aveți nevoie de obicei sunt:

 • Formular de cerere completat
 • Pasaport valid
 • Două fotografii
 • Scrisoare care arată că ați fost acceptat de o universitate germană
 • Foaia matricolă a dosarului academic
 • Certificat de cunoaștere a limbii germane sau dovada că intenționați să urmați un curs de limbă în Germania (dacă studiați în germană)
 • Dovada că aveți suficiente fonduri pentru a vă întreține în timp ce locuiți în Germania (8.700 EUR pe an, ceea ce înseamnă aproximativ 9.390 USD)
 • Certificat care arată că ați achiziționat o asigurare de sănătate
 • Declarația de autenticitate a documentelor depuse

În funcție de ambasadă, poate fi necesar să prezentați și dovada că nu aveți antecedente penale.

Toată lumea trebuie să se înregistreze la autoritățile locale de înregistrare (Einwohnermeldeamt) în prima săptămână de la sosirea în Germania. Va trebui să vă luați pașaportul/documentul de identitate național (și viza, dacă este cazul), dovada adresei dvs. în Germania (de exemplu, un contract de închiriere de la proprietar) și, eventual, certificatul de înregistrare de la curs. Veți primi o confirmare de înregistrare.

Când trebuie să aplicați?

Examinarea cererii de viză durează de obicei aproximativ 6 până la 8 săptămâni pentru un curs de limbă. Cu toate acestea, dacă cursul de limbă este mai lung de trei luni, timpul necesar procesării cererii se poate extinde până la 8 până la 10 săptămâni. Și în timpul sezonului de vârf, cererile pot fi trimise în perioada de așteptare. Astfel, studenții care necesită o viză de student pentru Germania ar trebui să-și depună cererile cu mult timp înainte de începerea cursului. Ar trebui să aplicați cât mai curând posibil și cu cel puțin trei luni înainte de mutarea în țară.

Vizele de studiu sunt valabile doar pe durata cursului sau programului. Permisele de rezidență sunt de obicei eliberate pentru un an, dar pot fi prelungite.

Timp de procesare

8 Weeks

Oportunități de lucru

Cetățenii țărilor UE/SEE și Elveția pot lucra liber în Germania, dar nu mai mult de 20 de ore pe săptămână în timpul termenului.

Cetățenilor UE/SEE/Elvețieni (inclusiv croații în prezent din iulie 2015) au permisiunea de a lucra până la 120 de zile întregi sau 240 de jumătate de zile pe an (inclusiv munca voluntară) fără permise. Puteți lucra mai multe ore dacă sunteți angajat de universitate ca student sau asistent absolvent; pentru alte tipuri de angajare veți avea nevoie de permisiunea Agentur für Arbeit (Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă) și a Autorității pentru Străini pentru a depăși limita de 120/240. Studienkolleg și studenții de limbi străine au nevoie de permisiunea acestor autorități pentru a prelua orice activitate. Studenții nu pot fi liber profesioniști sau lucrători independenți.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Acestea sunt principalele motive pentru care cererea dvs. de viză pentru o viză de student german poate fi respinsă:

 • Situație financiară slabă
 • Profil academic slab
 • Lipsa pregătirii pentru interviu
 • Nivel de limbă insuficient (germană sau engleză)
 • Incoerență cu alegerea dvs. de program de studiu