Keystone logo
Italia

Studiu MBA în Italia 2024

Studiază în Italia

Câștigul salarial un grad de afaceri în Italia Ca membru al Uniunii Europene, Italia are un sistem de învățământ superior care urmeaza standardele tuturor școlilor din UE și include cadrul Procesului de la Bologna. În primul rând format din stat-rula și universități publice, sistemul de învățământ terțiar Italia 's oferă, de asemenea, școlile postliceale pentru studenții care doresc o profesional, mai degrabă decât educația academică. După câștigarea unui masterat 's din Italia, studenții se pot înscrie într-un Ecoles Grandes, sau "Superior Graduate School ", care a recunoscut premii titluri naționale și internaționale, cum ar fi Diploma di Perfezionamento (doctorat) sau Doctor Philosophiae (Ph. D). Oportunitati de angajare pentru titularii de diplome de afaceri postdoctorat implica de obicei de lucru pentru o universitate ca un cercetător sau instructor.Programele universitare de licență cu accent pe afaceri și finanțe tipic culmina cu elevii să completeze un curs Capstone care implică cercetarea concepte de afaceri și principii învățate la cursurile anterioare și integrarea lor într-un studiu de caz proiect de cercetare. Durata Programe și taxelor de școlarizare Taxe de școlarizare variază între universități. În funcție de situația financiară unui student 's, taxele de școlarizare se poate renunța sau bursă poate fi acordată. O Licențiat în Business poate dura aproximativ trei sau patru ani pentru a finaliza. Maestru mai mult de dorit of Business Administration (MBA) necesită un an suplimentar sau două cursuri înainte Gradul este acordat. De ce studiu pentru un grad de afaceri in Italia? Ca membru al UE, Italia prezintă multe oportunități viabile de angajare pentru majors de afaceri câștigă grade în Afaceri Internaționale, Administrarea Afacerilor și economie europeană.În plus, industria turismului înfloritor oferă posibilități antreprenoriale profitabile pentru majors de afaceri care doresc să înceapă propria companie.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  408
 • Ponderea utilităților

  66
 • Abonament la internet

  28
 • Transport local

  35

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  9
 • Bilet de cinema

  9
 • Pint de bere locală

  5

Despre Italia

Oficial cunoscut sub numele de Republica Italiană, Italia se află în cea mai mare parte de sud a Europei și se învecinează cu Austria, Elveția, Slovenia și Franța. Sardinia și Sicilia sunt două insule mediteraneene considerat parte a Republicii Italiene. Italia este acasa, la două state suverane - Vatican și San Marino, care sunt cunoscute politic ca "enclave " în țara de Italia. Una dintre țările cele mai dezvoltate economic din lume 's, Italia este, de asemenea, o atracție turistică majoră, printre alte țări europene și se bucură de prosperitatea făcut posibil de acest tip de industrie. În plus față de orașul fascinant de la Roma, Italia atrage, de asemenea, milioane de vizitatori în fiecare an prin asigurarea accesului la aceste site-uri importante istoric ca ruinele din Pompei, Colosseum din Roma, Turnul înclinat din Pisa și Catacombele San Callisto.

Cerințe pentru Viză

 1. Viza tip C: Viză de scurtă ședere sau viză de călătorie valabilă pentru una sau mai multe intrări și pentru o perioadă care nu depășește 90 de zile.
 2. Tipul de viză D: Viză de lungă ședere valabilă mai mult de 90 de zile.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza tip C; Viza tip D

Preț și valută

USD 70

Taxa pentru o viză de student în Italia este de obicei în jur de 50-70 USD. Taxa poate fi supusă modificării.

Cine poate solicita viza?

Studenții UE/SEE pot intra în Italia cu un pașaport valabil sau cu o carte de identitate și au dreptul de a absolvi o diplomă în Italia fără viză atât timp cât doresc. Acești studenți trebuie, însă, să se înregistreze la Chestura (secția de poliție) în termen de 8 zile de la sosire, pentru a obține permisul de ședere.

Studenții din afara UE trebuie să obțină o viză de student înainte de a intra în Italia. Pentru studii de peste 90 de zile, va trebui să solicitați un permis de ședere (permesso di soggiorno) la oficiul poștal local în primele 8 zile de la sosirea în Italia. Acest lucru împreună cu viza vă va permite să rămâneți în Italia pe durata studiilor. Există o taxă asociată cu cardul de rezidență.

Cetăţenii unor ţări non-UE nu au nevoie de viză pentru a rămâne şi a studia în Italia pentru o perioadă de până la 90 de zile.

Puteți găsi o prezentare generală a acestor țări aici: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Unde puteți face cererea?

ambasada sau consulatul Italiei

Trebuie să solicitați viza de student la ambasada sau consulatul italian din țara dumneavoastră. De asemenea, va trebui să aveți un interviu la ambasadă sau consulat.

website:

Cum se face cererea?

După ce ați primit scrisoarea de acceptare sau scrisoarea de admitere pentru cursul de studiu dorit, vă puteți verifica eligibilitatea pentru obținerea unei vize de student italian și apoi puteți continua procedura de solicitare a vizei. Va trebui să prezentați următoarea documentație:

 • Formular de cerere de viză de intrare; îl puteți găsi la
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Fotografie recentă dimensiune pașaport;
 • Document de călătorie valabil cel puțin trei luni după viză;
 • Înscrierea sau preînscrierea la un curs universitar;
 • Dovada ca ai cazare in Italia;
 • Dovada că aveți sprijin financiar (cel puțin 448,07 EUR pe lună pentru anul universitar, un total de 5824,91 EUR pe an);
 • Acoperire de asigurare adecvată pentru tratament medical și spitalizare;
 • Dovada disponibilității mijloacelor financiare necesare repatrierii;
 • Dovada cunoștințelor adecvate de italiană sau engleză în funcție de limba programului;
 • În cazul în care studentul este minor, acesta trebuie să aibă acordul de expatriere semnat de fiecare dintre autoritățile părintești, sau în lipsa acestora, de către tutorele legal.

Când trebuie să aplicați?

Ar trebui să solicitați o viză de student italian cu cel puțin trei luni înainte de sosirea planificată în Italia. Procesarea cererii dvs. de viză poate dura între 1-3 săptămâni. Ar trebui să vă programați interviul pentru viză cu patru până la șase săptămâni înainte.

Durata vizei de student depinde de durata cursului dumneavoastră.

Timp de procesare

3 Weeks

Oportunități de lucru

Dacă sunteți din UE, aveți voie să lucrați în Italia fără a fi nevoie de un permis de muncă. Programul de lucru nu trebuie să depășească 20 de ore pe săptămână în timpul semestrului. Poți lucra numai cu normă întreagă în timpul vacanțelor dintre semestre.

Studenții internaționali din afara UE vor trebui să solicite un permis de muncă la un birou local de imigrare din Italia. În primul rând, trebuie să aveți un contract de muncă semnat și să prezentați o copie la biroul de imigrare.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.