Keystone logo
Ţările de Jos

Studiu MBA în Ţările de Jos 2024

Studiază în Ţările de Jos

Școli Învățământul Superior în Studentilor Olanda pot studia de afaceri în beroepsonderwijs middelbaar (MBO), care sunt școli profesionale care oferă un (formare asistent), două (învățământ profesional de bază), trei (programe independente) și programe de patru (middle management) an. Țările de Jos, de asemenea, a aplicat universități de științe și universități de cercetare care oferă licență 's, de master ' s și doctorat de grade. Instrucțiunea este standardizat pentru a se conforma procesul de la Bologna și sistemul de credite ECTS. Potrivit politici educaționale olandeze, 60 de credite este egală cu un an de studiu (full-time) și un credit egal cu 28 de ore de cursuri. Universitățile de cercetare sunt singurele instituții de învățământ superior în care elevii pot câștiga un doctorat, cel mai înalt grad, puteți câștiga în Țările de Jos. De ce Câștigați un grad de afaceri în Țările de Jos?Mod constant pe locul ca având una dintre primele 10 sistemele de învățământ din lume, Țările de Jos are, de asemenea, un sistem școlar complex reglementat de Ministerul olandez al Educației, Culturii și Științei. Elevii vor primi o educație excelentă și foarte respectat grad după finalizarea un grad de afaceri, dar va avea nevoie de asistență de navigație diferitele niveluri de programe profesionale și ce programe să le ia pentru a fi admis la o universitate. Cât de mult costă să participe la o Școala profesională sau Facultate? Taxele de școlarizare pot varia de la o școală la alta, de asemenea, în funcție de obiectivele de curs și teren de studii. Ce fel de grade de afaceri sunt disponibile în Țările de Jos? Mulți studenți aleg să urmeze un Master 's de Afaceri Internaționale din Țările de Jos, din cauza creșterii rapide în industria de afaceri internaționale.Administrarea afacerilor, managementul afacerilor și finanțe de afaceri și alte grade populare disponibile în Țările de Jos.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  611
 • Ponderea utilităților

  70
 • Abonament la internet

  40
 • Transport local

  79

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  10
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  5

Despre Ţările de Jos

Oficial cunoscut sub numele de Regatul Țărilor de Jos, Nederland (Dutch) se află în Europa de Vest și include trei insule din Caraibe din circumscripția sa. Marginita de Germania, Belgia si Marea Nordului, Țările de Jos împărtășește, de asemenea, frontierele maritime cu Germania, Belgia și Marea Britanie Amsterdam este capitala Olandei, cu Rotterdam și Haga reprezentând alte orașe sale primare. Respectat pentru a fi membru fondator al NATO, Uniunea Europeană, G-10 și Organizația Mondială a Comerțului, Olanda este, de asemenea, acasa, la cinci instanțe internaționale care sunt în prezent stabilite la Haga. Deși olandeză este limba oficială în Țările de Jos, aproape 90 la sută din cetățenii săi vorbesc limba engleză, 70 la suta vorbesc germană și 30 la sută vorbesc franceza.

Cerințe pentru Viză

MVV (Permis provizoriu de rezidență) – o viză de intrare.

VVR (Permis de ședere) - dacă intenționați să rămâneți în Țările de Jos mai mult de trei luni, în plus față de viza de intrare, va trebui să solicitați și un permis de ședere (VVR) – o carte de identitate care reprezintă viză de studiu.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

MVV (Permis de ședere provizoriu); VVR (Permis de ședere)

Preț și valută

EUR 311

În prezent, costă o taxă nerambursabilă de 311 EUR pentru a procesa o cerere de MVV și permis de ședere în scopul studierii în Țările de Jos. Taxele sunt revizuite de două ori pe an și pot fi modificate la jumătatea anului.

Cine poate solicita viza?

Dacă sunteți cetățean al unui stat membru UE sau SEE sau Elveția, nu aveți nevoie de viză de student sau permis de ședere pentru a rămâne în Țările de Jos.

Cetățenii din afara UE, SEE sau elvețieni au nevoie de un permis de ședere pentru a rămâne în Țările de Jos mai mult de 90 de zile – pentru o perioadă mai scurtă, aveți nevoie doar de viză de turist. Sunt două documente de care aveți nevoie. În cele mai multe cazuri, veți avea nevoie de un permis de ședere provizoriu (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) pentru a călători în Țările de Jos. În plus, veți avea nevoie de un permis de ședere (VVR) pentru a rămâne în țară.

Cetățenii câtorva țări sau persoane în anumite circumstanțe sunt scutiți de a solicita un VVR. Puteți citi mai multe despre asta aici: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Unde puteți face cererea?

instituție de învățământ

Instituția de învățământ trebuie să solicite în numele dvs., așa că trebuie să o contactați pentru detalii despre procedură. Dacă nu, cereți ajutor contactând biroul internațional (sau dacă sunteți cercetător, departamentul de resurse umane) al instituției dumneavoastră gazdă.

website:

Cum se face cererea?

Procedura de solicitare a vizei este inițiată de universitate de îndată ce studentul este admis oficial în programul de studii.

Documentele necesare pentru cererea de viză sunt enumerate în scrisoarea trimisă de universitate potențialilor studenți. De obicei, sunt necesare următoarele documente:

 • o copie a primei pagini (pagina de identitate) a unui pașaport valabil;
 • dovada că te poți întreține financiar;
 • fotografii suplimentare la dimensiunea pașaportului (dimensiune: 35 mm x 45 mm, vezi cerințele IND în.pdf);
 • dovada taxelor de școlarizare și a plăților pentru cererea de viză;
 • dovada cazarii amenajate pentru cel putin 1 an universitar (10 luni);
 • pentru studenții chinezi, poate fi necesar un certificat NESO.

Dovada valabilă a autosuficienței financiare a candidatului poate fi demonstrată după cum urmează:

 • O scrisoare de la instituția olandeză gazdă care menționează taxa de stagiu sau bursa pentru stagiar.
 • O scrisoare de admitere de la universitatea olandeză care oferă detalii despre bursa pentru studenți, scutirea de școlarizare sau bursa.
 • Extrasul dvs. de cont bancar la o bancă internațională, indicând suficiente fonduri pentru a plăti cheltuielile propuse în Țările de Jos.

Când trebuie să aplicați?

Timpul de procesare pentru cererea de viză de student în Țările de Jos este de obicei de o lună, deși uneori poate dura până la 3 luni.

Permisul de ședere se eliberează pe durata programului de studii al unui student plus 3 luni, până la maximum 5 ani. Dacă studentul dorește să finalizeze un curs pregătitor, durata acestuia se va adăuga la durata vizei. Dacă durata studiului va dura mai mult de 5 ani, permisul de ședere poate fi prelungit cu încă un an.

Există o altă condiție atașată valabilității VVR. Acesta rămâne valabil cu condiția ca studentul să obțină 50% din credit pe toată durata cursului.

Absolvenții de studii superioare sau universitare (diplome de licență, master sau doctorat) pot solicita un an de orientare pentru permisul de absolvent în termen de trei ani de la absolvire. Acest lucru vă oferă un an pentru a vă căuta un loc de muncă, timp în care puteți lucra fără restricții sau fără a fi nevoie ca un angajator să dețină un permis de muncă pentru dvs.

Timp de procesare

1 Month

Oportunități de lucru

Tuturor studenților internaționali li se permite să lucreze împreună cu studiile lor.

Pentru studenții din afara UE și din afara SEE, este necesar un permis de muncă pentru a lucra. Acest permis trebuie să fie obținut de către viitorul angajator în numele dvs. Chiar și cu acest permis de muncă, studenții pot lucra doar pentru un număr limitat de ore, adică 10 ore pe săptămână. Li se permite să lucreze cu normă întreagă în lunile iunie, iulie și august.

Studenții din UE, SEE (cu excepția Croației) și Elveția nu au nevoie de un permis de muncă.

Ore pe săptămână

10

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.