Keystone logo
École Polytechnique

École Polytechnique

École Polytechnique

Introducere

Alăturați-vă viitoarelor noastre seminarii web și evenimente: href="https://programmes.polytechnique.edu/en/about/upcoming-events

Despre École Polytechnique

École Polytechnique este un institut francez de frunte care combină cercetarea de nivel înalt, studiile academice și inovația de ultimă oră în știință și tehnologie. Curriculum-ul său promovează o cultură a excelenței cu un accent puternic pe știință, ancorată în tradițiile umaniste. Școala produce profesioniști responsabili din punct de vedere social care excelează în conducerea unor proiecte complexe și inovatoare care abordează provocările actuale și viitoare cu care se confruntă societatea noastră.

Strategie și Misiuni

În climatul actual de concurență economică acerbă, inovația este singura cale către prosperitate. École Polytechnique formează lideri cu experiență solidă în știința multidisciplinară prin expunere amplă atât în lumea afacerilor, cât și în lumea cercetării.

École PolytechniqueADN-ul lui: credința în inovație, forța motrice a prosperității

École Polytechnique a fost fondată în 1794, o perioadă marcată nu numai de revolte politice și economice, ci și de sfârșitul Epocii Luminilor. În acest moment unic din istorie, Comité de Salut Public (Comitetul francez de bunăstare publică) a anticipat aplicațiile viitoare ale nenumăratelor descoperiri științifice și tehnice care au avut loc în timpul secolului al XVIII-lea și au declanșat Revoluția Industrială. Ea ia încredințat lui Gaspard Monge, Lazare Carnot și alți câțiva savanți să înroleze, prin intermediul unui proces de recrutare competitiv, cele mai bune minți ale timpului lor și să le învețe știința în beneficiul Republicii Franceze.

În 1804, Napoleon a confirmat rolul Polytechnique în slujirea națiunii, acordând École Polytechnique statutul militar și dând școlii motto-ul:

„Pour la Patrie, les Sciences et la Gloire” („Pentru Patrie, Știință și Glorie”).

Acum, la începutul secolului al XXI-lea, o altă eră caracterizată de dificultăți geopolitice, economice și de mediu, precum și de numeroase tehnologii inovatoare, École Polytechnique își menține același nucleu filozofic. Un apărător ferm al ideii că inovația este singura forță motrice a prosperității colective, universitatea contribuie semnificativ la promovarea dezvoltării productive, economice și științifice responsabile.

École Polytechnique produce și împărtășește cunoștințe multidisciplinare de cel mai înalt nivel

Ca instituție de învățământ superior, l'X caută în mod firesc să împărtășească cele mai recente cunoștințe în beneficiul studenților săi, selectate pe baza criteriilor de excelență pentru care este renumit.

Cu toate acestea, École Polytechnique creează și cunoștințe, deoarece profesorii săi sunt atât profesori, cât și cercetători. Acesta găzduiește aproximativ douăzeci de laboratoare, care sunt strâns legate de instituțiile naționale de cercetare franceze și angajate într-o colaborare internațională prestigioasă. Scopul acestor laboratoare este de a obține rezultate sub formă de drepturi de proprietate intelectuală și publicații în reviste de renume atât în cercetarea fundamentală, cât și în cea aplicată.

École PolytechniqueCredo-ul lui este de a fi multidisciplinar atât în ceea ce privește predarea, cât și cercetarea. Structurat în jurul a zece discipline științifice, inclusiv științe umaniste și sociale, își concentrează cercetarea pe opt teme care implică colaborarea între laboratoare. Un astfel de model decurge din observația că inovațiile fructuoase acceptate de societate se nasc din confruntarea și cooperarea disciplinelor, inclusiv a filozofiei.

École Polytechnique servește societatea, companiile și studenții săi

Într-o societate informată și mobilă, cei mai buni studenți din întreaga lume pot alege din orice număr de universități. Învățământul superior este o competiție internațională și l'X are propria sa cotă de concurenți – care, de altfel, sunt adesea parteneri – ale căror mijloace financiare, atât din surse publice, cât și private, sunt substanțiale.

În acest mediu stimulant, scopul lui École Polytechnique este să fie recunoscut de cei mai excepționali studenți din întreaga lume ca o instituție în care aceștia pot dobândi o bază de cunoștințe și know-how și să aibă acces la o rețea de foști studenți care le va permite să aibă o viață profesională împlinită, în concordanță cu ambițiile lor.

Universitatea își dezvoltă și activitățile menite să beneficieze de companii , care generează valoare. Speră să le ofere rezultate de cercetare și dezvoltare care să le permită să prospere atât la nivel industrial, cât și economic.

În cele din urmă, École Polytechnique nu uită rolul său în societate. Rolul universității de a răspândi cunoștințele nu se limitează la publicațiile de cercetare și se extinde acum și la predarea online prin „Formations en Ligne Ouvertes à Tous” (Sesiuni de formare online deschise tuturor). Influența sa în întreaga comunitate poate fi văzută mai mult decât la nivel educațional și științific; deși acțiunile sale de promovare a creării de afaceri, universitatea s-a extins acum pentru a include dezvoltarea economică.

Valori pentru a completa cunoștințele

L'X nu se mulțumește doar cu crearea cunoștințelor. Aspiră să dezvolte valori exemplare în studenții și profesorii săi de cercetare.

Știință și conștiință: cultul integrității și simțul interesului public fac parte din cultura sa adânc înrădăcinată. Mai mult, École Polytechnique este deschis către lume și salută cu entuziasm noile experiențe.

Universitatea îmbină acum aceste caracteristici esențiale cu calități la fel de importante, și anume îndrăzneala și spiritul antreprenorial, și care constituie calități cruciale într-o lume care zâmbește echipelor agile și dispuse să își asume riscuri.

Mândră de trecutul său, l'X se angajează să facă posibile revoluțiile științifice, tehnologice și industriale în secolul XXI.

Istoria lui École Polytechnique

Un produs al Revoluției Franceze și al Epocii Iluminismului, École Polytechnique are o istorie bogată care se întinde pe peste 220 de ani. De la înființare, școala a purtat o tradiție de excelență științifică și angajament de a servi binele comun.

Clasamente

École Polytechnique este o școală de inginerie franceză de top, care este competitivă la scară națională și internațională.

Nr. 1 Cele mai bune Grandes Écoles franceze în știință și tehnologie/ Toate clasamentele franceze combinate/ L'Usine Nouvelle / L'Étudiant

> Clasamente europene

Nr. 1 Franța și N° 16 Cele mai bune universități europene/ QS World University Rankings 2018

> Clasamentul mondial

N°1 Franța și N°2 Cele mai bune universități mici din lume/ Times Higher Education 2018

N°1 Franța și N°4 la nivel mondial pentru liderii de afaceri din domeniul educației/ Conform Indexului Alma Mater 2017

Angajament civic

Depășirea provocărilor majore ale societății este parte integrantă a istoriei și tradiției École Polytechnique , în căutarea excelenței, progresului și științei. Cu perspectivele sale de acceptare și accesibilitate, școala se angajează activ într-o politică de dezvoltare durabilă și responsabilitate socială.

Locații

  • Palaiseau, Franţa

Întrebări