Keystone logo
“1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia Master of Business Administration
“1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia

Master of Business Administration

Alba Iulia, România

2 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Oct 2024

EUR 2.700 / per year *

În campus

* Învățământ pentru cetățeni UE / SEE: 3.000 RON / an universitar | Studii pentru cetățeni non-UE: 2.700 de euro / an universitar

Introducere

Te-ai gândit să lucrezi în afaceri, să conduci sau să dezvolți afaceri? Dacă da, acest MBA unic va oferi instruirea și educația de înaltă calitate de care aveți nevoie. Veți dezvolta abilitățile profesionale necesare dezvoltării și conducerii afacerilor în secolul XXI. Studiile dvs. vor crea o bază de cunoaștere a principiilor și practicilor profesionale actuale pe care să vă bazați cariera.

“1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia , România, vă oferă oportunitatea unică de a vă dezvolta expertiza în domeniul afacerilor, managementului și administrației, în conformitate cu tendințele actuale și viitoare în domeniul economiei, teoria și practica curriculumului, informațiilor tehnologie și comunicare, proiectare și evaluare, oferind condiții de calitate și eficiente pentru educație.

Ce voi studia

MBA oferă oportunitatea de a alege între o pregătire profesională pentru o viitoare carieră în administrarea afacerilor și o cale de cercetare mai specializată pentru cei cu un puternic interes în Studiile de afaceri care doresc să întreprindă cercetări sau să lucreze în sectorul de administrare a afacerilor.

Durata studiilor: 2 ani, normă întreagă, 120 ECTS

Curriculumul include cursuri care oferă instruire în teoria și practica administrării afacerilor, de exemplu: Strategii și modele de afaceri, Comunicare și negociere de afaceri, Consultanță în contabilitate și afaceri, Analiza performanței financiare, E-business, Etică în afaceri și RSC, Fiscalitate, investiții și Achiziții, Managementul ciclului de proiect, Probleme contemporane în managementul afacerilor, Dreptul afacerii și mediere, Cercetare de marketing on-line, Afaceri internaționale și Globalizare, Practică în consultanță de afaceri, Cultura antreprenorială și Dezvoltare de afaceri, Schimbarea organizațională și Managementul inovării, Managementul afacerilor globale , Cercetare științifică economică, gestionarea conflictelor, cercetare pentru teza finală

Perspectivele de carieră

Viața de afaceri este una dintre forțele motrice ale societății contemporane. Este, de asemenea, cel mai important angajator de pe piața muncii. Din fericire, gradul dvs. de Business Administration vă oferă opțiuni excelente pentru o carieră de afaceri de succes.

După ce ai finalizat cu succes Master of Business Administration, vei avea ocazia să îți avansezi în carieră în profesii de management de nivel mediu până superior la organizații de toate dimensiunile și tipurile, atât în sectorul privat, cât și în cel public, precum:

 • Companii multinaționale, bănci, fonduri de pensii și companii de asigurări (de exemplu, ca analist financiar)
 • Companii de toate dimensiunile din toate sectoarele (de exemplu, ca administrator)
 • Ministerele guvernamentale (de exemplu, în calitate de consilier)
 • Instituții academice (de exemplu, ca lector)
 • Companii de consultanță (de exemplu, în calitate de consultant de management sau de afaceri)
 • Companii start-up (de exemplu, ca antreprenor: începe propria afacere)

De ce să studiezi la Alba Iulia?

Master of Business Administration oferă o oportunitate unică de a urma o diplomă postuniversitară într-un mediu vibrant condus de cercetare, care se mândrește cu statutul său național și internațional. Oportunitatea de învățare experiențială și practică prin stagii și cursuri practice combinate cu oportunitatea inegalabilă de a lucra cu cadre universitare deosebite și dedicate oferă studenților șansa de a absolvi după dobândirea unui set unic de abilități și cunoștințe.

Master of Business Administration a fost dezvoltat de către membrii Departamentului de Economie și Administrarea Afacerilor. Departamentul este apreciat în România cu grupuri de cercetare active în administrarea afacerilor.

Orașul frumos și istoric Alba Iulia oferă un fundal stimulant și pitoresc pentru experiența stăpânului tău.

Cum să aplicați?

Cerințe academice:

Solicitanții trebuie să prezinte documente de studiu emise de instituții de învățământ acreditate / recunoscute, să aibă rezultate bune în educație, respectiv o medie a anilor de studiu de cel puțin 7 (șapte) corespunzătoare sistemului de notare din România sau punctajului „Bun”, ca caz.

Cerințele în limba engleză:

Pentru programele de studiu recunoscute care se desfășoară în limbi străine, instituția de învățământ superior va organiza un test de limbi străine. Persoanele care provin din țările în care limba oficială este limba în care se desfășoară cursurile și persoanele care au un certificat de limbă recunoscut internațional vor fi scutite de la acest test.

Cerințe de înregistrare:

Studenții internaționali din afara UE care doresc să urmeze un program de licență trebuie să respecte legislația națională și Carta “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia .

Procedura de aplicare:

 • Pasul 1. Studenții potențiali vor trimite prin poștă periodică dosarele de cerere direct la “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia .
 • Pasul 2. Universitatea va evalua dosarele și va trimite Ministerului Educației Naționale - Direcția Generală pentru Relații Internaționale, o listă scurtă a persoanelor care sunt nominalizate pentru a primi scrisoarea de acceptare la studii. Alături de listă, Universitatea trebuie să trimită o copie a fișierelor de cerere
 • Pasul 3. Direcția Generală pentru Relații Internaționale va emite scrisoarea de acceptare la studii și o va trimite la 1 Decembrie 1918 ”Universitatea din Alba Iulia.
 • Etapa 4. Cererile sunt primite în mod continuu, începând cu începutul lunii iunie și până la sfârșitul lunii august pentru admiterea la studii în anul universitar următor. Scrisoarea de acceptare va fi emisă de Ministerul Educației până la începutul fiecărui an universitar, adică 1 octombrie.

Documente necesare pentru dosarul de cerere:

 1. Formular de cerere (în două exemplare);
 2. Copie certificată a diplomei de absolvire a liceului sau echivalent - pentru studii universitare de licență - ștampilată în mod corespunzător de ambasada României;
 3. Copie certificată a diplomei de licență sau echivalent - pentru solicitanții postuniversitari sau doctorat. - ștampilat în mod corespunzător de ambasada României;
 4. Transcrierea înregistrărilor traduse în română, engleză, franceză sau germană;
 5. Certificat de limbă (opțional);
 6. Copie certificată a certificatului de naștere;
 7. O copie a pașaportului valabilă la cel puțin 6 luni de la data emiterii scrisorii de acceptare la studii;
 8. Certificat medical (într-un limbaj internațional larg răspândit) pentru a dovedi că persoana care trebuie înregistrată pentru studii nu suferă de boli infecțioase sau alte boli care sunt incompatibile cu viitoarea profesie;
 9. Două fotografii de tip pașaport.

învățământ

Învățământ pentru cetățenii străini din statele membre non-UE, plătite în avans pentru un an universitar:

Master of Business Administration

 • 2.700 de euro / an pentru potențiali studenți non-UE
 • 3.000 lei / an pentru potențiali studenți UE

înrolare

La înregistrare, candidații vor prezenta documentele originale din dosarul de cerere, certificate pentru autentificare de către Ambasada României în țara emitentă sau avizate cu Apostila de la Haga, dacă studiile anterioare nu au fost finalizate în România, într-o țară a Uniunii Europene sau în conformitate cu acordurile de asistență juridică semnate între România și țările terțe.

Curriculum

Admitere

Rezultatul programului

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări