Keystone logo
Adam Smith Business School, University of Glasgow

Adam Smith Business School, University of Glasgow

Adam Smith Business School, University of Glasgow

Introducere

Fondată în 1451, Universitatea din Glasgow este a patra cea mai veche universitate din lumea de limbă engleză și a fost numită Universitatea Scoțiană a anului 2018 . Glasgow este un loc care inspiră oameni ambițioși pentru a avea succes. Un loc în care mințile întrebătoare își pot dezvolta ideile. Un loc în care oamenii fac descoperiri care schimbă lumea.

120145_Media_482706_smxx-650x318.jpg

Universitatea din Glasgow include printre elevii săi tatăl economiei Adam Smith , iar Școala de Afaceri Adam Smith este numită în onoarea sa. Ne propunem să-i urmărim moștenirea și să creăm absolvenți în schimbare mondială care au un impact pozitiv asupra culturii și societății.

Ajutăm la transformarea organizațiilor și carierei. Afacerea noastră creează lideri inspiratori, cercetători și profesioniști ale căror cercetări și relații cu industria au un impact real, influențând organizațiile pe măsură ce se dezvoltă și cresc la nivel global.

Școala are tripla coroană de acreditare și este acreditată de Asociația pentru Advance Collegiate Schools of Business (AACSB International), Sistemul European de Îmbunătățire a Calității (EQUIS), iar MBA Glasgow este acreditată de Asociația MBA-urilor (AMBA).

De ce școala de afaceri Adam Smith?

Adam Smith este recunoscut la nivel mondial ca fiind una dintre cele mai influente figuri ieșite din iluminismul scoțian și din domeniul economiei. Denumirea Școlii de Afaceri în onoarea lui comemorează legăturile strânse cu Universitatea și sporește reputația internațională a Universității.

120147_Media_481239_smxx.jpg

Iluminat, angajat și întreprinzător

Angajându-ne în învățarea multidisciplinară și în cercetarea condusă, provocăm studenților noștri un apetit pentru cercetare și învățare critică. De asemenea, încurajăm, informați printr-o agendă de angajare și angajare, dezvoltarea atributelor și abilităților absolvenților din secolul XXI. Cercetările recunoscute la nivel internațional care informează mediul academic, politicile și practicile vor duce la înainte Adam Smith Business School; diseminarea sa va informa predarea, va modela cultura noastră și va produce impact, promovând în același timp tradiția iluminării și a întreprinderii scoțiene.

Școala de afaceri a Universității din Glasgow se dezvoltă rapid în misiunea sa de a fi cunoscut la nivel internațional și foarte apreciat atât pentru excelența în predare, cât și pentru cercetarea de înaltă calitate. Legătura noastră cu un asemenea savant distinge Universitatea și Școala de Afaceri și demonstrează abordarea noastră interdisciplinară a disciplinelor de afaceri.

Adam Smith și Universitatea din Glasgow

Smith și-a descris timpul la Glasgow ca fiind: „de departe cea mai utilă și, prin urmare, cea mai fericită și cea mai onorabilă perioadă din viața mea”.

Adam Smith s-a născut în 1723 în Kirkcaldy. A intrat la Universitatea Glasgow în 1737 la vârsta timpurie - dar deocamdată neobișnuită - de paisprezece ani. S-a întors la Universitate, mai întâi ca profesor de logică în 1751 și apoi un an mai târziu ca profesor de filozofie morală, post pe care l-a deținut până la părăsirea vieții academice în 1764 pentru postul mai lucrativ de tutor / însoțitor al tânărului duc de Buccleuch .

Aceasta nu a fost asocierea sa finală, deoarece, în 1787, a fost ales rector al Universității și, într-o scrisoare de mulțumire, a remarcat că își amintește zilele profesionale ca fiind „de departe cea mai utilă și, prin urmare, ca de departe cea mai fericită și cea mai onorabilă perioadă a mea viaţă.' Dincolo de cursurile de filozofie și jurisprudență, el a discutat și despre istorie, literatură și limbă și a publicat eseuri despre limbă și istoria astronomiei. Dar cel mai notabil alt produs din anii săi de la Glasgow este a doua sa mare carte, Theory of Moral Sentiments, apărută în 1759.

Toată opera lui Smith este adânc înrădăcinată în filozofia morală. Într-adevăr, simplul fapt că ediția finală a Teoriei sentimentelor morale , care conține revizii ample, a apărut în 1790, anul morții sale, ne spune că angajamentul lui Smith față de punctul de vedere moral a îndurat alături și dincolo de publicarea The Wealth of Nations. .

120146_Media_499933_smxx.jpg

Moștenirea lui Adam Smith

Smith este un adversar al încercărilor de a direcționa „piața”, dar ceea ce se opune cu adevărat este încercarea de a direcționa activitățile individului, „libertatea lor naturală” de a-și urmări propriile scopuri în felul lor. Aceasta este ea însăși o poziție „morală” și Smith nu renunță niciodată la această perspectivă. Prin urmare, observă că diviziunea muncii, ca o consecință neintenționată malignă, îl face pe lucrător prost și ignorant. Pentru a remedia acest lucru, pledează pentru un sistem subvenționat public de școlarizare elementară. Într-un mod similar, guvernul poate reglementa instituțiile (inclusiv băncile) în interes public.

Smith de reputație populară este „părintele capitalismului” , susținătorul „forțelor de piață” și credincios în ceva numit „mâna invizibilă” pentru a produce rezultate economice optime. Cu toate acestea, dacă citim de fapt Smith, aceste atribuții pot fi considerate simplificări brute. Dacă s-ar fi întrebat ce ar fi făcut Smith din „pachete de împrumuturi securizate” , „datorii toxice” și altele asemenea, atunci răspunsul său ar fi fost cu siguranță că aceste practici erau contrare celor încercate să învețe. Preocuparea lui atotputernică pentru filozofia morală care l-ar face critic pentru modul în care a fost condusă economia contemporană. Dacă ar fi „părintele capitalismului”, el ar fi un părinte dezamăgit.

Smith este un gânditor holistic. Componenta economică a viziunii sale este doar una dintre multe și care a fost țesută în țesătura totală a gândirii sale. Smith nu a fost doar primul economist, dar a fost și un filosof subtil și semnificativ, un istoric informat și sofisticat, un sociolog atent și perspicace și un analist perceptiv al culturii. Pe scurt, el oferă o vedere asupra lumii și a comportamentului uman din interiorul ei, care este bogat și complex.

-Christopher J Berry, profesor de teorie politică (Emerit)

Întrebări