Keystone logo
Adam Smith Business School, University of Glasgow Master of Business Administration (MBA)
Adam Smith Business School, University of Glasgow

Master of Business Administration (MBA)

12 Months

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 16.750 / per year *

În campus

* Studenți acasă / UE. Studii internaționale: 27670 de lire sterline. Toți solicitanții MBA sunt obligați să plătească o depunere de 2000 de lire sterline la efectuarea unei oferte (după interviu).

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

MBA Glasgow vă va oferi abilități și cunoștințe cruciale și vă va oferi oportunitățile de rețea de care aveți nevoie pentru a vă accelera cariera, fie ca manager în sectorul privat, al treilea sau public, fie în dezvoltarea propriei dumneavoastră ambiții antreprenoriale. Vă oferim suport unu la unu pentru a vă ajuta să vă transformați într-un lider de succes.

De ce acest program?

 • Predăm MBA din 1976. Programul nostru este acreditat de AMBA, ceea ce înseamnă că MBA-ul nostru este recunoscut internațional la cel mai înalt standard.
 • Recrutăm în mod intenționat un grup mic de studenți, dar totuși divers. În consecință, veți primi o instruire dedicată 1-2-1 și, în același timp, veți putea lua timp pentru a învăța din experiența și competența colegilor de elevi.
 • ‌ Clasele sunt interactive, ajungând la echilibrul corect între școlarizare și discuție.
 • De-a lungul anului, găzduim o serie de evenimente sociale, de rețea și vorbitori invitați pentru a vă îmbunătăți experiența de învățare și a vă ajuta să beneficiați la maxim de MBA.
 • Oferim un premiu MBA pentru dezvoltare profesională și angajare. Aceasta este o inițiativă unică care include o oportunitate pentru a fi mentorat de unul dintre studenții noștri MBA.

Structura programului

MBA Glasgow începe prin a pune bazele conducerii prin trei experiențe de învățare de bază. Vi se oferă apoi oportunitatea de a vă specializa în finanțe, marketing sau strategie. De asemenea, puteți explora subiecte de afaceri suplimentare, cum ar fi antreprenoriatul, managementul afacerilor internaționale sau al lanțului de aprovizionare și sustenabilitatea afacerilor.

O parte importantă a MBA nostru este proiectul de consultanță în echipă care se întâmplă până la sfârșitul anului și este o oportunitate pentru tine de a aduce teoria în practică și de a aborda provocările de afaceri reale. Ultima etapă a MBA este proiectul dvs. de absolvire (disertație). Veți lucra la acest lucru din iunie până în august la un subiect convenit între dvs. și supraveghetorul dumneavoastră.

Experiențe de învățare de bază

1. Luarea deciziilor în condiții de incertitudine

Veți afla despre perspectivele și metodele intelectuale care stau la baza practicii de luare a deciziilor esențiale pentru managementul afacerii. În acest curs veți explora numeroasele tradiții disciplinare și metodologice diferite care ar trebui să informeze analize eficiente ale lumii de afaceri. De asemenea, veți învăța cum gândirea și analiza informată vă vor ajuta să luați decizii și să oferiți rezultate mai bune în afaceri.

2. Management strategic de afaceri

Această secțiune a programului acoperă cinci discipline cheie de afaceri dintr-o perspectivă strategică, care este acoperită în cinci cursuri individuale. Acestea sunt strategie (management strategic), resurse umane și operațiuni (gestionarea resurselor), marketing (management de marketing), finanțe (informații și analize financiare) și mediu de afaceri (economia globală). Veți dezvolta abilitățile așteptate de managerii seniori și veți putea dezvolta o carieră în orice organizație de conducere. Această experiență de învățare se încheie cu un proiect intens de consiliere în echipă, de o săptămână în care veți fi provocat să acoperiți și să integrați domeniile / subiectele studiate atât în cursurile de bază, cât și în aleși.

3. Prognoză strategică

Acest curs este conceput pentru a vă lărgi perspectiva, încurajându-vă să ascultați și să vă gândiți la provocări strategice tangibile, atât în contexte locale, cât și internaționale, care vă sunt prezentate de lideri de afaceri cu experiență, antreprenori, consultanți și / sau funcționari publici. Vorbitorii invitați acoperă probleme precum:

 • Cum sunt organizațiile care modelează tehnologia și inovația? Este perturbator?
 • Oare globalizarea este încă vie în secolul XXI?
 • Cum se schimbă mileniile sau influențează culturile organizaționale?
 • În ce măsură procedurile și reglementările locale (naționale) susțin sau inhibă o agendă de internaționalizare a afacerilor?
 • Cum se prezintă managementul riscului și răspunsurile la incertitudine în implementarea strategică de zi cu zi?
 • Cum sunt îmbrățișate și introduse responsabilitățile sociale corporative (RSC), protecția mediului și / sau comportamentele etice în cadrul discuțiilor strategice?

Prin discuții ghidate după fiecare prezentare și discuții de caz care completează aceste subiecte, veți învăța să dezvolți abilități pentru a articula răspunsuri anterioare și viitoare potențiale la provocări strategice și eficacitatea probabilă a acestor răspunsuri.

În urma cursurilor de bază , veți alege cinci cursuri opționale , permițându-vă să vă specializați în finanțe, strategie sau marketing. Cursurile oferite variază în fiecare an și sunt predate de o serie de profesioniști și profesioniști de top, pe baza cercetării lor sau a experienței personale a lumii corporative.

Cerințe de intrare

 • 2.1 Diplomă de onoare sau echivalent non-Marea Britanie la orice materie și minimum 3 ani de experiență de muncă managerială.
 • O declarație personală și un CV detaliat care descrie experiența de muncă cu accent specific pe rolurile și responsabilitățile manageriale. (Experiența de muncă managerială ar trebui să includă și să evidențieze responsabilitatea pentru planificarea obiectivelor / obiectivelor de afaceri și prioritizarea volumului de muncă pentru a le furniza. Comunicarea acestora către echipa pe care o conduceți și colegii relevanți. Vă rugăm să rețineți că este necesar să aveți cel puțin o echipă de 3 raportări pentru tu).

Dacă cererea dvs. trece prin prima etapă a procesului de admitere, vă va fi invitat să participați la un interviu realizat de Skype (dacă sunteți în străinătate) sau față în față (dacă sunteți în Marea Britanie).

Interviul este relativ informal, durează între 30 și 45 de minute și încearcă să-ți evalueze capacitatea pentru MBA Glasgow, precum și să discute despre aplicația și așteptările tale. Interviul va permite echipei MBA să vă cunoască și să vă ofere ocazia de a înțelege modul în care funcționează Glasgow MBA. Interviul poate include interacțiunea cu alți candidați și vi se poate cere să pregătiți o scurtă prezentare pe un anumit subiect.

Concentrația va fi pusă pe următoarele competențe: motivație, conștientizare comercială și de afaceri, lucru în echipă, management de proiect, creativitate, rezistență și flexibilitate, etică în afaceri și comunicare.

Deși Testul de admitere pentru managementul absolvenților (GMAT) nu este o cerință standard a procesului nostru de admitere, raționamentele verbale puternice și abilitățile numerice sunt esențiale pentru MBA și este posibil să vă rugăm să efectuați un astfel de test.

Studenții internaționali cu calificări academice sub cele solicitate trebuie să ia legătura cu instituția noastră parteneră, Glasgow International College, care oferă o serie de cursuri pre-masterat.

Limba engleză

Pentru solicitanții a căror limbă maternă nu este limba engleză, Universitatea stabilește un nivel minim de competență în limba engleză.Sistemul internațional de testare a limbii engleze (IELTS) Modul academic (nu instruire generală):

 • scorul general 6.5

 • două sub-teste nu mai puțin de 6,5 , nici un sub-test mai mic de 6,0

 • sau scoruri echivalente într-o altă calificare recunoscută:

Calificări comune echivalente în limba engleză

Toate testele de limba engleză sunt acceptabile pentru admitere atât pentru studenți acasă, cât și pentru studenți străini pentru acest program:

 • ibTOEFL: 90; fără sub-test mai mic decât:
  • Citire: 20
  • Ascultare: 19
  • Vorbind: 19
  • Scriere: 23

 • CAE (Cambridge Certificate of Advanced English): 176 per total; nici un sub-test mai mic de 169

 • CPE (Cambridge Certificate of Proficiency in English): 176 per total; nici un sub-test mai mic de 169

 • PTE Academic (Pearson Test of English, Academic test): 60; nici un sub-test mai mic de 59

 • Trinity College Londra Abilități integrate în limba engleză: ISEII la Distincția cu Distincția în toate sub-testele

Pentru studenții internaționali, Biroul de acasă a confirmat că Universitatea poate alege să utilizeze aceste teste pentru a face propria evaluare a capacității de limbă engleză pentru cererile de viză la programele de nivel de licență . Universitatea este, de asemenea, în măsură să accepte un test IELTS (modul academic) de la oricare dintre cele 1000 de centre de testare IELTS din întreaga lume și nu avem nevoie de un test specific UKVI IELTS pentru programele de nivel universitar. Prin urmare, acceptăm în continuare oricare dintre testele în limba engleză enumerate pentru admiterea la acest program.

Cursuri pre-sesiune

Universitatea din Glasgow acceptă dovezi ale nivelului de limbă cerut din limba engleză pentru cursurile pre-sesionale ale unității de studiu academic. Avem în vedere și alte cursuri de pre-sesiune acreditate BALEAP.

Perspectivele de carieră

În calitate de absolvent al MBA din Glasgow, vă alăturați rândurilor de profesioniști de succes și influenți, care pun amprenta asupra organizațiilor din întreaga lume. Managerul nostru dedicat carierei MBA vă sprijină pe tot parcursul anului, ajutându-vă să vă planificați pentru următoarea etapă a carierei dvs. și echipându-vă cu instrumentele și strategiile pentru a concura eficient pe piața mondială a locurilor de muncă. Mulți dintre absolvenții noștri au roluri superioare specializate în management, marketing și finanțe, în toate sectoarele și sectoarele; în timp ce alții și-au stabilit propria activitate. Studenții recenți au continuat să angajeze cu companii, inclusiv, fără a se limita la:

 • Măr

 • Amazon

 • Rolls Royce

 • IBM

 • Unilever

 • Clydesdale Bank

 • Ernst

 • Sănătate Halyard

 • Goldman Sachs

 • Guvernul scoțian

Cerințe de admitere la program

Demonstrați-vă angajamentul și disponibilitatea de a reuși în școala de afaceri susținând examenul GMAT - cel mai utilizat examen pentru admitere care vă măsoară gândirea critică și abilitățile de raționament.

Descărcați mini-chestionarul GMAT pentru a obține o aromă a întrebărilor pe care le veți găsi la examen.

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare