Keystone logo
China Europe International Business School

China Europe International Business School

China Europe International Business School

Introducere

Școală de afaceri de frunte în Asia

China Europe International Business School (CEIBS) , o joint-venture pentru educație în management, a fost cofondată de guvernul chinez și Uniunea Europeană (UE) în 1994, cu Universitatea Shanghai Jiao Tong și EFMD în calitate de parteneri executivi. CEIBS are campusuri în Shanghai, Beijing, Shenzhen, Accra în Ghana și Zurich în Elveția.

Fiind singura școală de afaceri din China care provine din colaborarea la nivel guvernamental, CEIBS se angajează să educe lideri responsabili, cunoscuți în „Adâncimea Chinei, lățimea globală”, în conformitate cu deviza sa „Conștiință, inovație și excelență”. Liderii guvernului central chinez și UE au lăudat, respectiv, CEIBS ca „un leagăn de executivi excelenți” și „un model de cooperare UE-China”.

CEIBS oferă MBA, MBA Finanțe, EMBA, Global EMBA, Hospitality EMBA, Executive Education și Ph.D. programe. Renumit pentru rigoarea sa academică, CEIBS este prima școală de afaceri de pe continentul chinez care a fost acreditată atât de EQUIS, cât și de AACSB și singura școală de afaceri din Asia care a ajuns simultan pe lista top 5 a Financial Times de MBA și Programe EMBA.

CEIBSEchipa facultății, printre cele mai bune din Asia, este echipată în mod unic pentru a oferi o combinație de adâncime din China și lățime globală atât în domeniul didactic, cât și în cel de cercetare. Aproape 70 de profesori cu normă întreagă, experți în cinci discipline, reprezintă mai mult de 10 țări și regiuni din întreaga lume. Acestea aduc o bogată experiență din predarea în străinătate, cercetare și practici de afaceri. În fiecare an, școala invită, de asemenea, aproape 100 de membri ai facultății în vizită din întreaga lume să împărtășească și să schimbe cele mai actualizate cunoștințe din China și din afara Chinei.

Până în prezent, CEIBS are peste 22.000 de absolvenți din peste 80 de țări din întreaga lume și a oferit o gamă largă de programe de management pentru peste 160.000 de directori, atât în țară, cât și în străinătate.

Mimi Thian / Unsplash

126681_photo-1531545514256-b1400bc00f31.jpg

În timp ce se bazează pe experiența din străinătate, CEIBS este dedicat unei analize aprofundate a practicilor comerciale din China. Dintre lista celor mai citați cercetători din instituțiile chineze din 2018, 9 dintre universitari din categoria afaceri, management și contabilitate au fost din CEIBS . Acesta este al cincilea an consecutiv în care CEIBS apare într-o poziție importantă în această categorie, un indicator al capacităților de cercetare ale școlii în aceste domenii.

Inițiată de CEIBS , Platforma globală a cazurilor din China a compilat peste 1.200 de cazuri axate pe China, punând o bază solidă pentru furnizarea de cunoștințe specifice Chinei. Cercetările școlii, care se află la nivelul superior al clasamentelor autoritare, combină cea mai recentă teorie cu cunoștințe practice. Centrele sale de cercetare sunt la curent cu practicile de afaceri în continuă schimbare în domenii vitale, cum ar fi globalizarea întreprinderilor chineze, inovație și antreprenoriat, fintech etc.

În fiecare an, în zeci de orașe importante din Asia, Europa și Africa, CEIBS valorifică cunoștințele și înțelepciunea globală pentru a găzdui forumuri academice și industriale de ultimă generație. Aceste evenimente se concentrează pe industrii cheie și probleme de actualitate, cum ar fi automobile, asistență medicală, internet, mărci prestigioase, afaceri de familie și patrimoniu, inovație și antreprenoriat și multe altele. În conformitate cu tendințele actuale către „antreprenoriat în masă și inovare”, CEIBS lansat Platforma antreprenorială (platforma electronică), pentru a stabili un ecosistem de antreprenoriat și inovație prin rețeaua puternică de absolvenți a școlii și resurse globale, integrând programe educaționale, coaching antreprenorial și servicii, incubare și servicii financiare într-un sistem organic care însoțește CEIBS antreprenorii la fiecare pas în timp ce avansează, pentru a contribui în cele din urmă la strategia Chinei de „antreprenoriat de masă și inovare” și transformarea sa economică.

În ultimii 25 de ani, CEIBS a crescut în tandem cu economia chineză. În anii următori, școala va continua să sublinieze inovația, transformarea și globalizarea economiei chineze pentru a facilita cooperarea economică globală.

126682_Info.png

Viziune și misiune

CEIBS Misiunea: educarea liderilor responsabili, cunoscuți în „Adâncimea Chinei, lățimea globală”.

CEIBS Viziunea: să deveniți cea mai respectată școală internațională de afaceri prin conectarea Estului și Vestului în predare, cercetare și practici comerciale și prin promovarea dezvoltării sociale și economice a Chinei prin crearea și diseminarea de cunoștințe cu impact ridicat.

CEIBS Parteneri

La înființarea CEIBS , părțile semnatare ale contractului oficial de fondare au fost Universitatea Shanghai Jiao Tong și Fundația Europeană pentru Dezvoltarea Managementului (EFMD). Aceste organizații continuă să ofere garanțiile instituționale care fac din CEIBS un centru de excelență în managementul și cercetarea afacerilor în Asia și în întreaga lume.

Cu o vechime de peste o sută de ani, Universitatea Shanghai Jiaotong este una dintre cele mai importante universități din China. Are contacte extinse și de lungă durată cu companiile din țară și, prin urmare, poate facilita CEIBS cu lumea corporativă chineză.

EFMD, cu sediul la Bruxelles, Belgia, este o organizație globală, non-profit, condusă de membri, dedicată dezvoltării managementului. Recunoscut la nivel global ca un organism de acreditare pentru școlile de afaceri, programele școlilor de afaceri și universitățile corporative. Cu sprijinul a peste 900 de membri din peste 90 de țări și regiuni, EFMD acționează ca un catalizator pentru a promova și spori excelența în dezvoltarea managementului la nivel global.

Locații

 • Pudong

  Hong Feng Lu,699号, 201203, Pudong

 • Beijing

  Building 20, Zhongguancun Software Park, 8 Dongbeiwang West Road, Haidian District, 100193 , Beijing

 • Shenzhen

  Suite 10A, Taihua Wutong Industrial Park, Gushu Development Zone, Hangcheng sub-district, Baoan, 518026 , Shenzhen

 • Zürich

  Zurich Institute of Business Education, Hirsackerstrasse 46, P.O. Box, CH-8810, , Zürich

 • Accra

  5 Monrovia Road, East Legon, , Accra

Întrebări