Keystone logo
Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Introducere

Copenhagen Business School (CBS) a fost înființată în 1917. În prezent, CBS este una dintre cele 8 universități daneze, cu peste 21.000 de studenți și 1.500 de angajați – profesori, doctoranzi și personal administrativ.

CBS este cea mai mare instituție de învățământ și cercetare din Danemarca din administrația de afaceri și economie într-un sens larg. Universitatea se angajează să ofere programe de educație referitoare la afaceri și educație continuă pentru public și, în special, pentru sectorul privat.

Programele se bazează pe o bază de cercetare puternică și de renume internațional, pe care CBS lucrează constant pentru a consolida. CBS are un Centru de Excelență, finanțat de Fundația Națională Daneză de Cercetare și a primit cinci subvenții ale Consiliului European de Cercetare.

CBS se angajează să comunice cunoștințe și idei noi liderilor de afaceri de mâine și societății în general. Principala sa contribuție în acest domeniu este cercetarea și educația bazată pe cercetare, iar investițiile în cercetare și standarde academice înalte sunt, prin urmare, cruciale pentru contribuția CBS la societate.

Fiind o instituție privată finanțată de guvern, CBS primește cea mai mare parte a finanțării de la guvern. Subvențiile guvernamentale către sectorul universitar constau în principal dintr-o subvenție educațională bazată pe activități și o subvenție de cercetare de bază, care este, în esență, determinată istoric pentru fiecare universitate în parte. Puțin sub două treimi din veniturile CBS provin din activități educaționale.

Despre Copenhagen Business School

Copenhagen Business School fost înființată în 1917 și a devenit integrată ca instituție de învățământ superior în sistemul de învățământ danez în 1965.

Astăzi, CBS este reglementată de Legea Universităților Daneze din 2003 sub Ministerul Științei, Inovării și Învățământului Superior.

 • CBS este una dintre cele mai mari școli de afaceri din Europa, cu aproape 20.000 de studenți.
 • CBS oferă programe de studii de clasă mondială bazate pe cercetare la licență, absolvent și doctorat. niveluri, precum și programe executive și alte programe post-experiență.
 • CBS creează și oferă cunoștințe originale și relevante prin publicare, participare la dezbateri publice, consultanță și baza noastră de date de experți Experts@CBS.
 • CBS dezvoltă și împărtășește cunoștințele în parteneriat cu alte universități, întreprinderi și organizații și contribuie la dezvoltarea afacerilor și a societății.

CBS este

 • Membru danez al CEMS (Alianța Globală în Educația Managementului).
 • Membru al PIM (Parteneriat în Management Internațional).
 • Printre cele 8 universități daneze și suedeze care constituie rețeaua universitară Øresund, cu peste 165.000 de studenți și peste 10.000 de cercetători.
 • Tripla coroana acreditata.
 • Acreditat EQUIS (Sistemul european de îmbunătățire a calității).
 • Acreditat de AMBA (Asociația MBA).
 • Acreditat de AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business).

Din 2000, CBS este acreditat de EQUIS, iar din 2007 tot de AMBA.

La 1 august 2011, CBS a fost acreditată de AACSB (Asociația pentru promovarea școlilor universitare de afaceri) ca prima școală din Scandinavia. CBS a dobândit astfel „tripla coroană”, o recunoaștere împărtășită doar de 59 de școli de afaceri din întreaga lume.

Campus

CBS este situat în principal în patru clădiri moderne din Frederiksberg, aproape de inima orașului Copenhaga.

Atât complexul principal de la Solbjerg Plads, clădirea apreciată arhitectural de către arhitectul Henning Larsen de la Dalgas Have și Kilen (The Wedge) reflectă stilul scandinav caracteristic.

CBS a reconstruit, de asemenea, părți ale fostei fabrici de porțelan Royal Copenhagen, iar toate părțile campusului CBS sunt la câțiva pași. CBS facilitează contactul cu diferite opțiuni de cazare pentru studenții de schimb și profesorii vizitatori.

Începând cu 1 septembrie 2013, CBS extinde campusul cu trei noi săli de cinema aproape de stația de metrou Flintholm. Salile au 600 de locuri la un loc.

Suprafata totala in metri patrati (mp): 118.550

 • 600 de bucăți disponibile pentru studenți, laboratoare multimedia, laboratoare de interpretare și centru de resurse pentru învățare.

Facilități pentru studenți

Facilitățile studenților includ laboratoare multimedia, laboratoare de interpretare, săli de grup pentru lucru în grup și proiecte, computere personale și Centrul de resurse pentru învățare. Calculatoarele sunt înlocuite cu modele noi cel puțin o dată la trei ani. Prize pentru laptopuri portabile sunt ușor disponibile, iar conexiunile wireless sunt instalate în clădirile principale.

Acreditare

CBS participă atât la acreditări internaționale, cât și naționale. Principalele scopuri ale acreditărilor internaționale sunt 1) branding internațional și 2) învățarea celor mai bune practici internaționale privind calitatea în educație, cercetare și administrație.

Din 2000 CBS este acreditat de EQUIS, iar din 2007 tot de AMBA. 1 august 2011 CBS a primit acreditarea de către AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) ca prima școală din Scandinavia. CBS a achiziționat astfel „The Triple Crown”, o recunoaștere împărtășită doar de aproximativ 50 de școli de afaceri din întreaga lume. Toate aceste școli aparțin școlilor de afaceri de top și includ școli precum INSEAD, London Business School, IMD și Rotterdam School of Management.

Trei acreditări - Focus diferit

Cele trei etichete de acreditare diferite sunt percepute ca fiind necesare datorită recunoașterii lor diferite în diferite părți ale lumii și pentru că – în ciuda multor asemănări – se concentrează pe un element diferit.

EQUIS se concentrează puternic pe cercetare, internaționalizare și parteneriat cu comunitatea de afaceri, în timp ce AACSB se concentrează puternic pe guvernare, calificări ale facultăților, învățare și educație. AMBA se concentrează exclusiv pe programele MBA/MPA.

Sistemul danez de acreditare a fost instituit prin lege în 2007. Aceasta înseamnă că toate programele CBS trebuie să treacă o acreditare națională în următorii ani. Această lucrare este administrată de ACE Danemarca.

Locații

 • Copenhagen

  Copenhagen Business School, Solbjerg Plads 3, Frederiksberg, DK-2000, Copenhagen

Întrebări