Keystone logo

Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové

A logo

Introducere

Educaţie

Facultatea de Medicină a Universității Charles din Hradec Králové oferă educație pentru viitorii titulari de licență, masterat și doctorat în științe medicale.

Educația este asigurată de educatori - experți în domeniile respective și oameni de știință competenți.

Cooperare internationala

Cooperarea cu țările străine și mobilitatea internațională sunt o prioritate pentru facultatea noastră.

În afară de programul Erasmus, care oferă studenților posibilitatea de a petrece unul sau două semestre la unele universități europene, organizația IFMSA oferă și alte destinații de plasare studenților.

Facultatea noastră a avut o relație excelentă cu prestigioasa clinică Mayo din Rochester, SUA. Această cooperare unică, care în domeniul său de aplicare depășește toate celelalte școli de medicină din Republica Cehă, oferă o plasare anuală pentru aproximativ 10 studenți de licență și postuniversitare pentru o plasare de 3 luni în Rochester. Plasamentele se concentrează pe cercetare și sunt de obicei legate de zona de interes și dezvoltarea viitoare a studenților noștri. Există, de asemenea, adesea o ieșire de publicație. Toți participanții la plasamentul la Clinica Mayo confirmă că este o activitate foarte stimulatoare. În unele cazuri, aceasta a condus la stagii de muncă suplimentare în clinici prestigioase din SUA.

Acordurile inter-facultăți și sutele de acorduri interuniversitare pentru studenți și profesori sunt un alt mod comun de cooperare cu instituțiile străine.

Știință și cercetare

În plus față de predare, activitățile științifice și de cercetare sunt printre activitățile principale ale facultății.

Membrii facultății și studenții noștri sunt anchetatori principali sau co-anchetatori ai multor proiecte de subvenționare (Agenția de granturi cehă, Fondul social european, FEDR, FP7 etc.) referitoare la cercetarea medicală și inovarea didactică.

Studenții programelor de licență (masterat) se pot pregăti încă de la începutul studiului pentru lucrări științifice și de cercetare în cadrul programelor lor de învățământ. Rezultatul muncii lor este prezentat anual, discutat și evaluat la conferințele SVOČ (Conferința de lucru științifică și de cercetare a studenților).

Rezultatele activităților științifice și de cercetare sunt prezentate la multe întâlniri științifice regulate.

Conferințele științifice ale Facultății de Medicină și ale Spitalului Universitar din Hradec Králové fac parte din procedurile de revizuire externă pentru subvențiile unor agenții de subvenționare.

Activitățile de cercetare ale studenților din programul de studiu postuniversitar (doctorat) sunt prezentate la conferințele studenților postuniversitari.

Conferința internațională a studenților postuniversitari (doctoranzi) numită „Conferința internațională postuniversitară medicală în Hradec Králové” cu subtitlul „Noile frontiere în cercetarea doctoranzilor” a fost organizată anual din 2005 și a crescut în prestigiu. Prestigiul Conferinței Internaționale Medicale Postradraduate Hradec Králové, cu subtitlul Noile frontiere în cercetarea doctoranzilor, organizat din 2005, este în continuă creștere.

Locații

  • Charles University in Prague Faculty of Medicine in Hradec Kralove PO BOX 38 Simkova 870 Hradec Kralove 1 500 38 Czech Republic, , Hradec Kralove

Întrebări