Keystone logo
Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences

Introducere

Hochschule Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences (Hochschule Darmstadt, h_da) pune știința în acțiune. Cu un corp de studenți de aproximativ 17.000, este una dintre cele mai mari și mai distinse universități de științe aplicate din Germania. Reputația sa excelentă este rezultatul unei abordări întemeiate științific, din lumea reală, a învățământului superior și a succesului profesional al absolvenților săi.

Absolvenții Darmstadt University of Applied Sciences sunt deosebit de populari în rândul managerilor de resurse umane din companiile germane. Acest lucru este confirmat de clasamentul anual „Wirtschaftswoche”. Pentru Clasamentul Universității 2019, furnizorul de servicii de personal Universum Global a chestionat 650 de companii mici, mijlocii și mari la nivel național. Dintr-un total de 216 universități de științe aplicate din Germania, aceștia au putut să-i selecteze pe cei ai căror absolvenți le-au îndeplinit în mod deosebit așteptările. În consecință, h_da se clasează printre primele 10 din Germania în domeniile ingineriei mecanice (locul 3), informatică (locul 8), ingineriei electrice (locul 7) și ingineriei industriale (locul 4).

În clasamentul universitar al Centrului pentru Dezvoltarea Învățământului Superior (CHE) 2019, h_da are punctaj deosebit de bine în ceea ce privește relevanța practică și pregătirea pentru profesie. În consecință, studenții cursurilor de studii Inginerie civilă, Inginerie electrică și Tehnologia informației, Inginerie mecanică și Ingineria mediului laudă echipamentul foarte bun al laboratoarelor de practică. H_da este aici în topul grupului național. Același lucru este valabil și pentru calitatea excursiilor, pe care studenții de la arhitectură și ingineria mediului o consideră foarte bună. De asemenea, h_da este de top la nivel național când vine vorba de contacte cu practica profesională. Clasamentul CHE enumeră Universitatea de Științe Aplicate Darmstadt la cursurile de studiu inginerie electrică și tehnologia informației, inginerie mecanică și mecatronică în grupul de top național.

Reputația ridicată a cursurilor de studiu h_da se bazează pe un raport bun de supraveghere cu grupuri gestionabile și o orientare practică clară. Aici, știința și practica se îmbină într-un mod țintit. Acest lucru se datorează faptului că profesorii de la h_da știu ce fac: toți provin din practica profesională și cunosc cerințele profesionale viitoare ale studenților lor. În fazele practice profesionale ale programelor de studii, studenții pot testa și extinde ceea ce au învățat cu angajatorii din mediul de afaceri și din societate.

management

 • Președinte Prof. Dr. Ralph Stengler
 • Vicepreședinte pentru Predare, Învățare și Afaceri Colegiale Prof. Dr. Manfred Loch
 • Vicepreședinte pentru Cercetare și Infrastructură Științifică Prof. Dr. Arnd Steinmetz
 • Grefierul Norbert Reichert

Orașul științei Darmstadt

Luisenplatz de sus

Foto: Alex Deppert

Statistică

Studenți

 • Aproximativ 17.000
 • Aproximativ 18% studenți străini

Angajatii

 • Aproximativ 900

  Locații

  Locații
  • Darmstadt

   Schöfferstraße 10, 64295, Darmstadt

   Întrebări