Keystone logo
Esami Business School

Esami Business School

Esami Business School

Introducere

Despre noi

Institutul de Management Est și Sud African (ESAMI) este un centru interguvernamental de dezvoltare a managementului regional. Sediul central al ESAMI este situat în Arusha, Tanzania.

Institutul a fost înființat cu scopul principal de a oferi regiunii personal cu pregătire profesională într-o serie de domenii critice, inclusiv managementul politicilor, managementul transporturilor, managementul financiar, managementul tehnologiei informației, managementul sănătății, managementul resurselor umane, managementul proiectelor, managementul de gen, printre altele.

Accentul a fost acela de a instrui managerii de nivel mediu și mai înalt din regiune pentru a-și îmbunătăți performanțele manageriale, ținând cont de problemele globale, dar cu un accent regional referitor la mediul african.

Mandatul, misiunea, viziunea și filosofia ESAMI

Institutul de Management Est și Sud African (ESAMI) este un centru de dezvoltare regională pentru managementul pan-african, deținut de zece guverne membre din regiunea Africii de Est și de Sud. Acestea sunt Kenya, Malawi, Mozambic, Namibia, Seychelles, Swaziland, Tanzania, Uganda, Zambia și Zimbabwe. Este o instituție orientată spre servicii și orientată spre piață, care oferă cursuri specializate de management de specialitate, consultanță, programe educaționale și servicii de cercetare de management orientate spre acțiune. Alte țări care participă în mod regulat la programele de dezvoltare a managementului ESAMI includ Lesotho, Botswana, Africa de Sud, Angola, Rwanda, Sierra Leone, Nigeria, Eritreea, Coasta de Fildeș, Liberia, Ghana, Gambia, Sudan, Etiopia și Burkina Faso.

În mai 1997, Comisia Economică a Africii pentru Africa a desemnat oficial ESAMI ca Centrul African de Excelență în Dezvoltarea Managementului. Această recunoaștere a determinat ESAMI să își extindă serviciile către toate țările din Africa. Pentru a face față provocării manageriale a Africii în noul mileniu, ESAMI continuă să ofere intervenții de dezvoltare a managementului de înaltă calitate, bazate pe client, pe întreg teritoriul Africii.

Mandat

Mandatul ESAMI este de a îmbunătăți performanța și eficiența managementului organizațiilor publice, private și internaționale din Africa. Acest lucru se va face prin:

 • Managementul instruirii și educației;
 • Consultanță și consultanță în management;
 • Managementul cercetării, generarea de cunoștințe și publicații;
 • Promovarea celor mai bune practici în management.

Viziune

Până în 2020, ESAMI este un centru de conducere recunoscut pe plan internațional și un centru de transformare a afacerilor

Misiune

Misiunea noastră este de a transforma instituțiile prin dezvoltarea de leadership, educație inovatoare, formare în management, generarea de noi cunoștințe și servicii de consiliere.

Universul nostru de clienți va fi organizații individuale, publice, private și internaționale.

ESAMI: Trecut și prezent

De la înființarea sa în 1980, ESAMI a adus contribuții semnificative în domeniul resurselor umane și al dezvoltării managementului în regiune. Rolul său de președinte al Institutului Regional de Dezvoltare a Managementului sa extins substanțial ca urmare a creșterii cererii clienților de către țările din regiune și dincolo de acestea. Până în prezent, peste 75 000 de membri ai personalului de nivel mediu și superior din cadrul guvernului, organizațiile publice, private și civice au participat la programele de dezvoltare a managementului deschis oferite de Institut.

ESAMI's Strategic Thrust

Programele ESAMI se bazează pe nevoile emergente ale clientului de pe întreg continentul. Institutul a continuat să se asigure că programele beneficiază de cercetarea efectuată sub forma evaluării nevoilor și feedback-ul participanților. Evaluarea programelor, studiile de urmărire și evaluarea impactului vor constitui o parte importantă a procesului de formare și consolidare a capacității ESAMI. Programele de formare prezentate în acest prospect vor avea o legătură strânsă între management și îmbunătățirea performanței la nivel individual și organizațional.

Programele personalizate vor fi întreprinse pentru a aborda problemele și problemele specifice ale clienților. Acestea sunt în mod obișnuit efectuate la cerere și la locații și date convenabile clientului.

ESAMI a lansat un program de Executive MBA, care sa dovedit a fi destul de reușit. Până în prezent, înscrierea la Școala de Afaceri se ridică la 3600 de studenți răspândiți în zece campusuri din Africa.

ESAMI a introdus, de asemenea, programe de diplomă, diplomă și licență în managementul afacerilor.

Capacitatea ESAMI și avantajele comparative

Ca centru de dezvoltare a managementului, ESAMI a fost un centru de convergență în care oamenii din diferite țări se întâlnesc pentru a împărtăși și a schimba experiențele într-un cadru regional. Institutul își propune să sporească această interacțiune pentru a facilita îmbunătățirea performanței manageriale și eficiența organizațiilor clienților. Fiind una dintre cele mai mari instituții regionale din Africa și un premier în dezvoltarea managementului capacitatea ESAMI este în mare parte înrădăcinată în următoarele calități:

 • Miezul său de personal calificat și experimentat, profesional, indigen, de înaltă calificare, care înțeleg bine țările cu care lucrează bine
 • O instituție de succes, condusă de profesioniști africani care cunosc mediul african și care se angajează să-și asume serviciile.
 • Mandatul larg și flexibil al ESAMI, condus de un consiliu dinamic al guvernatorilor
 • Gradul de autosuficiență financiară a ESAMI din veniturile de instruire și consultanță, care nu depinde de subvenții pentru a supraviețui
 • Un personal cu dorința și angajamentul față de îmbunătățiri și inovații eficiente.
 • Capacitatea ESAMI de a-și desfășura rapid personalul profesionist, care este completat de o rețea de birouri în apropierea clienților săi
 • O multitudine de experiență acumulată de-a lungul anilor din interacțiunile cu o clientelă de medii variate și țări
 • O rețea de contacte instituționale și individuale
 • Flexibilitate și disponibilitate de adaptare în funcție de mediul înconjurător și așteptările
 • Arome și caracter regional care să corespundă activităților Institutului și să răspundă rapid cerințelor, preocupărilor și priorităților specifice.

Locații

 • Arusha

  Headquarters P. O. BOX 3030, Arusha, Tanzânia, , Arusha

  • Nairobi

   ESAMI KENYA 4th Floor International House P. O. Box 566628 – 00200, , Nairobi

   • Dar es Salaam

    ESAMI DAR ES SALAAM 3rd Floor, NIC Investment House P.O. Box 22290, , Dar es Salaam

    • Lusaka

     ESAMI - ZAMBIA 2ND Floor, Superannuation House Ben Bella Road P.O. Box 32132, , Lusaka

     • Kampala

      ESAMI – UGANDA ESAMI Centre, Plot 52 Bombo Road P.O. Box 824, , Kampala

      • Windhoek

       ESAMI – NAMIBIA Cnr Nelson Mandela/Sam Nujoma HIDAS Centre P.O. Box 1836,, 9000, Windhoek

       • Mbabane

        ESAMI – eSWATINI 3RD Floor, Lilunga House Somhlolo Rd P.O. Box 4234, , Mbabane

        • Harare

         ESAMI – ZIMBABWE 6 Bantry Road, Alexandra Park P.O. Box 2627, , Harare

         • Maputo

          ESAMI MOZAMBIQUE No. 657 Floor No. 1 Avenida Julius Nyerere P.O. Box 2077, , Maputo

          • Lilongwe

           ESAMI MALAWI 1st Floor, Development House, City Centre P.O. Box 31127 Lilongwe 3, , Lilongwe

           Întrebări