Keystone logo

University of Poitiers

A logo

Introducere

O IC2MP (Institutul de Chimie din Poitiers: Materiale și resurse naturale) este un institut de cercetare multidisciplinar înființat în 2012 (Director: Sabine Petit), specializat in studiul materialelor (argile, catalizatori, ...), mediul natural (apă, sol, ...) și reacțiile (naturale sau provocate). Institutul se concentrează în special asupra sintezei, decontaminarea și exploatarea resurselor naturale. Institutul depinde de două instituții: CNRS și Universitatea din Poitiers (UMR CNRS 7285).

Acest institut este rezultatul fuziunii tuturor sau a unei părți a patru laboratoare de chimie și Geosciences cu recunoașterea de către CNRS care datează de la aproximativ patruzeci de ani. Aceste patru laboratoare au fost: Laboratorul de Cataliza in Organic Chemistry (Lacco, UMR 6503) Sinteza laborator și Reactivitatea substanțelor naturale (SRSN, UMR 6514), Laboratorul de Chimie si Microbiologie apei (LCME, UMR 6008 - chimia apei și tratarea apei Echipa ) Laboratorul de hidrogeologie, argile, soluri și modificări (hydrasa, UMR 6269).

Vivez Poitiers din Coralie Lali pe Vimeo.

IC2MP în cifre: Institutul are un personal de 250 de persoane: 100 cercetători (75 de membri ai facultatilor de la Universitatea din Poitiers si 25 CNRS), 50 angajați permanenți pentru a sprijini cercetarea (26 de la universitate și 24 CNRS), 86 doctoranzi și 14 postdoctoranzi și agenți temporari. Acesta acoperă 13,055 m2 împreună pe știință campusul de la Universitatea din Poitiers, în incinta Facultății SFA și ENSIP. Acesta oferă analitice și mijloace experimentale platformă excepțională pentru ENSIP apelor, hidrogeologice site-ul experimental marcat (SEH) și parcelele de pe site-ul interzice; parc echipamente mari: accelerator de electroni, SEM, microtomograph cu raze X, RMN, XPS, spectrometre cu nivel scăzut de masă și cele de înaltă rezoluție (GC / MS, LC / MS, GC / MS-MS, LC / MS-MS, MALDI-TOF ) ... IC2MP dezvoltă mai multe parteneriate cu țesături industriale (ADEME, ANDRA, AREVA, CNES, Franța Agrimer, HONDA, IFP, IRSN, LAFARGE, Pierre Fabre, OSEO, Rhodia, Sanofi, Saur, Suez, total, Veolia, ...). Suma medie anuală a contractelor private, este de 1 milion de euro, sau aproximativ 15% din bugetul consolidat al Institutului. IC2MP acoperă un proces continuu de know-how tehnic și științific de cercetare a proceselor curate, inclusiv dezvoltarea de materiale, sinteza si caracterizarea moleculelor naturale si sintetice, procesele de poluare, prin studiul transferurilor și reactivități în mediul natural, în special în apă și sol. Domeniile de aplicare se referă energie, materiale și a resurselor naturale, într-un mediu durabil.

Locații

  • Bât B27 - TSA 51106 4, rue Michel Brunet 86073 POITIERS CEDEX 9, , Poitiers

  • Porto Alegre

  • Heraklion

  • Aveiro

Întrebări