Keystone logo
Justus-Liebig-Universität Gießen

Justus-Liebig-Universität Gießen

Justus-Liebig-Universität Gießen

Introducere

Universitatea Justus-Liebig a sărbătorit cea de-a 400-a aniversare în 2007. Universitatea a organizat aceste sărbători ca o oportunitate de a-și accentua profilul subiecților individuali, de a-și expune punctele forte și de a prezenta inițiativele de cercetare de nivel înalt.

Succesul copleșitor al JLU în inițiativa de excelență desfășurat atât la nivel de stat, cât și la nivel federal, dovedește că Universitatea este gata să se confrunte cu orice poate aduce viitorul. Primul dintre rundele finale de selecție în cadrul inițiativei de excelență, în octombrie 2006, a văzut JLU depășind concurența puternică cu două dintre proiectele sale, "Clusterul de excelență al Sistemului Cardiopulmonar" și "Centrul Internațional Universitar pentru Studiul Culturii" . JLU este astfel una dintre instituțiile de vârf din rândul celor care concurează în întreaga țară.

Cercetare și predare

JLU combină un spectru larg și interdisciplinar de cercetare și predare în domeniile dreptului, economiei și studiilor de afaceri, științelor naturii și științelor umaniste cu o serie de sub-discipline care este unic pentru Germania.

Conceptul egalității

JLU se numără printre acele universități germane cu cel mai mare număr de studenți femei. Universitatea consideră că aceasta este o șansă și o provocare - promovarea energică a unei politici de oportunitate egală și integrarea durabilă a femeilor în sistemul de cunoaștere.

Fapte și cifre

Esența JLU - fapte și cifre privind studiul, predarea și cercetarea

Numărul de persoane din universitate

 • mai mult de 28.000 de studenți (din semestrul de iarnă 2017/18)
 • aproximativ 5.500 de angajați, inclusiv peste 400 de profesori

Predare și cercetare

 • 11 facultăți
 • 3 domenii de cercetare speciale cu JLU ca o instituție de lider, 7 cu JLU ca partener
 • 4 grupuri de cercetare DFG
 • 5 grupuri de formare în cercetare
 • 3 centre universitare
 • 3 programe prioritare DFG cu JLU ca instituție de lider

Internaţional

 • în jur de 90 de acorduri oficiale pentru parteneriate, programe de cooperare și schimburi la nivel mondial
 • 215 Instituții partenere Erasmus în Europa
 • în plus, JLU cooperează cu 18 universități din America de Nord și 9 universități din Australia, sub auspiciile programului de parteneriat de stat de la Hesse
 • în jur de 2600 de studenți străini sunt înscriși la Universitatea
 • Universitatea Universitară din JLU: Universitatea din Lodz, Universitatea federală Kazan, Universitatea Ege Izmir, Universitatea de Stat din Kansas, Universitatea din Madison / Wisconsin, Universitatea din Milwaukee / Wisconsin

Universitatea din regiune

Giessen este situat într-o zonă foarte pitorească din centrul orașului Hesse și oferă o gamă largă de atracții culturale - în special pentru studenți.

Giessen și împrejurimile sale oferă o varietate de activități de agrement - fie că este vorba de schi nautic pe unul dintre numeroasele lacuri din vecinătate, canotaj și canotaj pe Lahn, vizitarea obiectivelor turistice din unul din cele câteva castele din regiune sau excursii extinse la rezervațiile naturale și zonele de agrement din Vogelsberg și Wetterau din apropiere. Cinematografele, teatrele, cluburile și muzeele lui Giessen traversează profilul cultural al orașului.

Orasul Giessen

Cu cei 78.500 de locuitori și 39.000 de studenți, Giessen se mândrește cu cea mai mare densitate a studenților din toate orașele și orașele germane - fapt reflectat în viața sa culturală. Locația sa pitorească din valea Lahn și din țara înconjurătoare oferă o valoare excelentă în timpul liber.

Locații

 • Licher Straße 76, D-35394 Giessen, 35394, Giessen

Întrebări