Keystone logo
King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) - College of Industrial Management (CIM) EMBA
King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) - College of Industrial Management (CIM)

EMBA

Dhahran, Arabia Saudită

4 Semesters

Engleză

Part time

Request application deadline

Sep 2024

SAR 130.000 / per year

În campus

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Scopul general al programului Executive MBA la KFUPM este de a oferi o oportunitate unică de învățare pentru medii de carieră și directori executivi în Regatul Arabiei Saudite și în regiunea GCC care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele și eficacitatea afacerilor, rămânând în același timp implicați activ în afacerea lor și cariere profesionale. Scopul nostru este acela de a le permite acestor profesioniști să-și asume companiile în viitor - la nivel local, național și global. Participanții la EMBA învață să fie persoane cu gândire înainte și expuse proceselor de afaceri din întreaga lume.

Programul este conceput pentru a dezvolta abilitățile de gândire strategică și de conducere ale participanților, precum și pentru a le îmbunătăți înțelegerea economiei globale și utilizarea tehnologiei informației pentru a le pregăti pentru rolul provocator, în calitate de directori de afaceri într-o afacere rapidă și competitivă la nivel global care necesită noi perspective și continuă auto-reînnoire pentru a transforma provocările din afaceri în oportunități. Programul pune accentul pe cunoștințele de afaceri inter-funcționale, lucrul în echipă și studiul de grup, etica și crearea de valoare ca prim raison d'être al întreprinderilor de afaceri contemporane.

Curriculum-ul Executive MBA este conceput pentru a fi relevant, global, interactiv și angajat. Oferta curriculum-ului și o perspectivă integrată și coordonată asupra problemelor de management de ultimă oră. Scopul este de a consolida abilitățile de conducere și abilități strategice ale participanților.

Programul Executive MBA este un curriculum de 43 de unități care oferă un cadru complet pentru managementul strategic al unei organizații. Structurat în jurul unui format de clasă mică, acest program facilitează transferul de cunoștințe și abilități necesare pentru a obține atributele necesare pentru succes într-un mediu de afaceri în continuă evoluție.

Pentru a se potrivi cu programul ocupat al participanților săi, Executive MBA a fost structurat ca un program de doi ani (patru semestre). În fiecare semestru, participanții se întâlnesc din două în două săptămâni în zilele de joi și vineri. Clasele se desfășoară în spații destinate formării executive atât în ​​interiorul cât și în afara campusului.

Misiunea programului

Pentru a oferi o educație de înaltă calitate pentru managementul absolvenților directorilor din sectorul privat și public din regiune. Executive MBA sporește capacitatea de a gândi strategic, de a planifica și de a acționa într-un mediu de afaceri din ce în ce mai competitiv și mai complex.

Obiectiv

Obiectivul general al KFUPM-EMBA este de a spori abilitățile manageriale necesare managerului experimentat și directorilor care doresc să-și îmbunătățească eficacitatea. În mod specific, programul este conceput pentru a:

 1. Subliniați conducerea, etica și inovația
 2. Dezvoltați perspective strategice
 3. Concentrați-vă pe gestionarea schimbării
 4. Oferiți o perspectivă globală
 5. Îmbunătățiți gândirea critică, negocierile, comunicarea și abilitățile de lucru în echipă

Metodologia de predare

KFUPM oferă un mediu dinamic de învățare. Folosim metodologia de predare care subliniază importanța interacțiunii funcționale și a interdependenței. Oferim un amestec echilibrat de teorie și practică prin cursuri individuale de instruire corespunzătoare. Participanții la EMBA învață nu numai din experiența facultății, ci și din experiența fiecăruia. EMBA oferă un mediu de învățare care este: dinamic, interactiv, participativ și orientat spre aplicație. Metodologia noastră de predare include utilizarea:

 1. Grup de studiu
 2. Simulări și jocuri de afaceri
 3. prezentări
 4. Joc de rol
 5. discuţii
 6. Analiza cazurilor
 7. Planuri de acțiune
 8. Prelegeri de cercetători proeminenți, lideri de afaceri și directori pe subiecte și probleme actuale

Profilul participantului

Participanții la programul EMBA sunt profesioniști executivi și profesioniști. Pentru a avea succes, participanții trebuie să fie:

 • Foarte motivați și dedicați învățării și dezvoltării carierei
 • Foarte ambițioase și interesate de avansarea vieții profesionale
 • Foarte inspirat, curios și crede în a face contribuții importante

Cheia succesului în EMBA este angajamentul nostru. KFUPM Executive MBA este un efort exigent și participanții trebuie să se angajeze în programul și cerințele acestuia.

Se așteaptă ca participanții să consacre un timp considerabil pentru pregătirea misiunilor și întâlnirilor grupului de studiu. Toate sesiunile de instruire EMBA se desfășoară în "clase inteligente". Pentru a beneficia pe deplin de facilitatea respectivă, participanții trebuie să aibă calculatoarele personale portabile pentru laptop.

Cerințele de admitere

Cerințele de admitere pentru programul EMBA sunt:

Diplomă de bacalaureat de la o instituție de învățământ superior recunoscută, Dovadă de competență în limba engleză, Minim 8 ani de experiență profesională, inclusiv 3 ani la funcția de conducere la nivel mediu sau superior. Candidații cu o experiență de muncă mai mică de 8 ani ar putea fi acceptați ca cazuri excepționale, pe baza recomandării comitetului EMBA și a decanului adjunct al CIM.

Toți candidații trebuie să trimită un formular de admitere completat, susținut de următoarele:

 1. Trei scrisori de recomandare
 2. Un CV curent
 3. O scrisoare de aprobare din partea angajatorului solicitantului (dacă este cazul) care demonstrează în mod clar înțelegerea angajatorului cu privire la cerințele programului și dorința lor de a sprijini admiterea solicitantului în program, făcând angajamentul de a elibera solicitantul de la responsabilitățile normale de muncă în zilele în care clasele sunt tinuti

Toate cererile sunt evaluate și potențialii candidați sunt invitați să efectueze interviuri personale, efectuate de o echipă formată din decanul adjunct al CIM pentru programe universitare și membri ai Comitetului permanent EMBA. Interviul are ca scop evaluarea atributelor personale ale candidatului (ambiție, motivație, angajare, comunicare și abilități interpersonale) considerate necesare pentru succes și beneficiază de EMBA. Oferă, de asemenea, echipei de interviu o oportunitate de a evalua informal competența solicitantului în limba engleză și capacitatea sa de a răspunde cerințelor programului.

Structura programului

 1. Perioada de rezidență
  Perioada de rezidență începe la începutul programului. Durata acestei perioade de rezidență este de patru până la cinci zile. Activitățile din această perioadă includ: orientarea spre program și prezentarea unor discipline legate de afaceri (de ex. Management, Tehnologia Informației, Economie, Contabilitate, Marketing, Finanțe și Metode Cantitative) și seminarii în probleme de actualitate (de ex. , Managementul stresului, abilități de negociere și gândire creativă).
 2. Curriculum
  Programul este conceput pentru a include șaisprezece domenii conexe. Primul an al programului oferă o examinare aprofundată a instrumentelor și funcțiilor organizațiilor. Se va pune accentul pe inter-relația dintre aceste domenii și va oferi o bază solidă pentru o analiză mai profundă în cel de-al doilea an al programului. Al doilea an extinde abilitatea participanților de a se ocupa de provocările complexe ale managementului, concentrându-se pe mediul contextual mai larg al afacerilor.

Durata și calendarul

43 de ore de credit, EMBA de doi ani este împărțit în patru semestre. Clasele se vor desfășura bi-săptămânal, joi și vineri, la fiecare două săptămâni. Cursurile încep la ora 8:00 și termină la ora 16:30 (orele de vineri încep de la 7:30) Zilele de rezidență sunt de la 8:00 la 4:45 pm

Cerințe de absolvire

Cerințele de absolvire (și politicile de păstrare) pentru programul EMBA sunt:

 1. Finalizarea satisfăcătoare a tuturor lucrărilor necesare cursului pentru gradul, inclusiv perioada de rezidență.
 2. Menținerea unui GPA cumulativ minim de 3,0 la scara de 4,0.
 3. Menținerea unor standarde înalte de comportament profesional, etic și personal conform politicii universității.

Taxa de scolarizare

Executive MBA este de 130 000 SR pentru întregul program și include toate materialele de curs, manualele, taxele universitare, micul dejun continental și masa de prânz în perioada rezidențială și în zilele de clasă. Taxele de școlarizare se plătesc în patru tranșe egale de 32.500 de SR înainte de începerea fiecăruia dintre cele patru semestre.

Sprijinirea experiențelor de învățare

Învățarea de la lectori

Sesiunile "Învățare de la lideri" sunt o oră de cursuri prezentate de lideri extrem de influenți care sunt invitați să vorbească într-una din clasele EMBA. Distinșii vorbitori împărtășesc cunoștințele și experiența lor bogate în aria tematică a clasei.

Excursii academice internaționale

Programul EMBA efectuează patru zile de călătorii academice internaționale în Coreea. Călătoria este organizată în comun de KAIST și KFUPM.

Obiectivele și obiectivele de învățare a programului

În concordanță cu asigurarea standardelor de învățare ale AACSB (Asociația pentru promovarea școlilor colegiilor de afaceri) Internaționale, obiectivele și obiectivele de învățare pentru programul EMBA sunt prezentate mai jos:

Obiectivele de învățare

obiective de invatare

Obiectivul de învățare I - Participanții vor putea să integreze concepte și cadre din diferite discipline de afaceri pentru a analiza situațiile și pentru a dezvolta strategii adecvate
 • Participanții vor înțelege funcțiile de bază ale afacerii dintr-o perspectivă macro
 • Participanții vor putea integra conceptele de afaceri dintr-o perspectivă macro
 • Participanții vor putea dezvolta strategii de afaceri adecvate
Scopul II - Participanții vor putea să aplice instrumente decizionale cantitative și abilități analitice
 • Participanții vor demonstra înțelegerea tehnicilor cantitative și analitice pentru afaceri
 • Participanții vor putea folosi tehnici cantitative și analitice pentru a analiza problemele de afaceri
 • Participanții vor putea folosi tehnici cantitative și analitice pentru a dezvolta, implementa și evalua strategii de afaceri
Învățarea Scopul III - Participanții vor putea să-și exercite abilitățile interpersonale și de leadership
 • Participanții vor putea să comunice oral și în scris
 • Participanții vor putea să lucreze eficient cu oamenii
 • Participanții vor înțelege caracteristicile liderilor efectivi
Învățarea obiectivului IV - Participanții vor înțelege mediul de afaceri
 • Participanții vor cunoaște impactul forțelor economice, sociale, tehnologice și politice în mediul de afaceri
 • Participanții înțeleg și apreciază globalizarea
Învățarea obiectivului V - Participanții vor putea include în luarea deciziilor aspecte legate de responsabilitatea etică și socială
 • Participanții vor fi conștienți de diferitele cadre etice
 • Participanții vor putea să evalueze deciziile de afaceri folosind cadre etice
 • Participanții vor înțelege importanța responsabilității sociale a întreprinderilor
 • Participanții vor putea să includă aspectele legate de responsabilitatea socială corporativă în deciziile de afaceri

Lista cursurilor necesare

CodTitlul cursuluiDe ore de credit
ACCT 551Contabilitate financiară și raportare2
ACCT 552Contabilitatea managerială3
ECON 551Economie managerială3
ECON 561Mediul macro de afaceri2
FIN 554Finanțe manageriale3
FIN 562Strategic Corporate Finance3
MGT 551Comportament și organizare3
MGT 554Negocierile de afaceri2
MGT 560Etică și leadership2
MGT 561Afaceri Internaționale și Globalizare3
MGT 562Management strategic3
MGT 564Guvernanța Corporativă2
MIS 564Strategia de afaceri electronică3
MKT 561Marketing Management Strategic3
OM 551Metode cantitative3
OM 552Managementul Operatiunilor3

Gradul de plan pentru programul EMBA


Anul 1

58145_EMBA01.jpg

58146_EMBA02.jpg

Anul 2

58147_EMBA03.jpg

58148_EMBA04.jpg

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare