Keystone logo
King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) - College of Industrial Management (CIM) Mba
King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) - College of Industrial Management (CIM)

Mba

Dhahran, Arabia Saudită

4 Semesters

Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

În campus

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Colegiul de Management Industrial oferă o diplomă de Master of Business Administration (MBA), care oferă educația și abilitățile necesare pentru a pregăti elevii să lucreze și să îndeplinească cu succes la toate nivelurile de management. Programul acoperă toate domeniile funcționale ale afacerii și le permite elevilor să ia cursuri elective suplimentare care se potrivesc cu obiectivele lor de carieră și cu obiectivele personale și dezvoltare, ceea ce le permite să integreze în continuare toate domeniile funcționale și să obțină viziunea generală esențială asupra performanței organizaționale. Programul acceptă atât studenți full-time și part-time și oferă o listă de cursuri de deficiențe pentru cei a căror pregătire nu este în domeniul afacerilor. Sunt utilizate diverse metode de predare, inclusiv învățarea experiențială, cazurile, proiectele de echipă, cercetarea pe teren și simulările.

În timp ce orientarea generală a programului este managementul general al afacerilor, acesta pune de asemenea un accent suficient pe leadership, globalizare, strategie și subliniază aplicarea teoriei și abilităților în mediul de afaceri din Arabia Saudită.

CERINȚE DE ADMITERE

Un solicitant de admitere la programul MBA ar trebui:

 1. O diplomă de licență de patru ani (BA, BS sau BE) în afaceri, inginerie sau știință de la o instituție ale cărei programe de licență sunt substanțial echivalente în ceea ce privește lungimea, conținutul și calitatea cu cele ale KFUPM, cu o majoritate în domeniul propus sau dovezi de fundal adecvat pentru intrarea în câmpul propus.
 2. Gradul mediu de punctaj (GPA) de 2,50 sau mai mare pe o scară de 4,00 sau echivalent și o AAP de 3,00 în domeniul domeniului major. Pentru admiterea finală sunt necesare transcrieri oficiale și certificate de diplomă.
 3. Finalizarea TOEFL cu un scor minim de 520 (PBT), 190 (CBT) sau 68 (IBT). Scorul TOEFL trebuie să fie trimis direct în Declarația de studii postuniversitare (codul KFUPM este 0868). IELTS este, de asemenea, acceptabil (min 6.0).
 4. Finalizarea examenului de admitere în managementul absolvent (GMAT) cu un punct acceptabil.
 5. Cel puțin trei scrisori de recomandare din partea facultății care a predat cursurile de licență solicitante.
 6. Cel puțin un curs de calcul la nivel de colegiu care acoperă atât subiecții de diferențiere, cât și de integrare.
 7. O cunoaștere activă a computerelor, evidențiată prin cel puțin un curs din acea zonă (de exemplu, prelucrarea datelor, programare, sisteme informatice etc.)
 8. Cel puțin un an de experiență de lucru cu normă întreagă. Această cerință poate fi derogată de la asistenții postuniversitare, asistenții de cercetare și candidații cu înregistrări academice excepționale.

ADMITEREA STUDENȚILOR CU DEFICIENȚE

Elevii care sunt admiși la programul de MBA sunt de așteptat să aibă toate elementele de bază și fundamentele în domeniile funcționale de administrare a afacerilor. Cei care au un deficit de 10 în toate sau unele din aceste domenii vor avea posibilitatea de a se înscrie în cursurile de deficit oferite de Colegiul de Management Industrial. Pentru acești studenți se vor aplica următoarele condiții:

 1. Aceștia sunt admiși ca studenți Pre-MBA și nu au permisiunea de a se înscrie în programele MBA și în cursurile elective până la finalizarea tuturor cursurilor de deficiențe.
 2. Toate cursurile Pre-MBA trebuie completate cu un GPA cumulativ de 3,00 sau mai mult pentru ca studentul să fie admis la programul MBA.
 3. Cursurile pre-MBA nu vor fi luate în calcul în programul de MBA GPA în scopul absolvirii. GPA-ul cumulativ MBA va include note în clasele de bază, electivă și capstone numai.

Cursuri pre-MBA:

Rezultatele academice ale fiecărui solicitant vor fi examinate. Solicitanții care au deficiențe de bază și de bază ale zonelor funcționale de afaceri vor avea posibilitatea de a se înscrie în toate sau în câteva din următoarele cursuri de deficiențe:

 1. ACCT 502 Introducere în contabilitate și finanțe 3
 2. ECON 501 Principiile economiei 3
 3. OM 502 Analiza statistică pentru afaceri 3

CERINȚE DE GRAD MBA

Candidații pentru gradul de MBA sunt acei studenți care au fost admiși la program și nu sunt obligați să urmeze cursuri de deficiență sau au absolvit cursurile de deficiență necesare cu un GPA cumulat de cel puțin 3,00 pe o scară de 4,0 și au îndeplinit toate condițiile de admitere. Cerințele de grad MBA constau din 42 de ore de credit, dintre care 30 de ore de credit sunt în cursuri de bază, 9 ore de credit în electives, și 3 ore de credit în învățare experiențiale.

Cerința de curs MBA grad: (42 ore de credit)

Cursuri de bază

CodTitlul cursuluiDe ore de credit
ACCT 509Raportare Financiară și de analiză3
ACCT 510Contabilitate manageriala3
ECON 510Economie managerială3
FIN 510Finanțe manageriale3
MGT 512Conducere și Organizational Behavior3
MGT 580Management Strategic3
MIS 511Tehnologia informației în organizații3
MKT 510Marketing Management3
OM 511Știința de Management3
OM 513Operațiuni și Supply Chain Management3

Curs necesar de învățare experimentală

CodTitlul cursuluiDe ore de credit
MBA 510Business Practicum3

Cursuri opționale

Fiecare student este obligat să ia 9 ore de credit din lista de cursuri elective. Elevului i se dă libertatea și flexibilitatea de a-și adapta electivele pentru a-și atinge obiectivele și interesele personale și de carieră. Un student poate alege să își extindă cunoștințele și abilitățile prin luarea de electives din diferite zone funcționale sau el poate alege să se concentreze toate electives sale într-o zonă funcțională pentru a obține profunzime și specializare în această zonă. În plus față de cursuri MBA electivă disponibile pentru studenții MBA în Colegiul de Management Industrial, un student poate lua una dintre electives sale de la alte cursuri de absolvent oferite în universitate, cu aprobarea președintelui Departamentului și decanul de studii postuniversitare.

Cerințe pre-MBA pentru studenții non-MBA

58141_PreMba.jpg

58142_MBA01.jpg

58143_MBA02.jpg

Cursuri preliminare de MBA necesare

Cerința de admitere pentru programele de masterat în administrarea afacerilor

Cerințele minime pentru o eventuală admitere ca absolvent al unui program de Master în Administrarea Afacerilor sunt următoarele:

 • O diplomă de licență de patru ani (BA, BS sau BE) în domeniul afacerilor, ingineriei sau științelor de la o instituție recunoscută.
 • O medie a punctului de punctaj (GPA) de cel puțin 3,00 pe o scară de 4,0 sau echivalent. Pentru admiterea finală sunt necesare transcrieri oficiale și certificate de diplomă.
 • Finalizarea TOEFL cu un scor minim de 520 (PBT), 190 (CBT) sau 68 (IBT). Scorul TOEFL trebuie să fie trimis direct în Declarația de studii postuniversitare (codul KFUPM este 0868). IELTS este, de asemenea, acceptabil (min 6.0).
 • Finalizarea examenului de admitere în managementul absolvent (GMAT) cu un scor minim de 450. Scorurile GMAT trebuie trimise direct la Deanshipul Studiilor Universitare (codul KFUPM pentru GMAT este 0868).
 • Cel puțin trei scrisori de recomandare din partea facultății care a predat cursurile de licență solicitante. [va fi trimis prin intermediul sistemului de recomandări online]
 • Cel puțin un curs de calcul la nivel de colegiu care acoperă atât subiecții de diferențiere, cât și de integrare.
 • O cunoaștere activă a computerelor, evidențiată prin cel puțin un curs din acea zonă (de exemplu, prelucrarea datelor, programare, sisteme informatice etc.)
 • Cel puțin un an de experiență de lucru cu normă întreagă. Această cerință poate fi derogată de la asistenții postuniversitare, asistenții de cercetare și candidații cu înregistrări academice excepționale. Pentru un program de Executive MBA, o experiență minimă de 8 ani, inclusiv 3 ani în poziția de manager la nivel mediu sau superior.
 • Satisfacerea satisfăcătoare a oricăror cerințe suplimentare de admitere la departamente sau universități.

Notă: Satisfacerea cerințelor minime de admitere nu garantează admiterea în program deoarece admiterea finală este supusă unei evaluări a întregii aplicații și a capacității programelor individuale.

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare