Keystone logo
L'Ecole de Guerre Economique MBA Strategia de afaceri, guvernanța organizațiilor și reziliența
L'Ecole de Guerre Economique

MBA Strategia de afaceri, guvernanța organizațiilor și reziliența

Paris, Franţa

11 Months

Franceză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 12.500 / per year

În campus

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Progresul și piața au dictat cursul societăților umane de la epoca revoluțiilor industriale. În secolul al XIX-lea și al XX-lea, principala problemă a fost dezvoltarea. Țările industrializate au fost modelul de urmat. La începutul secolului al XXI-lea, limitele acestei dinamici au început să apară. Vulnerabilitatea unui stat nu mai este doar măsurată prin dificultățile sale de a se dezvolta, așa cum sa întâmplat în timpul dezbaterilor privind relațiile Nord / Sud. Liderii politici și economici trebuie să poată răspunde noilor nevoi generate de constrângerile geo-economice, evoluțiile pieței, crizele financiare și cerințele categoriilor socio-profesionale.

Supraviețuirea unei populații dintr-un anumit teritoriu devine un interes vital. O astfel de abordare depășește perspectiva restrictivă a apărării economice și subliniază imperfecțiunile în definirea intereselor strategice validate de Comisia Europeană. De asemenea, părăsește limitele curentului de suveranitate al gândirii, care se concentrează asupra noțiunii de independență.

Rezistența a fost până acum cu privire la modul de evaluare a loviturii după șoc și cum să găsească modalități de recuperare. Se pare decisiv să recunoaștem mișcarea înainte, în timpul și după șoc, pentru a face ca deciziile corecte să fie slăbite cât mai puțin posibil și pentru a anticipa problemele previzibile.

Rezultatul programului

Studenți ideali

Curriculum

Admitere

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare