Keystone logo
School of Business, Renmin University of China GBBA

School of Business, Renmin University of China GBBA

School of Business, Renmin University of China GBBA

Introducere

Bine ați venit la Școala de Afaceri, Universitatea Renmin din China (RMBS)! Fiind una dintre primele școli de afaceri din China, RMBS se mândrește cu cea mai lungă istorie a educației manageriale din China, datând din 1950. Punctele forte ale școlii noastre se bazează pe acumularea bogată de active intelectuale ale universității noastre părinte în științele umaniste și sociale, o tradiție permanentă de integrare strânsă între teorie și practică, angajament strâns cu întreprinderi și guverne și o bază mare de absolvenți. Școala este un lider cu o perspectivă globală și o înțelegere profundă a managementului chinez.

Școala este pe cale să devină „o școală de afaceri de talie mondială ca expert în management chinez”. Cultivăm viitorii lideri cu perspective globale și un puternic sentiment de responsabilitate socială corporativă și etică în afaceri. Pentru a atinge acest obiectiv, am dezvoltat programe de educație extrem de inovatoare, punând accent pe predarea bazată pe cazuri, învățarea experiențială, învățarea reflexivă și învățarea prin acțiune. „Rădăcina Chinei, acoperire globală” cuprinde istoria și viitorul nostru chinez. Cercetarea noastră prezintă practici indigene de management în China și respectarea rigorii standardelor internaționale.

În ultimii ani, școala noastră și-a ridicat rapid nivelul de internaționalizare în cercetare, programe de educație, compoziția facultăților și studenților și guvernarea școlii. Este printre primele loturi de școli de afaceri chineze care au fost acreditate de EQUIS și AACSB și un membru al Rețelei Globale pentru Management Avansat (inițiat de Școala de Management Yale). Pe baza parteneriatelor cu peste 80 de școli de afaceri din întreaga lume, oferim ample oportunități de schimb semestral în străinătate, opțiuni de diplomă dublă și acces la programe și cursuri oferite de școli de afaceri de top din întreaga lume.

Valorile noastre de bază sunt o inovație în căutarea excelenței. Prin crearea și diseminarea cunoștințelor, contribuim la lume în timp ce realizăm realizarea de sine. Primim întotdeauna noi facultăți și personal cu idei și pasiune, iar studenții cu visul de a excela în lumea afacerilor să ni se alăture în fruntea educației manageriale.

Decan și profesor
Școala de Afaceri,
Universitatea Renmin din China

142973_1.jpg

Fapte și cifre

Istoria școlii datează din 1950. Cunoscută ca un pionier în educația managerială în China, a fost printre primele loturi de institute academice care au oferit propriul program de MBA din China, programul EMBA, programul MPAcc și doctoratul. programe în economie industrială, management general și contabilitate. A fost, de asemenea, primul care a livrat un program EMBA mixt sino-străin.

Cu aproape 4.000 de studenți, RMBS este cea mai mare și cea mai internaționalizată dintre toate cele 32 de școli de la Universitatea Renmin din China (populația totală de studenți: peste 25.000; clasată pe locul 1 în științele sociale și umaniste din China de către Ministerul Educației) .

Școala are 7 departamente academice, inclusiv Departamentul de management general, Departamentul de organizare și resurse umane, Departamentul de marketing, Departamentul de științe și inginerie al managementului, Departamentul de economie comercială, Departamentul de contabilitate și Departamentul de finanțe. Dintre cei 138 de membri ai facultății cu normă întreagă, 30% dețin doctorat în străinătate. diplome acordate de Universitatea Princeton, Universitatea Carnegie Mellon și Universitatea Rutgers, printre altele. În 2012, disciplina de administrare a afacerilor de la Universitatea Renmin (în cadrul școlii de afaceri) a fost clasată pe locul 1 în evaluarea națională a disciplinelor de primul nivel de către Ministerul Educației. În 2017, a fost recunoscut ca unul dintre cele mai de top nivel (cel mai înalt nivel: A +) din China.

Școala noastră a obținut atât acreditări EQUIS (în 2010), cât și AACSB (în 2013) și a fost clasată printre primele 50 de Financial Times în programele MBA, EMBA și EE recent. Școala este unul dintre membrii fondatori ai Rețelei globale de management avansat (GNAM) inițiată de Yale School of Management în 2012.

142974_2.jpg

Misiune, viziune și valori

Misiune

Pentru a contribui cu înțelepciunea chineză a managementului și talentele de conducere globală către lume.

Viziune

Să fii o școală de afaceri de talie mondială ca expert în management chinez.

valori

Inovație în căutarea excelenței.

Responsabilitate socială

În conformitate cu obiectivul strategic de „a deveni cea mai respectată școală de afaceri”, Școala a format Comitetul de Etică și Responsabilitate Socială la 1 aprilie 2013, care avea ca scop sensibilizarea personalului și a elevilor cu privire la etică, responsabilitate socială și durabilitate asistența Biroului pentru Afaceri Studențești, Biroul General, Asociația Voluntarilor Studenți și Uniunea Muncii.

142975_3.jpg

Locații

 • Beijing

  Mingde Business Building, No.59, Zhongguancun Street, Haidian District, 100872, Beijing

  Programe

   Instituția oferă și:

   Întrebări