Keystone logo
Sigmund Freud University Paris

Sigmund Freud University Paris

Sigmund Freud University Paris

Introducere

Compania-mamă, SFU-Viena

Fondată la Viena în 2003, de Dr. Alfred Pritz, Prof. Jutta Fiegl, Heinz Laubreuter și Elisabeth Vykoukal, Universitatea Sigmund Freud (SFU) este o universitate privată acreditată oficial de statul austriac din 2005.

Inspirat de „Chestiunea analizei seculare” a lui Sigmund Freud din 1926, SFU și-a propus să transforme Psihoterapia în Știința Psihoterapiei, susținută structural de o bază științifică.

În 2007, a fost înființată Facultatea de Psihologie. Abordarea psihologiei predate la SFU este integrată în mod explicit cu științele culturale și sociale. În acest sens, SFU oferă o alternativă la abordările larg răspândite ale psihologiei ca aparținând științelor naturii.

Pentru a-și afirma identitatea europeană, SFU și-a creat prima filială la Paris în 2006, urmată de Ljubljana, Berlin, Milano și Linz (Austria). Toate filialele oferă pregătire în Psihoterapie și Psihologie în limba țării, în conformitate cu cultura locală.

Ca universitate acreditată, toate diplomele și titlurile acordate de SFU sunt, prin urmare, recunoscute la nivel internațional. Programele educaționale sunt adesea supuse unor proceduri de reacreditare în scopul asigurării calității.

SFU-Paris

SFU-Paris s-a născut din dorința Universității Sigmund Freud din Viena de a-și oferi pregătirea specifică la nivel internațional, mai întâi în Psihoterapie și apoi în Psihologie, livrate în Austria din 2003.

Numele de botez al SFU, evident, nu a fost ales întâmplător. Într-adevăr, Sigmund Freud este recunoscut în unanimitate drept „Părintele psihanalizei” cu o istorie legată în special de orașul Viena. Cu toate acestea, dacă această denumire a fost aleasă pentru simbolismul său, aceasta nu definește complet formarea în sine, deoarece, dimpotrivă, multidisciplinaritatea și multireferențialitatea se află în centrul formării oferite de SFU-Paris.

Pe această propunere inovatoare și de pionierat, SFU-Paris și-a deschis porțile în 2007 și a primit prima acreditare oficială în 2009.

acreditare

Raport privind procedura de acreditare pentru schimbarea programului de licență și master „Științe psihoterapie” în „Psihologie” (BSc) și „Psihologie clinică și psihoterapie: psihanaliza, psihopatologie, studiu în psihoterapie interculturală (MSc)” pe site-ul Parisian de la Sigmund Universitatea Freud.

Fundamentele SFU-Paris

  1. Obiectivul pregătirii în Psihologie este de a permite studenților să dobândească bazele cunoștințelor și abilităților în diferitele domenii ale psihologiei (psihologie clinică, psihopatologie, psihologie interculturală, psihologie dezvoltării, psihologie socială, psihologie cognitivă, psihologie a muncii, neuroștiințe, etc.), precum și metode și instrumente (tehnici de interviu, chestionar, metodă experimentală, observație, analize calitative și cantitative ale datelor etc.) Pentru absolvire sunt necesare și două lucrări de cercetare: o dizertație la finalul diplomei de licență. iar un al doilea la finalul Masterului.
  2. Pe tot parcursul cursului, SFU-Paris oferă „zile de integrare”. În aceste zile, elevii sunt invitați la o reflecție de grup care are ca scop asimilarea cunoștințelor prin experiență.
  3. O muncă personală terapeutică se cere tuturor studenților, viitorilor psihologi. Această urmărire este esențială și face parte din etica și conduita profesională deja promovată de Socrate cu îndemnul său „Cunoaște-te pe tine însuți”.
  4. Locul stagiilor în curriculum: Încă din primii ani ai diplomei de licență, studenții sunt încurajați să facă stagii în instituții. Pentru validarea pregătirii, studenții trebuie să efectueze 850 de ore de stagiu (350 de ore la Licență și 500 de ore la Master).
  5. Studenții noștri pot accesa, din anul I de Master, ambulatoriul nostru, SFU-Solidaire.

Locații

  • Rue Alfred Roll,14, 75017, Paris

Întrebări