Keystone logo
© Uni.
Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Introducere

Cine suntem noi

Școala de Economie și Management Solvay din Bruxelles (SBS-EM) a fost creată în 1903 de Ernest Solvay, un umanist binecunoscut și căpitan al industriei. Astăzi, Școala este mândră să facă parte din Université Libre de Bruxelles (ULB), care are acum printre facultăți o facultate de înaltă calitate dedicată Economiei și Managementului.

Ca întotdeauna, SBS-EM onorează principalele obiective stabilite de fondatorii săi, și anume: formarea liderilor care aspiră la idealul „Homo Universalis”, evidențiind prin programele sale necesitatea de a avea o perspectivă multidisciplinară și concentrându-se pe abordări cantitative și științifice. .

De asemenea, Școala împărtășește valori comune cu ULB, în special principiul anchetei libere, o abordare bazată pe gândire critică și un accent pe cercetare.

Școala de Economie și Management Solvay din Bruxelles este binecunoscută pentru sistemul său de învățământ strict și exigent, concentrându-se pe excelență la fiecare nivel. Această viziune și mentalitate, ca rețea internațională de absolvenți, permit școlii să formeze liderii societății de mâine.

Misiune

Misiunea noastră este să avem un impact decisiv și pozitiv asupra modului în care sunt abordate provocările economice și de afaceri. Cu un accent puternic pe metodele cantitative, producem cercetări de pionierat și educăm femeile și bărbații pentru a deveni adevărați lideri și antreprenori în domeniile lor.

Viziune

Să fii o școală europeană de top de economie și management integrată într-o universitate bazată pe cercetare, combinând un amestec unic de rigoare științifică, angajament contextual și abilități de rezolvare a problemelor cu o acoperire globală ambițioasă.

Valori

SBS-EM hrănește anumite valori de bază, care constituie fundamentul misiunilor sale de educație și cercetare. Ele îi inspiră, de asemenea, filosofia în ceea ce privește guvernanța internă, planificarea strategică și metodele pedagogice.

 • Interogare gratuită: provocăm studenții și părțile interesate noștri să-și deschidă mintea către o gamă largă de perspective și să adopte o atitudine critică.
 • Excelență: Cu toții ne străduim spre cele mai înalte standarde de performanță.
 • Spirit antreprenorial: ne așteptăm ca toți părțile interesate să demonstreze inițiativă, inovații și leadership.
 • Multidisciplinaritate: ne bazăm pe o combinație completă de discipline universitare și pe expertiza noastră în economie și management.
 • Egalitatea de șanse: Oferim acces studenților din toate mediile socio-economice.
 • Guvernare democratică: Practicienii, cadrele universitare, cercetătorii, studenții și personalul au toți vocea în guvernarea noastră.
 • Relevanță socială: Hrănim o tradiție lungă de responsabilitate socială corporativă, etică și diversitate în instituțiile publice și lumea afacerilor.

De ce Solvay Brussels School of Economics and Management este alegerea potrivită

Știm chiar prima întrebare pe care ți-ai pus-o: „de ce ar trebui să studiez la Solvay Brussels School of Economics and Management?” Desigur, avem răspunsuri pentru tine, așa că iată toate motivele pentru care este evident că ar trebui să studiezi la SBS-EM!

Școala oferă abilități avansate în tehnici cantitative și analitice, cu absolvenți remarcabili cunoscuți pentru înregistrările lor excelente de plasare.

Școala Solvay din Bruxelles are o reputație excelentă la nivel mondial. Asta înseamnă că după absolvire vei avea în mâini o diplomă de înaltă calitate, recunoscută în întreaga lume! Reputația școlii pentru excelență și rigoare datează de peste o sută de ani.

În calitate de student Solvay, faci parte dintr-o comunitate studențească uriașă și, după absolvire, te poți alătura unei rețele mari de absolvenți de peste 30.000 de membri, inclusiv directori executivi și antreprenori de mare profil. Aceste comunități vor fi mereu acolo pentru tine în toate etapele vieții tale!

Absolvirea SBS-EM vă oferă legături puternice cu lumea corporativă și instituțională prin Programul de stagiu creditat al școlii, evenimente corporative și conferințe adaptate fiecărui program Solvay.

Școala Solvay din Bruxelles: o perspectivă internațională

Solvay Brussels School of Economics and Management, situată în inima cosmopolită a Belgiei și a Europei, a fost o școală internațională încă de la începuturile sale. Aria noastră internațională și recunoașterea sunt strâns legate de rețeaua noastră internațională de părți interesate, ai căror membri îi considerăm adevărați parteneri în co-creare. Programele noastre de cercetare și educație remarcabile și acreditate la nivel internațional sunt posibile de către acești parteneri și sunt destinate acestora.

Ca școală și universitate, ne angajăm să creăm valoare societală și să contribuim la prosperitatea globală. Prosperitate pentru toți: solidaritate, echitate și libertate într-o societate deschisă, globală și diversă.

Părțile interesate internaționale se referă la studenții noștri, absolvenții, personalul administrativ și profesorii noștri care provin din afara Belgiei. Obiectivul nostru este să creștem rata de internaționalizare a acestor părți interesate, care este deja relativ ridicată în comparație cu standardele globale. Peste 20% dintre studenții noștri sunt din străinătate, dar acest raport este mult mai mare pentru MBA, Ph.D. programe și Master în Microfinanțare, unde cel puțin 60% dintre studenți provin din străinătate. În plus, 35% din facultate și 50% din personalul nostru administrativ sunt din străinătate.

A avea stakeholderi internaționali și multiculturali este o condiție necesară pentru o instituție care își propune să atingă standarde internaționale de calitate.

Internaționalizarea se află în centrul viziunii și misiunii școlii noastre. De la Bruxelles, puteți călători în mai puțin de 2 ore la Paris, Amsterdam și Köln și în puțin peste două ore puteți ajunge la Londra. Strategia de internaționalizare a școlii se bazează pe trei piloni: părțile interesate internaționale, acoperirea globală a studenților noștri și vizibilitatea internațională. Prin programe de schimb obligatoriu cu 140 de parteneri din întreaga lume, trei diplome duble și stagii creditate, asigurăm acoperirea globală a studenților noștri.

Din 1990, studenții noștri au avut ocazia să plece în străinătate ca parte a unui program de schimb internațional dezvoltat. În fiecare an, între 300-350 de studenți pleacă în străinătate și peste 150 de studenți vin la Bruxelles. Au fost semnate acorduri de schimb cu peste 140 de universități și școli de afaceri din 40 de țări. Programul de schimb permite studenților să-și dezvolte capacitatea de a se adapta la noi medii, să învețe despre diferite sisteme academice și să studieze discipline specifice, să-și dezvolte abilitățile lingvistice și să-și lărgească orizonturile și să învețe despre noi culturi și stiluri de viață.

De ce Bruxelles?

Când sunt întrebați despre Bruxelles, mulți vă vor spune același lucru: este mic. Acesta este paradoxul de la Bruxelles pe scurt. O triplă capitală (a Europei, a Belgiei și a regiunii Flandra), care găzduiește atât sediul NATO, cât și sediul UE, baza europeană pentru un număr mare de corporații internaționale (inclusiv peste 1.000 doar din Statele Unite), cu o populație de peste 300.000 de expatriați, un mediu incredibil de cosmopolit... Și totuși, Bruxelles rămâne un oraș foarte relaxat și relaxat, care reușește să-și păstreze dimensiunea umană.

Cu toate facilitățile și divertismentul la care te-ai aștepta de la o capitală, de la hoteluri, baruri și restaurante până la muzee și monumente celebre, Bruxelles este încă ușor de deplasat. În afara orelor de vârf, puteți traversa orașul în doar 20 de minute. Centrul orașului în sine este ușor accesibil pe jos. Nu în ultimul rând, spațiile verzi ale orașului (parcuri - păduri - păduri) reprezintă 13,8% din suprafața acestuia.

Ancorată din punct de vedere istoric în inima acestei mari metropole, Școala de Economie și Management Solvay Brussels valorifică punctele forte geostrategice ale orașului pentru a le permite studenților săi să devină adevărați profesioniști internaționali cu un potențial ridicat de creare de rețele.

Cercetare la Solvay Brussels School of Economics and Management

Cercetarea internațională remarcabilă este crucială pentru SBS-EM. Nu numai pentru că ne dezvoltă înțelegerea fenomenelor economice și de management - care ulterior permite cercetarea practică care se străduiește să îmbunătățească practicile de afaceri și publice -, ci și pentru că se alimentează în sălile de clasă, încurajând pe membrii facultății noștri să infuzeze noi descoperiri valoroase. și metode în predarea lor. Un prim exemplu al acestora din urmă sunt cei doi doctoranzi de succes. programe (unul în Economie și unul în Management) care oferă studenților doctoranzi cele mai noi instrumente care să le permită să contribuie la frontiera cercetării în domeniile lor de specializare.

Facultatea noastră a primit o recunoaștere internațională largă pentru cercetarea sa. Printre membrii facultății noastre se numără un câștigător al premiului Francqui („Premiul Nobel belgian”), un laureat al premiului Yrjö Jahnsson, doi membri ai Societății Econometrice, opt foști catedre Francqui, un membru de onoare al Academiei Americane de Arte și Științe. , și altele. Școala noastră a primit, de asemenea, numeroase granturi competitive, inclusiv șase de la Consiliul European de Cercetare.

Pe lângă aceste prestigioase premii academice, expertiza membrilor facultății noștri este recunoscută și în practică, dovadă fiind numeroasele posturi de experți pe care le dețin membrii facultății noștri, inclusiv, în Belgia, la Consiliul Superior de Statistică, Comisia Index, Infrabel. , și Comitetul belgian de guvernanță corporativă, precum și cu OCDE, Comisia Europeană, Comitetul Economic și Social European și OXERA în Europa. De asemenea, membrii facultății noștri sunt chemați în mod regulat să se consulte cu diferite companii și administrații publice.

Bram De Rock și Nicolas Van Zeebroeck

Prodecan și fost prodecan responsabil cu cercetarea la SBS-EM

Despre Acreditări

Equis

Școala de Economie și Management Solvay din Bruxelles (SBS-EM) este acreditată de Sistemul European de Îmbunătățire a Calității (eticheta EQUIS), cel mai important sistem de acreditare a școlilor de afaceri la nivel mondial. La fiecare 3 sau 5 ani, școala este supusă celei mai exigente evaluări independente. Cercetare, facultate, calitatea programelor și infrastructurilor, angajamentele față de inovare, viziunea școlii, parteneriatele și includerea lumii de afaceri în managementul școlii, EQUIS inspectează fiecare aspect al ceea ce face o școală de afaceri de top. De asemenea, EQUIS îndrumă și încurajează școlile de afaceri candidate să facă îmbunătățiri acolo unde este necesar și ajută la creșterea standardelor de educație în management.

Pentru studenți și participanți la studii postuniversitare, EQUIS reprezintă un punct de referință cu care pot compara realizările școlii.

AMBA

MBA-ul școlii este acreditat de Asociația MBA-urilor (AMBA) , cea mai bună autoritate internațională independentă în domeniul educației postuniversitare în afaceri.

La fel ca și acreditarea EQUIS, eticheta AMBA este o mărturie de calitate la fiecare nivel pentru MBA-ul nostru.

Qfor

Solvay Lifelong Learning este acreditat de organismul european independent de audit, Qfor.

Auditul Qfor determină calitatea și profesionalismul institutelor de formare și firmelor de consultanță. La nivel național, acreditarea Qfor este recunoscută de Regiunile Flamandă și Valona.

Școala: un membru al AACSB

Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) este membru al AACSB Business Education Alliance , o asociație globală nonprofit care pune în legătură educatorii, studenții și întreprinderile pentru a atinge un obiectiv comun: crearea următoarei generații de mari lideri.

AACSB oferă servicii de asigurare a calității, informații privind educația în afaceri și dezvoltare profesională pentru peste 1.600 de organizații membre și peste 800 de școli de afaceri acreditate din întreaga lume.

Atunci când organizațiile educaționale, profesionale și de afaceri devin membre ale Alianței pentru educație în afaceri AACSB, ele fac parte dintr-o mișcare unită pentru a îmbunătăți calitatea educației în afaceri din întreaga lume.

Caracteristici Campus

  • Inovație și antreprenoriat

  Acreditări

  Acreditat EFMD EquisAcreditat AMBAAcreditat AACSB

  Locații

  • Brussels

   Avenue Franklin Roosevelt 42, 1050, Brussels

  Programe

  Întrebări