Keystone logo
Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Introducere

Una dintre cele mai bune școli de afaceri din Europa

Nu trebuie să mergem departe de acasă pentru a studia în una din cele mai bune Școlile de afaceri din Europa. Misiunea SSE Riga este de a oferi state-of-the-art de educație în economie și de afaceri, care contribuie la dezvoltarea economică și socială a regiunii, în special țările baltice.

Prima promoție de studenți a fost admis la SSE Riga în 1994. De atunci, mai mult de 1.800 de studenți au intrat prin ușile clădirii Școlii de Art Nouveau pe Strelnieku iela 4a.

"Prin furnizarea de o educație care să fie competitivă la nivel european, SSE Riga oferă studenților baltice talentați o șansă stau" la domiciliu ", mai degrabă decât a merge în străinătate pentru studii. În caz contrar, cel mai talentat ar putea lăsa regiune și după ce au făcut asta, va fi dificil să le ademeni înapoi ", spune Anders Paalzow, SSE Riga Rector.

Misiune

Misiunea de SSE Riga a fost, încă de la începuturile sale în 1994, pentru a oferi o educație de stat-of-the-art în afaceri și economie, care contribuie la dezvoltarea economică și socială a regiunii, în special Estonia, Letonia și Lituania.

Misiunea include, de asemenea cercetare, iar SSE Riga ar trebui să producă state-of-the-art de cercetare relevante pentru țările baltice, și Școala ar trebui să participe în mod activ și să promoveze dezbateri publice în domeniile sale de competență.

Stabilire

Stockholm School of Economics din Riga (SSE Riga) a fost fondată în 1994 de către Stockholm School of Economics (SSE), cu sprijinul guvernului suedez, iar Ministerul leton al Educației, în numele Letonia.

Din 2010 SSE Riga este deținut de către o fundație înființată de către SSE, Universitatea din Letonia și Asociația Alumni Riga SSE. Operațiunile SSE Riga sunt reglementate de Actul Constitutiv al Fundatiei SSE Riga, care au fost convenite de către toți fondatorii, și unul dintre cele mai importante sarcini ale noii fundatiei este de a strânge fonduri pentru Scoala.

Cladirea principala SSE Riga este situat la Strelnieku iela 4a. Imobilul este o structură remarcabil și un monument de arhitectură de importanță națională în inima Jugendstil (Art Nouveau) district din Riga. Cartierul este listat ca un site Patrimoniului Mondial UNESCO.

Prima SSE Riga președintelui

Stabilirea de SSE Riga a fost într-o mare măsură, unui singur om, viziune - Staffan Burenstam Linder (1930-2000). El a servit ca președinte al SSE și, fiind un om de viziune, el a fost părintele fondator al SSE Riga.

La începutul anilor 1990, când țările baltice (Estonia, Letonia și Lituania) a recâștigat independența după aproape 50 de ani de guvernare sovietică, Staffan Burenstam Linder, fost deputat suedez al Parlamentului și ministru al Comerțului, a servit ca președinte al SSE. El a împins ideea că ar trebui stabilită o School of Economics, servind țările baltice și oferind instruire intensivă pentru o nouă generație de manageri baltice, cu engleza ca limba de predare. Guvernul suedez a susținut ideea și așa au făcut autoritățile letone. Un acord interguvernamental a fost semnat în 1993 între SSE, care acționează în numele guvernului suedez și Ministerul leton al Educației. Burenstam Fundația Staffan Linder a fost stabilit de către familie și prieteni, în 2001, pentru a comemora fondator și binefăcător SSE Riga. În fiecare an, două burse de până la 100.000 SEK (aproximativ 7.000 de euro) sunt acordate pentru a sprijini absolvenții SSE Riga care urmează să o țară nordică de Master sau studii doctorale la nivel.

Primii ani

La 11 iulie 1994, prima clasa de BSC. studenți a fost salutată de către primul rector al școlii, Jan-Erik Vahlne. Lucrările de renovare la clădirea școlii, la Strelnieku iela 4a nu a fost finalizat, astfel încât primele luni s-au petrecut la Universitatea din Letonia, în cadrul Facultății de Geografie. Pe 08 noiembrie 1994 clădire a școlii lui pe Strelnieku iela a fost inaugurată în prezența MS Regele Carl XVI Gustaf al Suediei și președintele Sa Guntis Ulmanis de Letonia.

Prima promoție a fost format din 56 de studenți, toate din Letonia. La un an după, s-au studenți din toate cele trei țări baltice și clase de mărime extins la 100, și câțiva ani mai târziu la 115. BSC. Programul a început ca un program pe doi ani cu clasele incepand de la începutul lunii iulie și continuă practic fara pauze. În 1998, BSC. Programul a fost extins într-un program de trei ani, care astăzi este în conformitate cu Bologna cadru de învățământ superior ale Uniunii Europene.

Expansiune

În paralel cu dezvoltarea BSC. Programul, școala a dezvoltat unitatea de Executive Education. De la început, unitatea a servit nevoile educaționale ale comunității de afaceri leton și suedez, precum și guvernul leton în domeniul afacerilor, management și economie.

Primul deceniu al secolului 21 a vazut o serie de evoluții importante: lansarea programului SSE Riga Executive MBA în 2003, care a deschis experiența SSE Riga la un nou grup de elevi; aderarea țărilor baltice la Uniunea Europeană, care a crescut considerabil posibilitățile de schimb de studenți prin programul Erasmus; creșterea activităților de cercetare de la Școala și înființarea centrului de cercetare independent BICEPS (Centrul Internațional pentru Studii Baltice de politică economică), cu care Școala cooperează îndeaproape atât în ​​termeni de cercetare și de facultate numiri. În plus, capacitatea de cercetare Școala a fost consolidată și mai mult în 2004, când Institutul TeliaSonera la SSE Riga a fost fondat. În 2009, Școala stabilit Centrul de Studii Media la SSE Riga. Centrul de Afaceri Durabile la SSE Riga a fost fondată în 2012.

Cerințe de admitere la program

Demonstrați-vă angajamentul și disponibilitatea de a reuși în școala de afaceri susținând examenul GMAT - cel mai utilizat examen pentru admitere care vă măsoară gândirea critică și abilitățile de raționament.

Descărcați mini-chestionarul GMAT pentru a obține o aromă a întrebărilor pe care le veți găsi la examen.

Locații

  • Riga

    Strelnieku iela 4a, LV 1010, Riga

    Întrebări