Keystone logo
Tongji University, School of Economics and Management

Tongji University, School of Economics and Management

Tongji University, School of Economics and Management

Introducere

Universitatea Tongji a început programe în economie și management în 1956 și a fost una dintre primele universități din China care a lansat astfel de programe. Școala de Management Economic a fost înființată în 1984 și a fuzionat cu Școala de Afaceri pentru a deveni Școala de Economie și Management (denumită în continuare SEM) în 1998. În prezent, SEM acoperă principalele discipline de Economie și Management prin Departamentul de Științe și Inginerie Management, Departamentul de Management al Construcțiilor și Imobiliare, Departamentul de Administrarea Afacerilor, Departamentul de Contabilitate, Departamentul Administrației Publice și Departamentul De economie și finanțe. De asemenea, au fost instituite institute de cercetare și laboratoare corespondente în disciplinele de nivelul doi.

După peste cincizeci de ani de dezvoltare, SEM a stabilit treptat o misiune de Inovare, Cultivare și Service cu scopul internaționalizării și o orientare puternică în cercetare.

În prezent, SEM are 210 de membri ai facultății, dintre care 60 sunt profesori, 74 sunt profesori asociați. În prezent, există mai mult de 1500 de studenți înscriși, peste 4000 de absolvenți de studii postuniversitare (inclusiv postuniversitare și postuniversitare de studii profesionale, cum ar fi MBA, Master of Public Administration, Master of Engineering Management, EMBA) și doctoranzi. După aproximativ 30 de ani de dezvoltare, SEM a cultivat mii de talente manageriale profesionale, care joacă acum roluri importante în dezvoltarea economiei naționale.

Cercetarea științifică, atât academică, cât și aplicată, este punctul central al dezvoltării școlii. Concentrându-se pe nevoile reale ale construirii disciplinei și dezvoltării economice, SEM combină predarea și cercetarea științifică. SEM întreprinde activ programe de cercetare la nivel național, colaborând cu ministerele, comisiile și întreprinderile în cauză. Între timp, au fost dezvoltate programe internaționale de cooperare cu numeroase instituții străine de cercetare științifică, colegii și universități din SUA, Germania, Elveția etc. Nivelul general de cercetare științifică se situează printre primele în școlile de afaceri din China.

Cooperarea și schimbul internațional reprezintă una dintre trăsăturile și avantajele semnificative ale SEM. SEM a colaborat în programele de licență și postuniversitare cu ESCP Europe Business School și ESSEC Business School, un program dublu de MBA cu Manchester Business School, un program EMBA cu dublă diplomă la Universitatea din Mannheim, programe MBA și Finanțe cu Case Western Reserve University, Și programul SIMBA cu Școala de Management Internațional ENPC. În prezent, SEM a stabilit parteneriate de colaborare cu peste 70 de școli de afaceri renumite și universități din 26 de țări în ceea ce privește schimburile de facultate, cercetarea științifică și schimbul de studenți.

SEM a înregistrat numeroase realizări în dezvoltarea internațională și dezvoltarea disciplinară. În prezent, SEM este membru oficial al AACSB, EFMD, AMBA și PRME. A fost acordată acreditarea AMBA, acreditarea EQUIS și acreditarea AACSB. În 2014, SEM a fost clasat pe locul șapte printre Topul Școlilor de Afaceri din China continentală în Eduniversal Worldwide Business School Ranking, și a fost de asemenea onorat cel mai influent brand al programului de MBA de către Forbes, China. În 2016, Masterul SEM în Management a fost clasat la nivel global pe locul 50 de Financial Times. În viitor, Tongji-SEM își va continua eforturile pentru a dezvolta o Școală de Economie și Management pe plan internațional.

Locații

  • Shanghai

    Tongji Building A, Siping Road 1500, 200092, Shanghai

    Întrebări