Keystone logo
Universiti Malaysia Sarawak

Universiti Malaysia Sarawak

Universiti Malaysia Sarawak

Introducere

Universiti Malaezia Sarawak (UNIMAS), a opta universitate Malaezia a fost inclusă în mod oficial la 24 decembrie 1992. O universitate care este contemporan în caracter și de perspectivă în Outlook, se angajează în furnizarea de națiune cu lideri, manageri, oameni de știință și specialiști tehnice, precum și de cetățeni grijuliu, care sunt capabile să suporte provocările complexe ale viitorului nostru comun - cu încredere, competență, și creativ.

Cu aproximativ 30 de cadre didactice, Universitatea a deschis porțile pentru primul lot de 118 de studenți de pe 08 august 1993. Studenții s-au înregistrat în cele două facultăți de pionierat, Facultatea de Științe Sociale și Facultatea de Resurse pentru Știință și Tehnologie. Două centre academice de sprijin s-au stabilit, de asemenea: Centrul de învățare aplicată și multimedia, precum și Centrul de academice Information Services.

În anul următor (1994) a văzut mai mult de patru facultăți deschiderea ușilor lor pentru cursuri de studii: Facultatea de Stiinte Cognitive si Dezvoltare Umana, Facultatea de Aplicată și Creative Arte, Facultatea de Inginerie și Facultatea de Tehnologia Informației. Efectivul de personal și studenți crescut de patru ori. Între timp, la Universitatea, de asemenea, a crescut în profil ca cele mai multe facultăți au început să ofere programe de studii postuniversitare. Activitățile de cercetare au început să prindă rădăcini cu înființarea Institutului de conservarea biodiversității și a mediului, care se axează pe multitudinea de floră și faună din Borneo. Link-uri cu diverse universități din străinătate s-au stabilit, de asemenea. În același an, Centrul de Transfer Tehnologic și Consultanță UNIMAS, a castigat contractul pentru studiul EIA a proiectului hidroelectrice Bakun, cel mai mare proiect vreodata EIA în țară.

Perioada dintre ianuarie 1995 și sfârșitul lunii decembrie 1996, a consolidării în structura academică și de cercetare al universității. Două mai multe facultăți au început să ia în loturi de pionier de studenți; Facultatea de Medicina si stiinte medicale (1995) și Facultatea de Economie și de afaceri (1996). Acestea, numărul total de facultăți la opt, cum a fost planificat inițial. Centrul pentru Studii lingvistice și de comunicare au început să ofere programul TESL, în plus față de cursuri de limbi străine generic. Institutul de Sanatate si comunitare de Medicina, si Institutul de Tehnologie Software au fost apoi adăugat la lista de institute de cercetare.

Anul istoric 1997 a asistat la lotul de pionierat de absolvenți au primit grade de la convocarea de inaugurare a Universității. În anul a văzut, de asemenea, înființarea Institutului de Studii din Asia de Est.

Anul 2000 a asistat la schimbarea în scaunul vice-cancelar; Profesorul Dato 'Zawawi Ismail, prim-vice-cancelar urmat de profesorul Datuk Yusuf Hadi al doilea vice-cancelar al UNIMAS. Prof Datuk Dr. Abdul Rashid Abdullah a fost numit în calitate de al treilea vice-cancelar la 1 februarie 2005. Din 2001 până la 31 martie 2013, profesorul Datuk Dr. Khairuddin Ab Hamid a fost numit în funcția de al patrulea vice-cancelar al UNIMAS. YBhg Prof Dr Morshidi bin Sirat a fost ulterior numit ca al cincilea VC la 1 aprilie 2013. Mandatului său, cu toate acestea, a fost de scurta ca el a fost rechemat pentru a ocupa funcția de director general la Ministerul Educației, Malaezia. Prin urmare, YBhg Prof Dato 'Dr. Mohamad Kadim Suaidi a preluat ca al șaselea Vice Cancelarul UNIMAS la 16 aprilie 2013.

Ca din septembrie 2013, înscrierea total de 16,085 UNIMAS este format din 14033 de studenti, absolventi 1343 și 709 studenți de pre-universitare. În plus, un total de 2189 de personal au fost folosite în august 2013.

UNIMAS este o universitate certificat ISO. Acesta a fost acordat prestigiosul certificarea MS ISO 9001:2000 pentru excelenta in procesele sale de management de bază - de la aportul de noi elevi la certificarea de absolvenții săi. Programele noastre de licență au fost proiectate pentru a se potrivi nevoilor societății și industriei. Accentul puternic pe tehnologie ne-a distins cu prestigiosul Multimedia Super Corridor (CSM), statutul la 17 noiembrie 2003. Premiul a fost acordat pentru rolul și capacitatea noastră în dezvoltarea forței de muncă pentru MSC și nevoile conexe, prin programele noastre de învățare și de formare strategice.

UNIMAS a câștigat Premiul Tehnologia Premiere Informare din partea Guvernului malaezian, La categoria "Reducerea decalajului digital" de EASIA Premiul AFACT lui. Ea a castigat, de asemenea, Premiul Industrie Innovators pentru Dezvoltare sistem și de aplicare de la Societatea cu sediul in SUA de Profesioniști internaționale prin satelit (SSPI), pentru succesul său în înființarea unui telecentru în comunitatea de la distanță de Bario, Sarawak, pentru a ajuta comunitatea în comunicare , educație, e-commerce, servicii de sănătate și de guvern.

UNIMAS a fost de succes în achiziționarea de granturi de cercetare, Venind cu publicații și descoperiri științifice utile. Institutul de Universitatea de Sanatate si comunitare de Medicina a dezvoltat cu succes un vaccin candidat pentru dengue prin colaborarea cu o companie internationala, bavarez nordice. In plus, Facultatea de Resurse Știință și Tehnologie a dezvoltat cu succes un proces pentru a converti amidonul sago în acid lactic pentru producerea de material plastic ecologic.

Inițiativele de descoperire de cunoștințe de la UNIMAS sunt bazate parțial pe bogăția de resurse naturale și diverse make socio-cultural din statul Sarawak. În timp ce UNIMAS este puternic în studiul de biodiversitate, această cea mai mare de alte activități de cercetare la această universitate și se bazează ferm pe tehnologii contemporane. De exemplu, conservarea resurselor naturale ale statului, prin puterea combinată în informatică și IT, cu expertiza in biologie moleculara si biotehnologie, au sinergie în mod eficient mai multe de cercetare in colaborare, atât la nivel local cât și internațional. Diversitatea culturală și unicitatea socială a comunităților Sarawak oferă oportunități pentru studii in domeniul sanatatii si medicina, oferind o privire la influența factorilor de mediu și a practicilor socio-culturale pe interacțiunile de diferiți agenți patogeni; precum și alte probleme legate de sanatatea comunitatii.

Angajamentul UNIMAS de a cercetare a fost deja recunoscut de către părțile interesate și partenerii din industrie prin furnizarea de dotări pentru stabilirea de opt scaune de cercetare; acestea includ Tun Zaidi Catedra de Chimie medicamentoase, Tun Openg Catedra de Sago Technology, președintele Shell pentru studii de mediu, și președintele Sapura pentru TIC.

Astăzi, puterea UNIMAS în cercetare este recunoscut de către colegii în cel puțin trei domenii de nișă de cercetare: - cercetare biotehnologică în epidemiologie (dengue, JE, FMHD, malarie), biogeografie (phylogenetics) și agricultură (sago); - TIC, în special pe comunicare din mediul rural și de analiză a imaginii; și - Biodiversitate, resurselor naturale și de management de mediu.

Conducerea universității a actualizat, bazat pe puterea lor în cercetare, starea unora dintre grupurile lor de cercetare la UNIMAS de centre de excelență care sunt: ​​- Centrul de Cercetare a malariei - Centrul de Cercetare a apei - Informatica rurale - analiza imaginii și Spatial Technologies - tehnologia semantică și Augmented Reality - Energii Regenerabile - Sago de cercetare - Studii pentru persoanele cu handicap

În 2012, UNIMAS primit recunoaștere națională prin câștigarea de 4 de aur, 3 de argint și 10 de premii de bronz la MTE 2012. UNIMAS saci, de asemenea, 11 medalii de aur la BIS 2012, o expozitie internationala a avut loc la Londra. Prof. Dr. Balbir Singh de la Facultatea de Medicina si stiinte medicale a fost printre mai mulți destinatari de atribuire cel mai bun om de stiinta din Malaezia date de Akademi Sains Malaezia pentru contribuția sa remarcabilă și restante în activități de cercetare malariei.

Anul trecut, UNIMAS asigurat 44 de proiecte din cadrul Ministerului Științei, Tehnologiei și Inovării (Mosti) acordarea Stiinta Fondul, cu o valoare totală de RM7.59 milioane. O altă milioane RM2.88 a fost asigurată de la Ministerul Învățământului Superior (Mohe) pentru 81 de proiecte de cercetare.

Locații

  • Kuching

    94300 Kota Samarahan, , Kuching

    Întrebări