Keystone logo
Universidad Carlos III de Madrid

Universidad Carlos III de Madrid

Universidad Carlos III de Madrid

Introducere

Istorie

UC3M a fost înființată printr-un act al Parlamentului spaniol la 5 mai 1989, în cadrul Legii privind reforma universitară din 1983. Încă de la început se intenționa să fie o universitate publică relativ mică, inovatoare, care să ofere predare de cea mai înaltă calitate și axat în primul rând pe cercetare. Primul nostru cancelar a fost profesorul Gregorio Peces-Barba.

Misiune

Misiunea UC3M este de a contribui la îmbunătățirea societății prin predare de cea mai înaltă calitate și cercetare de ultimă oră, în conformitate cu îndrumări internaționale stricte. Universitatea aspiră la excelență în toate activitățile sale, cu scopul de a deveni una dintre universitățile de top din Europa.

valori

Universitatea încurajează în mod activ dezvoltarea personală a tuturor celor conectați la comunitatea învățământului superior. Toate activitățile noastre sunt ghidate de valorile meritului, abilității, eficienței, transparenței, corectitudinii, egalității și respectului pentru mediu.

Statistică

Elevii UC3M

UC3M are 22.666 de studenți, fiind similare ca mărime cu unele dintre marile universități europene, precum Paris II, Uppsala, Maastricht, Tilburg, Cambridge și Oxford (toate au între 14.000 și 22.000 de studenți).

 • Studenți de licență, dintre care 44,3% sunt femei și 55,7% sunt bărbați.
 • Aproximativ 25% dintre studenții noștri primesc granturi de la Ministerul Educației, din Comunitatea Madrid sau din programele de finanțare proprii ale UC3M.

Surse: Raport financiar și de management al UC3M pentru anul 2019, aprobat de Consiliul Guvernatorilor și Consiliul Social la 15 iunie 2020, și site-urile web oficiale ale universităților menționate mai sus.

Cele mai înalte standarde

În 44 dintre cursurile noastre de licență, studenții UC3M au obținut cele mai mari note de admitere dintre toate universitățile din Madrid.

 • Nota medie obținută de studenții admiși la toate cursurile de licență la UC3M este de 12.229 dintr-un maxim de 14 puncte.
 • UC3M a acoperit în totalitate toate locurile pentru studenți în iunie. În raport cu cererea de studii universitare, pentru fiecare 100 de locuri oferite, Universitatea a primit 198 de cereri.

Surse: Registrul Universității UC3M și date din Comunitatea Madrid referitoare la anul universitar 2020-21.

Internaționalizarea

 • 20% dintre studenții de la UC3M sunt străini. Această proporție este semnificativ mai mare atât la nivel de master (30%), cât și de doctorat (43%).

Sursa: Departamentul Relații Internaționale pe baza datelor din Raportul financiar și de management al UC3M.

 • 54% dintre absolvenții UC3M au participat la programe de mobilitate internațională.

Sursa: Surse: Raport financiar și de management al UC3M pentru anul 2019, aprobat de Consiliul Guvernatorilor și Consiliul Social la 15 iunie 2020, și site-urile web oficiale ale universităților menționate mai sus.

Plasarea în carieră a absolvenților și satisfacția studenților la UC3M

 • 93,4% dintre absolvenți și-au găsit cu succes un loc de muncă într-un domeniu legat de diplomă în primul an după absolvire.

Sursa: XXII Studiu de plasare în carieră a absolvenților de la UC3M. (Anul universitar 2018). Elaborat de UC3M în colaborare cu Accenture. Publicat în martie 2020.

  Caracteristici Campus

  Campusul Getafe

  Situat în orașul Getafe, la sud de Madrid, acest campus are două școli: Școala de Științe Sociale și Drept și Școala de Științe Umaniste. Instalațiile moderne din campus includ două biblioteci, săli de calculatoare în diferite clădiri, săli audiovizuale, studiouri de înregistrare, săli de judecată, wifi în întreg campusul și centre sportive cu facilități pentru baschet, tenis, squash, volei pe plajă și saună, printre altele.

  Campusul Leganés

  Situat în orașul Leganés, la sud de Madrid, acest campus găzduiește Școala de Inginerie. Instalațiile sale moderne includ biblioteca, săli de calculatoare în diferite clădiri, laboratoare, wifi în tot campusul și un centru sportiv cu piscină interioară. Există, de asemenea, un auditoriu unde sunt susținute piese de teatru, operă și concerte pe tot parcursul anului.

  Campusul Colmenarejo

  Situat în orașul Colmenarejo, la nord-est de Madrid, campusul are trei școli: Școala de Științe Sociale și Drept, Școala de Științe Umaniste și Școala de Inginerie. Instalațiile sale moderne includ o bibliotecă, săli de lucru, studiu și cercetare și o bibliotecă de reviste, printre altele.

  Campusul Madrid-Puerta de Toledo

  Campusul Madrid-Puerta de Toledo găzduiește activitățile Centrului de Studii Postuniversitare UC3M, în special cele referitoare la programele de master universitar și programele de formare profesională. Acest campus oferă, de asemenea, diverse evenimente științifice și culturale orientate către comunitatea din Madrid. Unele dintre facilitățile sale includ săli de clasă, săli de calculatoare, o bibliotecă și o sală de conferințe.

   Clasamente

   Clasamente internaționale

   Locul 35 la nivel mondial și locul 16 în Europa, în clasamentul QS Top 50 Under 50 2020.

   Printre cele mai bune 50 de universități europene în excelență în predare conform clasamentului THE Teaching 2019.

   Locul 311 în QS World University Rankings 2021.

   Clasificată în clasamentul Shanghai ca una dintre cele mai bune universități din lume în 14 materii academice.

   Printre cele mai bune cinci universități publice spaniole conform U-Multirank 2020.

   Singura universitate publică spaniolă care a apărut printre cele mai bune școli de afaceri din Europa.

   Locul 33 în clasamentul global al celor mai bune centre de specializare în finanțe conform Financial Times Business Education Ranking 2020.

   Printre cele mai bune 250 de universități tinere din lume conform THE Young University Rankings 2020.

   UC3M este clasată printre cele mai bune 150 de universități din lume conform noii ediții a QS Graduate Employability Ranking 2020.

   Clasat printre cele mai bune 500 de universități din lume în domeniul ingineriei și tehnologiei, conform 2018 Times Higher Education Engineering and Technology Rankings.

   Clasamente naționale

   Printre cele mai bune 5 universități spaniole, conform clasamentului Fundación Conocimiento y Desarrollo CYD.

   Lider în clasamentul U2021 pentru performanță.

   Clasat printre cele mai bune universități spaniole pentru performanțele sale academice, conform raportului „La Universidad Española en Cifras. Año 2017 y curso académico 2017/2018” (Universitatea în cifre. Anul 2017 și anul universitar 2017/2018) publicat de Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas (CRUE) (Conferința rectorilor universitari din Spania).

   Unsprezece diplome de licență UC3M s-au clasat printre cele mai bune din Spania conform clasamentului 50 de grade 2021 al ziarului El Mundo.

   25 de programe de master UC3M sunt printre cele mai bune din Spania conform Ghidului de masterat El Mundo 2021 250.

   Acreditări

   Acreditat AMBAAcreditat AACSB

   Locații

   Locații
   • Ronda de Toledo,1, 28005, Madrid

   Întrebări