Keystone logo
Université Côte d’Azur (UCA)

Université Côte d’Azur (UCA)

Université Côte d’Azur (UCA)

Introducere

Université Côte d'Azur este un grup recent creat de instituții de învățământ superior de pe Riviera Franceză, care reunește principalii actori din învățământul superior și de cercetare din regiune. Université Côte d'Azur își propune să dezvolte un nou model de secol XXI pentru universitățile franceze, bazat pe noi interacțiuni între discipline, o nouă formă de coordonare între cercetare, predare și inovare și parteneriate puternice cu sectorul privat și autoritățile locale. În ianuarie 2016, Université Côte d'Azur a câștigat un prestigios premiu "IDEX" de la guvernul francez pentru proiectul său UCAJEDI, plasând-o printre primele 10 universități de clasă mondială și cuprinzătoare din Franța.

Universitatea din secolul al XXI-lea

Université Côte d'Azur este alcătuită din 13 instituții remarcabile, care lucrează împreună ca ONU UNIVERSITATEA. Ne provocăm în toate privințele. Părăsim barierele în aproape toate domeniile. Depășim limitele. Căutăm cei mai buni dintre noi, cei mai buni dintre voi, pentru a face lumea mai bună.

Domeniul de aplicare al UCA reunește astfel toate entitățile publice și private de învățământ superior și cercetare, bine cunoscute și vizibile pe scena internațională, care sunt prezente pe Coasta de Azur. Caracterul inovator al practicilor sale de colaborare distincte va crea condiții de auto-organizare pentru excelență; va conduce la apariția viitoarei științe, formare și inovare.

 • Université Nice Sophia Antipolis (UNS), de cercetare intensivă, prezentă în toate clasamentele internaționale;
 • Două organisme naționale de cercetare: CNRS și Inria, multidisciplinare și emblematice în domeniul științelor digitale;
 • O altă stea care se alătură clusterului UCA este Observatorul Côte d'Azur (OCA). Cu aproximativ 450 de angajați repartizați pe patru locații (Mont Gros și Valrose din Nisa, Sophia Antipolis și Observatorul Plateau de Calern). Proiectat de Charles Garnier, OCA are un patrimoniu arhitectural și științific remarcabil, dar departe de a privi spre trecut, rămâne un centru recunoscut la nivel internațional pentru cercetări în științele Pământului și consort cu astronomie, cu mecanică de precizie, centre de calcul performante și observatoare virtuale.
 • Centrul Spitalier Universitar din Nice, un centru național de conducere pentru simulare și inovare în domeniul hematologiei, al resurselor biologice și al terapiilor care îi plasează pe oamenii de știință de bază, alături de cercetători și ingineri medicali;
 • EDHEC și SKEMA, două școli de afaceri remarcabile prezente în toate clasamentele internaționale; prezența a două Școli de Afaceri, prezente în clasamentele mondiale, aduce la proiect, pe lângă activitățile lor de cercetare și de formare, o cultură a asigurării calității
 • Un consorțiu de șase școli de artă, care activează pe scena internațională, cuprinzând instituții de clasă mondială, este o garanție a originalității viziunii noastre și va stimula creativitatea abordării noastre. În total, fiecare dintre jucători aduce o contribuție unică, cu o valoare adăugată ridicată și o nouă dimensiune.
 • Centrul Național de Création Musicale, este unul dintre cele șase centre naționale de creație muzicală franceză. Misiunea sa este de a disemina și de a promova repertoriul muzicii contemporane prin desfășurarea activităților sale în principal pe patru axe: producție, difuzare, formare și cercetare.
 • Ecole Nationale Supérieure de Artă Villa Arson, este o instituție națională unică dedicată artei contemporane. Acesta reunește într-un singur loc o școală de artă, un centru de artă, o reședință a artiștilor și o bibliotecă specializată. Clădirea a fost listată în Patrimoine du XXe siècle
 • Școala de proiectare durabilă (SDS), formând viitorul, cu un accent responsabil asupra celor patru piloni ai dezvoltării durabile prin metode noi și creative de învățare în parteneriat cu industria.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, de la înființarea sa în 1961, Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower a devenit una dintre cele mai importante școli profesionale de dans din lume în ceea ce privește baletul clasic, dansul contemporan și formarea Jazz. Parteneriatele CESA cu companii de dans profesionale, dintre care Les Ballets de Monte-Carlo, sau competiții internaționale ca Le Prix de Lausanne.
 • Conservatorul Național al raionului de la Nisa (CNRR). Din anul 1957, Conservatorul a găzduit peste 50 000 de studenți din peste 50 de țări diferite și a salutat o serie de mari muzicieni, fie ca studenți, fie ca profesori din întreaga lume.


Ambițiile UCA

Cercetare, creați, inovați

Université Côte d'Azur a fost creată în 2015, pentru a aduce la viață ambiția colectivă a actorilor majori din învățământul superior și cercetarea de pe Riviera Franceză. Fiind un cluster de învățământ superior care include o universitate majoră de cercetare, mai multe agenții și laboratoare de cercetare de nivel înalt, școli de afaceri de elită și un grup de școli de artă și design de renume internațional, UCA este bine poziționată pentru a oferi soluții multidisciplinare și creative la provocările complexe pus de o lume în schimbare rapidă.

Bazându-se pe bogata istorie a Riviera Franceză, ca centru de inovare artistică și tehnologică și ca pe locul celui mai mare parc tehnologic din Europa (Sophia Antipolis), viziunea noastră se bazează pe excelență științifică și educațională, un accent puternic internațional, parteneri industriali și guvernamentali și o viziune ferm transdisciplinară. Programele noastre de cercetare și educație sunt rodul interacțiunilor decompartmentalizate între discipline, includerea dimensiunilor umane, artistice și de management în proiectele noastre, precum și o bază riguroasă bazată pe abordări cantitative, digitale și bazate pe date.

Ca o recunoaștere a ambițioasei noastre agende și a excelenței științifice, în ianuarie 2016 UCA a primit un prestigios premiu „IDEX” (Inițiativa de excelență) de către guvernul francez, plasând UCA într-un grup mic de universități franceze de înaltă calitate, de clasă mondială și oferind o dotare care să ne ajute să ne atingem obiectivul de a transforma universitatea și regiunea noastră. De asemenea, am câștigat recent o serie de alte premii naționale majore pentru a ne sprijini activitățile, în special în educația continuă, învățământul universitar și postuniversitar și antreprenoriatul.

Cu peste 20% din facultățile și studenții noștri veniți din străinătate, UCA este puternic îndreptată spre lumea exterioară, aspect care este întărit în mod constant cu crearea de parteneriate internaționale de elită și dezvoltarea de noi programe educaționale internaționale care vor fi predate în întregime în Engleză. De asemenea, au fost create noi servicii pentru a ajuta la atragerea de cercetători și studenți internaționali și pentru a le permite să se stabilească în regiune, precum și pentru a ajuta profesorii universitari să își publice cercetările în reviste internaționale de top.

UCA lucrează, de asemenea, la dezvoltarea abilităților antreprenoriale și de afaceri în rândul cercetătorilor și studenților săi. O serie de noi programe își propun să inspire spiritul antreprenorial elevilor de la toate nivelurile și să le ofere instrumentele necesare pentru a-și atinge visele. Cercetătorii și ideile universitare se află, de asemenea, în centrul multor companii din regiune, indiferent dacă sunt bazate pe cercetări universitare sau fondate de un membru al universității.

În cele din urmă, UCA se străduiește să fie un catalizator care va transforma regiunea Coasta de Azur, contribuind la creșterea sa prin furnizarea de soluții la problemele de afaceri prin activități de consultanță, educație continuă și prin acordarea de licențe pentru descoperiri către companii noi și existente. Schimbul constant de idei între universitate și regiune este un contribuitor important la creșterea și succesul acesteia. O mare parte din cercetările de vârf ale UCA pot fi traduse în soluții, produse și companii care vor beneficia atât societatea, cât și economia.

Clasamente

Locații

 • Nice, Franţa

Întrebări