Keystone logo
Université de Lorraine

Université de Lorraine

Université de Lorraine

Introducere

Bine ați venit la Université de Lorraine !

Université de Lorraine este o universitate publică franceză

Oferă celor aproape 52.000 de studenți o gamă completă de studii, în toate domeniile și în conformitate cu modelul Bologna (licență / masterat / doctorat).

De asemenea, propune diplome specifice franceze, cum ar fi DUT într-o varietate de domenii (o diplomă profesională de 2 ani care este adesea urmată de un an suplimentar pentru a obține o diplomă de licență profesională) sau diplome de inginerie, o diplomă de master în inginerie și industrie de management.

Studiile sunt conectate la cercetări la nivel înalt în diferite domenii și beneficiază de abilități specializate la nivel înalt și facilități și infrastructuri hi-tech, atunci când este necesar. Vă rugăm să nu ezitați să explorați mai detaliat organizarea și funcționarea sistemului francez de învățământ.

Studenții internaționali au posibilitatea de a petrece unul sau mai multe semestre la Université de Lorraine printr-un număr de programe de schimb. Aceștia sunt, de asemenea, invitați să aplice pentru una dintre curriculele noastre internaționale, unde toate sau părți din cursuri sunt predate în limba engleză. Și, bineînțeles, este o idee foarte bună să folosiți ocazia unei șederi la noi pentru a învăța limba franceză; pentru aceasta, avem o ofertă completă de instruire în limba franceză.

Dialogul cunoștințelor

Université de Lorraine promovează inovația prin dialogul cunoașterii , profitând de varietatea și puterea domeniilor sale științifice și urmărind promovarea transferului de cunoștințe pentru a iriga inovația și creșterea economică, precum și progresul științei fundamentale.

Fiind Universitatea unei regiuni întregi, Université de Lorraine este un factor major în dezvoltarea sa economică și socială, bazându-se pe legături interculturale și intergeneraționale, coordonând o politică regională de cercetare și oferind acces la învățământul superior cât mai mulți locuitori.

Université de Lorraine oferă programe de învățământ în toate domeniile cunoașterii: științe, sănătate, tehnologie, științe inginerești, științe umane și sociale, drept, economie, management, arte, literatură și limbă. O atenție specială este acordată încrucișărilor între domenii și abilități, pentru a ajuta elevii să-și dezvolte propriul Pathway .

Université de Lorraine propune un spectru larg de activități internaționale

 • Schimburi de studenți în curs de ieșire și de ieșire (aproximativ 1.500 dintre studenții noștri petrec cel puțin un semestru în străinătate în timpul studiilor, 15% dintre studenții noștri au început studiile într-una din aproximativ 100 de țări străine).
 • Diplome partajate cu alte universități: aproximativ 60 de diplome comune, inclusiv 7 programe de master Erasmus Mundus.
 • Colaborări în domeniul cercetării:
  • Numeroase doctorate comune: 11% din doctorii noștri sunt împărțiți cu o universitate străină;
  • Grupuri sau laboratoare comune cu universități străine;
  • Aproape 30% din publicațiile noastre sunt co-semnate cu oameni de știință din alte țări.
 • Mobilitatea studenților, a doctoranzilor studenților și post-docilor, membrilor facultăților și personalului administrativ, pentru a ne consolida integrarea internațională. Universitatea are o politică activă de încurajare a mobilității de ieșire și de facilitare și simplificare a primirelor persoanelor care sosesc.

Dincolo de această deschidere generală, strategia noastră internațională se bazează pe 3 niveluri treptate

 • Având granița cu alte 3 țări, este destul de natural ca Lorena să se implice în dezvoltarea relațiilor transfrontaliere din regiunea mai mare (Belgia, Lorraine, Länderul Rheinland-Pfalz și Saarland din Luxemburg, Franța și Germania) ). Université de Lorraine este un actor important în această construcție, prin numeroase colaborări bilaterale cu universitățile din aceste regiuni, dar și prin rolul său activ în dezvoltarea Universității din regiunea mai mare , unde este asociat cu universitățile din Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxemburg și Liège.
 • Université de Lorraine intenționează să creeze progresiv legături cu o rețea de universități europene care să împărtășească principalele sale orientări: interdisciplinaritatea și dialogul domeniilor cunoașterii , în cadrul universităților care acoperă un spectru larg științific, dar cu o orientare structurată în jurul ingineriei, luată într-un sens larg.
 • În timp ce avem numeroase parteneriate internaționale în întreaga lume , unele site-uri au potențialul de a concentra mai multe colaborări, în cercetare și în predare, pe un set larg de discipline. Université de Lorraine dorește să pună accentul pe parteneriatul său cu aceste site-uri , structurându-și colaborările în cadrul entităților recunoscute și puternic susținute. Aceasta este în primul rând adevărată pentru cooperarea franceză-germană, pentru care Université de Lorraine a creat un centru francez-german specific pentru Lorraine (CFALOR). Acest tip de parteneriat a fost, de asemenea, stabilit în Maroc , Kazahstan și China (mai ales în Wuhan) și scopul este să se concentreze pe aproximativ 10 site-uri sau regiuni din lume.

Parteneriate strategice

Université de Lorraine vă însoțește în internaționalizarea cercetării dvs. dacă sunteți un cercetător care ni se alătură din străinătate sau sunteți deja în Franța și în căutarea dezvoltării / schimbului internațional în contextul cercetării dvs.

Parteneriate europene

În zona transfrontalieră a Regiunii Mari, Universitatea dezvoltă numeroase colaborări cu partenerii săi academici din Regiunea Mare Charta și cu Universitatea din Regiunea Mare .

Cooperarea franco-germană este deosebit de puternică în Lorena, care este a 2-a regiune din Franța după Ile-de-France (regiunea Paris) în ceea ce privește gradele susținute de Universitatea franceză-germană . Pentru a anima această dinamică, Université de Lorraine a creat o structură de coordonare, centrul franco-german din Lorena .

Université de Lorraine este un membru al rețelei Campus Europae , care are ca scop consolidarea experienței europene dobândite de schimburile de studenți în timpul studiilor.

Parteneriate internaționale

Laboratoarele, departamentele, facultățile și școlile Université de Lorraine au sute de parteneriate internaționale în întreaga lume. Unele site-uri au totuși un potențial deosebit pentru concentrarea multor colaborări în formare și în cercetare, pe o gamă largă de discipline. Université de Lorraine dorește să își consolideze parteneriatul cu aceste site-uri, prin structurarea colaborărilor sale în cadrul entităților puternic susținute și recunoscute.

Această consolidare ar trebui să acopere în cele din urmă o duzină de site-uri sau regiuni prioritare din lume. Se poate menționa în special:

 • Un parteneriat important cu mai multe universități din Kazahstan
 • Un parteneriat strategic major, de lungă durată, cu Universitatea de Tehnologie din Wuhan și Universitatea Wuhan (China)

un parteneriat strategic major cu mai multe instituții marocane, în special Université Internationale de Rabat, Universiapolis Agadir și mai multe universități publice de prim rang, precum Université Hassan II Mohammedia din Casablanca, Universitatea Sidi Mohammed Ben Abdallah din Fès, Universitatea Cadi Ayyad din Marrakech

Parteneriate EURAXESS

Université de Lorraine este membră a rețelei europene EURAXESS, o inițiativă condusă de Comisia Europeană și un membru activ al rețelei Euraxess-Franța, coordonată de Conferința franceză a președinților universității (CPU) .

Inițiativa Euraxess își propune să consolideze atractivitatea spațiului european de cercetare (ERA) în 3 moduri :

 • Euraxess Jobs: oferte de muncă bazate pe știință și oportunități de finanțare în Europa
 • Euraxess Services: asistență gratuită și personalizată pentru cercetătorii care vin sau veniți și familia lor (2 birouri de bun venit la Université de Lorraine )
 • Drepturi Euraxess: informații privind drepturile și îndatoririle în legătură cu recrutarea de cercetători internaționali

Parteneriate cu mediul socio-economic

Université de Lorraine participă activ la viața grupurilor de competitivitate prezente în regiunea Lorena:

 • Materalia privind materialele și procesele,
 • Fibre pe materiale pe bază de fibre (de exemplu, lemn și textile),
 • Hydreos privind calitatea și gestionarea apei.

Université de Lorraine creează, de asemenea, gateway-uri cu companiile, prin sprijinul a 3 institute Carnot implantate în regiune: Institut Carnot Énergie et Environnement in Lorraine (primul institut Carnot din Lorena, în ceea ce privește numărul de cercetători reprezentați, și anume peste 1400), Institut Carnot ARTS și Institut Carnot INRIA.

Eticheta Carnot este o etichetă a excelenței științifice care beneficiază de laboratoarele și infrastructurile de cercetare de la Université de Lorraine ; de asemenea, reflectă capacitatea lor de a furniza cercetări științifice și tehnologice ca răspuns la nevoile industriale pe termen scurt și mediu. Pentru a completa finanțarea activităților de cercetare de către UL, CNRS și Regiunea Lorena, finanțarea Carnot permite dezvoltarea de proiecte multidisciplinare, direcționate la nivel regional și transnațional spre inovație industrială.

Locații

 • Nancy, Franţa

 • Metz, Franţa

 • Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France, 13007, Marseille

 • Zikova,1903/4, 166 36, Prague 6

 • Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France, 91190, Saclay

 • Avenida de la Universidad,30, 28911, Leganés

 • Pfaffenwaldring,61, 70569, Stuttgart

 • Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium, 9000, Ghent

Întrebări