Keystone logo
University of Bologna

University of Bologna

University of Bologna

Zilele Internaționale a Portelor Porților 21-30 noiembrie 2022

Vino să cunoști facultatea, studenții și personalul nostru pentru a obține o perspectivă asupra programelor noastre internaționale de studii predate în limba engleză și pentru a descoperi viața ta viitoare la Unibo!

Introducere

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, cea mai veche universitate din lumea occidentală, deschide calea spre inovație printr-un catalog de programe din ce în ce mai bogat, cercetare de vârf, o perspectivă internațională constantă și din ce în ce mai largă și o a treia misiune puternică.

De când a fost fondat în 1088, Alma Mater Studiorum a fost centrat pe studenți, găzduind personalități proeminente din comunitățile științei și artelor. Cu cinci campusuri (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) și o filială în Buenos Aires, oferă un catalog de cursuri diversificat, care este adaptat nevoilor societății actuale: peste 200 de programe de grade între cele 32 de departamente și 5 școlile sunt oferite pentru peste 90.000 de elevi. 3.600 de absolvenți sunt înscriși la doctorate și alte programe de ciclul III.

Clasat în top 200 pe cele mai prestigioase două clasamente universitare internaționale, considerată cea mai importantă universitate din Europa pentru mobilitatea studenților (Erasmus +), Alma Mater investește în dezvoltarea durabilă și contribuie la realizarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă propuse ca parte a Agenda 2030 adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Ca universitate de cercetare cuprinzătoare, investește într-o abordare multidisciplinară, interculturală și în conexiunea inseparabilă dintre cercetare și predare. Una dintre cele mai active în ceea ce privește conducerea și participarea la proiecte europene de cercetare și cooperare academică, University of Bologna a format alianțe cu industria și organizațiile publice / private. Este, de asemenea, un hub al rețelelor internaționale: dincolo de legăturile europene strânse, se bucură de conexiuni multiple cu America, Africa, Asia și Australia.

Covid 19 - Vă rugăm să citiți măsurile adoptate de University of Bologna pentru a permite activităților să reia în siguranță.

Admitere

Studenți internaționali: cum să vă pregătiți pentru înscriere

Aflați mai multe despre pașii pe care trebuie să-i faceți pentru a vă înscrie și oportunitățile de ajutor financiar oferite de University of Bologna

Clasamente

 • Clasată printre primele 5 universități italiene, # 160 din lume - QS World University
 • Universitatea de top din Italia - Universitatea QS World (Clasamente pe subiecte)
 • Universitatea de top din Italia, locul 167 în lume - Times Higher Education
 • A 10- a cea mai durabilă universitate din lume - GreenMetric
 • Insigna de învățare „Realizarea internaționalizării cuprinzătoare” - Asociația Internațională a Universităților (IAU)

Locații

 • Via Zamboni, 33, 40126, Bologna

 • Piazza Aldo Moro, 90, , Cesena

 • Piazzale Sante Solieri,1, 47121, Forli

 • Ravenna, Italia

 • Rimini, Italia

 • Buenos Aires, Argentina

Întrebări