Keystone logo
University of Bucharest

University of Bucharest

University of Bucharest

Introducere

Despre noi

University of Bucharest oferă mai multe programe de studii, la toate nivelurile și mijloacele de învățământ universitar: există 93 de programe de licență, 208 de programe universitare și 21 de programe doctorale. Toate acestea sunt acreditate sau autorizate. University of Bucharest deține, de asemenea, programul de masterat TIFFIN EMBA.

Diplomele acordate de University of Bucharest sunt recunoscute în majoritatea țărilor din întreaga lume. În cadrul University of Bucharest există programe de studii organizate în colaborare cu alte universități de prestigiu din străinătate. Absolvenții acestor programe pot primi diplome atât de la University of Bucharest și de la universitățile partenere.

University of Bucharest este unul dintre cele mai importante centre de cercetare științifică la nivel național. În cadrul Universității există peste 50 de institute, centre și centre de cercetare, majoritatea colaborând cu centre științifice similare din străinătate.

În ultimii ani, instituția noastră a reușit să obțină în mod constant primul loc în competițiile naționale pentru fondurile de cercetare. Unele dintre entitățile dedicate cercetării au fost numite statutul de excelență la nivel european. Universitatea are propriile sale sedii de cercetare în Sinaia, Brăila, Orșova și alte filiale pilot în alte locuri din țară.

University of Bucharest face parte dintr-o rețea fiabilă de colaborare internațională - 300 de acorduri bilaterale de colaborare au fost semnate cu universități din 52 de țări. Anual, există peste 1000 de studenți ai University of Bucharest care desfășoară diverse activități de dezvoltare sau perfecționare în cadrul unui număr mare de programe academice în universitățile din Europa de Vest, Statele Unite, Canada, Japonia etc.

University of Bucharest a fost și încă este motorul unor măsuri importante de reformă pentru dezvoltarea învățământului superior, care au fost preluate și de alte universități din țară sau care au reprezentat temeiurile elaborării mai multor legi și a legislației naționale reguli.

În anul 2000, University of Bucharest a primit Diploma de Excelență oferită de Ministrul Educației Naționale.

În anul 2011, University of Bucharest a fost clasificată de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului ca fiind prima universitate avansată de cercetare și educație.

În 2014, University of Bucharest a sărbătorit 150 de ani de la deschiderea sa.

În prezent, University of Bucharest are aproape 32.000 de studenți și peste 1300 de profesori.

Locații

  • Bucharest

    Mihail Kogalniceanu Blvd. no. 36-46, sector 5, 060024, Bucharest

Întrebări