Keystone logo
Politehnica University Timisoara

Politehnica University Timisoara

Politehnica University Timisoara

Introducere

Universitatea Politehnica Timisoara (UPT) Este una dintre cele mai mari universități tehnice din Europa Centrală și de Est. A fost înființată în 1920 ca răspuns la nevoia de ingineri în contextul redresării economice post-WW1. În timpul celor peste 95 de ani de existență, Universitatea Politehnica Timisoara A produs peste 123 000 de ingineri, mult apreciate la nivel național și internațional pentru competența lor.

Programele de studii sunt organizate în conformitate cu sistemul Bologna. Peste 12.000 de studenți sunt înregistrați la diferite niveluri (licență, masterat, doctorat și postdoctoral), în timp ce aprox. 700 cadre didactice și aprox. 500 de personal administrativ și auxiliar lucrează în cadrul său.

Universitatea Politehnica din Timisoara are 10 facultati: Facultatea de Arhitectura si Planificare Urbana; Facultatea de Automatică și Calculatoare; Facultatea de Construcții; Facultatea de Științe ale Comunicării; Facultatea de Inginerie Electrica si Energetica; Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației; Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului; Facultatea de Management în Producție și Transport; Facultatea de Inginerie Mecanică; Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

Universitatea Politehnica Timisoara deține o infrastructură educațională și de cercetare - clădiri și echipamente - comparabile cu cele mai prestigioase universități europene. investiții importante au fost realizate în ultimii ani. Studenții Universității Politehnica din Timișoara au la dispoziție un campus modern de studenți, format din două cafenele și 16 reședințe de studenți care oferă peste 5 500 de locuri de cazare. Toate cele 1800 de camere de studenți sunt mobilate, au conexiune la internet și televiziune prin cablu.

Universitatea are Peste 250 de acorduri bilaterale Erasmus + și peste 100 de acorduri de cooperare cadru cu universități din întreaga Europă, dar și din Asia, Africa, America de Nord și de Sud. În fiecare an, peste 200 de studenți fac un studiu sau plasare în străinătate, în timp ce peste 100 de studenți din instituții partenere vin să studieze sau să facă o plasare industrială sub supravegherea unui coordonator UPT.

Veți avea la dispoziție o gamă largă de facilități de campus pentru a vă face șederea la UPT cât mai plăcută și mai productivă posibil.

VISA SUPORT. Departamentul pentru Relații Internaționale oferă informații și sprijină cererea pentru obținerea vizei și permisul de ședere. • CAZARE. Va garantam cazare la prețuri accesibile pentru universitate toți studenții internaționali. Camerele sunt dotate cu internet, TV prin cablu, un frigider, mobilier și lenjerie de pat, și sunt împărtășite de 2 sau mai mulți elevi. Băi, spălătorii, săli de lectură și bucătării sunt distribuite. Toate reședințe se află la câțiva pași de clădirile UPT centrul orașului. Cazare în reședințe pot fi furnizate cel mai devreme de 4 zile înainte de începerea anului universitar.

SERVICII DE RESTAURANT. Elevii se pot cumpăra tichete de masă pentru cantinele studențești. Fiecare voucher asigură o masă la un preț de cca. 2 EUR. În campusul studențesc veți găsi, de asemenea, un supermarket, diverse magazine alimentare și o gamă largă de restaurante. Cele mai multe cămine studențești au mașini automate.

INGRIJIRE MEDICALA. Policlinica studențească este situată în Campusul Studențesc și oferă controale și tratamente medicale gratuite în medicină generală, medicină internă și ecografie, dermatologie, planificare familială, ginecologie, otorinolaringologie, oftalmologie. Elevii se pot obține, de asemenea, se face referire la specialiști în alte domenii, atunci când este necesar.

CENTRELE DE SPORT. Există două centre sportive disponibile pentru studenții UPT și a personalului. Vei avea acces la sala de fitness, terenuri de fotbal în aer liber, pista de atletism, terenuri de mini-fotbal acoperite, piscine interioare și în aer liber, cu echipamente de saună și de fitness, baschet și volei, bitum și terenuri de tenis tartan.

BIBLIOTECĂ. Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din Timișoara are o vastă colecție de cărți și publicații, precum și baze de date științifice relevante. spații de lectură, camere de grup de lucru mici, zone de calculator de muncă și servicii conexe sunt disponibile posesorilor de card de bibliotecă. O sala de studiu al bibliotecii este deschis 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

EVENIMENTE BINE ATI VENIT. schimb de studenți sunt de așteptat să sosească cu o săptămână înainte de începerea anului universitar. Activitățile de bun venit ajuta elevii să descopere orașul și universitate, serviciile și oportunitățile pe care le pot folosi in timp ce inscrisi la UPT. Studenții internaționali trebuie să participe la deschiderea anului universitar și întâlnirea de bun venit organizat la facultatea lor, precum și evenimentele organizate de Departamentul pentru Relații Internaționale.

ALTE SERVICII Pentru studenții UPT includ: mentori universitari pe întreaga durată a studiilor, servicii de consiliere în carieră și târguri de carieră, o adresă de e-mail care poate fi utilizată pentru a vă conecta la eduroam (care permite conectarea gratuită la Internet în 74 de țări) Timișoara pentru studenți sub vârsta de 26 de ani și pentru doctoranzi sub vârsta de 30 de ani, bilete gratuite de tren în limba română, reduceri pentru evenimente culturale.

TOP 10 motive pentru a alege UPT:

 1. Valoare pentru bani. Taxele de școlarizare pentru studenții români și internaționali sunt rezonabili și la prețuri accesibile. Sunt disponibile, de asemenea, burse bazate pe realizări academice sau nevoi financiare.
 2. O infrastructură excelentă pentru predare și cercetare. Universitatea face investiții constante pentru a-și actualiza infrastructura.
 3. O gamă largă de programe de studiu. UPT oferă programe de studiu predate în mai multe limbi într-o mare varietate de domenii.
 4. Grad de înaltă calitate UE. Programe de studiu acreditate, recunoscute pe plan internațional predate în limba engleză, germană sau franceză.
 5. Capacitate mare de angajare a absolvenților. Avem legături puternice cu mediul de afaceri și oferim programe de studiu relevante profesional, cu perspective de carieră excelente după absolvire.
 6. Suport complet în timpul studiilor. Acces gratuit la toate facilitățile universității, consiliere academică și consiliere în carieră.
 7. Compact, prietenos, campus situat central. Studiourile, cantinele, centrele sportive, biblioteca, sălile de curs și laboratoarele sunt situate într-o zonă compactă, în imediata apropiere a centrului orașului.
 8. Locație excelentă. Timișoara este un oraș sigur, distractiv și cultural divers, cu o viață artistică vibrantă și o comunitate de afaceri dinamică. Peste 40000 de studenți români și internaționali studiază aici pentru a-și atinge obiectivele de carieră.
 9. Perspectiva internațională. Salutăm studenții și lectorii de oaspeți dintr-o mare varietate de țări și oferim studenților noștri posibilitatea de a primi un grant pentru a studia sau a face un stagiu în străinătate la una dintre instituțiile partenere.
 10. Asociații puternice de studenți. Asociațiile studențești organizează multe evenimente sociale, academice și de carieră. Reprezentanții studenților sunt implicați în procesele decizionale ale universității.

Locații

geopoint
 • 2 Piaţa Victoriei, RO-300006, Timișoara

Întrebări