Keystone logo
Stefan cel Mare University of Suceava

Stefan cel Mare University of Suceava

Stefan cel Mare University of Suceava

Introducere

Prima universitate din România ca număr de brevete și invenții din ultimul deceniu și clasată de organizațiile internaționale de clasare universitară în top 10 universități publice românești, USV joacă un rol cheie în dezvoltarea și diseminarea cunoștințelor științifice.

De la înființarea sa în 1963, USV a constituit o prezență puternică într-un oraș cu o istorie milenară, contribuind decisiv la construirea unei identități moderne pentru comunitatea locală. Servind învățământul superior în municipiul Suceava de mai bine de jumătate de secol, USV este membră a unor importante consorții universitare internaționale și răspunde provocărilor noilor proiecte îndrăznețe cu entuziasm și responsabilitate, în calitate de principal partener al autorităților locale și regionale în managementul crizelor. , în formarea specialiştilor, prin furnizarea de modele umane şi îndrumări morale, demonstrând că finanţarea semnificativă atrasă pentru proiectele de cercetare, valoarea profesională a resurselor umane şi pregătirea academică a absolvenţilor săi pot sprijini, practic, dezvoltarea societăţii.

Toate cele 11 facultăți ale Universității noastre oferă programe de licență de 3-4 ani (aproximativ 55 de domenii academice) și programe postuniversitare de 2 ani (aproximativ 40 de domenii academice), precum și pregătire de doctorat în 14 domenii de doctorat: Contabilitate, Administrarea Afacerilor, Calculatoare și Informații Tehnologie, Economie, Inginerie electrică, Ingineria produselor alimentare, Silvicultură, Geografie, Inginerie industrială, Istorie, Inginerie mecanică, Filologie, Filosofie și Telecomunicații și Tehnologii informaționale.

Obiectivele principale ale Stefan cel Mare University of Suceava in domeniile educatiei si cercetarii sunt: sa formeze profesionisti cu inalta calificare si competenta pentru a face fata competitiei globale, sa modeleze armonios personalitatea studentilor, sa incurajeze creativitatea si inovatia pentru a dezvolta continuu cercetarea stiintifica, să evalueze permanent performanța științifică a membrilor comunității academice, precum și să îmbunătățească activitățile educaționale și de cercetare științifică în vederea integrării structurale, calitative și de succes economic în spațiul european al învățământului superior.

Admitere

Cetățenii UE

Cetăţenii UE urmează aceleaşi proceduri de admitere ca şi cetăţenii români.

O condiție prealabilă pentru aplicare este recunoașterea certificatelor de studii (liceu, BA, Master
diplome) de către Centrul Naţional de Echivalare şi Recunoaştere a Diplomelor
(https://www.cnred.edu.ro/ro).

Oficiul pentru Relații Internaționale USV oferă asistență cetățenilor UE în obținerea acestei recunoașteri,
prin colectarea și trimiterea dosarelor acestora în continuare la Centrul Național de Echivalență și Recunoaștere
de Diploma

Dosarul de candidatură trebuie să cuprindă următoarele documente:

Pentru studii de licență:

  • Formular de înscriere - https://www.cnred.edu.ro/en/recognition-studies-european-citizensadmission-undergraduate-studies-in-Romania
  • Dovada absolvirii școlii medii (diplomă/certificat de liceu):
  • Copie documente in limbile romana/engleza/franceza/spaniola/italiana
  • Copie și traducere oficială în limba română pentru documente în alte limbi
  • Dovada absolvirii tuturor nivelurilor de liceu (foaia matricolă a anilor de liceu/certificat
    de fiecare nivel):
  • Copie pentru documente in limba romana/engleza/franceza/spaniola/italiana
  • Copie și traducere oficială în limba română pentru documente în alte limbi

Alte documente:

Pruebas de Aptitud para el Acceso a la Universidad din Spania, Vevaiosi Prosvasis pentru Panellinies Exetaseis – pentru liceul general – din Grecia, Scolastic Aptitude Test (SAT) sau ACT din SUA) – copie și traducere oficială în limba română pentru documente în alte limbi decât engleză/franceză/spaniolă/italiană

Act de identitate – copie (pașaport, carte de identitate, dovada schimbării numelui legal, dacă este cazul, copie pentru documente în limba română / engleză / franceză / spaniolă / italiană și traducere autorizată în limba română pentru alte limbi

Diplomele din Italia, Grecia, Spania, Portugalia și Cipru trebuie să poarte Apostila Convenției de la Haga de la autoritățile țării care au emis documentul.

Diplomele eliberate în țări care nu fac parte din Convenția Haga Apostille trebuie să fie
autentificat de:

  • Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Externe din țara emitentă, Ambasada României în țara respectivă și Ministerul Afacerilor Externe al României sau
  • Ministerul Educației din țara emitentă, Ambasada țării emitente în România și Ministerul Afacerilor Externe al României.

Atenţie!

  • Ministerul Educației din România este liber să solicite orice alte dovezi referitoare la studii.
  • Nicio cerere nu este examinată dacă lipsește vreunul dintre documentele solicitate sau dacă spațiile din formularul de cerere au fost lăsate necompletate.

După eliberarea certificatului de recunoaștere de către Centrul Național de Echivalență și Recunoaștere a Diplomelor, candidatul respectă aceleași calendare și condiții de admitere ca și cetățenii români (inclusiv abonament la facultate, acte și eventuale examene sau dosar concurs).

Limba de studiu la Stefan cel Mare University of Suceava este limba romana. Cetăţenii străini care nu vorbesc limba română trebuie să urmeze un an pregătitor de limba română. Cei care cunosc limba română vor trebui să promoveze un test de competență în limba română, conform metodologiei aprobate de institutul de limbi române (excepție de la acest test de limbă sunt cetățenii străini care fac dovada cu certificate că au studiat limba română de cel puțin patru ani). )

Non-UE

Solicitanții străini care doresc să aplice pentru studii trebuie să își încarce fișierele pe platforma online,
care poate fi accesat prin linkul de mai jos: https://relint. USV .ro/despre-romania/elevii-sponsorizati/

Pașii de înregistrare:

Veți primi un e-mail de confirmare după ce ați încărcat fișierul de cerere.

După ce ți-am procesat dosarul de înscriere și ai promovat testele de limbă și examenele de admitere, dacă este cazul, vom trimite dosarul tău la Ministerul Educației din România pentru ca aceștia să emită Scrisoarea de acceptare sau să respingă dosarul, după caz. Nu procesăm fișiere de cerere incomplete.

După ce vă anunțăm că Ministerul Educației a emis scrisoarea de aprobare a studiilor, trebuie să plătiți taxa de studii și să semnați contractul de studii universitare.

Odată ce primiți scrisorile de acceptare, puteți solicita o viză de tip D/SD.

Puteți solicita o viză online pe site-ul de mai jos

https://evisa.mae.ro/?lang=en-US#

Dacă cererea dvs. de viză este respinsă, vom continua cu rambursarea taxei de școlarizare pe baza cererii dvs.

Conditii de inscriere:

În cazul în care studiile anterioare nu au fost finalizate în România, într-o țară din Uniunea Europeană, sau în conformitate cu acordurile de asistență juridică semnate între România și țări terțe, cei care au obținut Scrisoarea de acceptare eliberată de Ministerul Educației trebuie să vină personal și să aducă documente din Dosarul de Cerere, în original, certificate pentru autentificare de către Ambasada României în țara emitentă, sau vizate cu apostila de la Haga.

Anul universitar începe în jurul datei de 1 octombrie

Cazare

Deoarece instituția are un număr limitat de locuri de cazare pentru studenții internaționali, cu cât ajungi mai devreme în Suceava, cu atât ai mai multe opțiuni de cazare. Cazarea costă în jur de 150 de euro pe lună.

Vă rugăm să rețineți că taxa de școlarizare nu include costul de cazare.

Burse și finanțare

Ministerul Educației, prin Agenția de Împrumuturi și Burse ( https://robuse.ro/ ), anunță lansarea concursurilor naționale pentru acordarea de burse/cercetare/cursuri de vară în străinătate pentru anul universitar 2023-2024 (conform prevederilor prevederile HG nr. 1402/2009 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției de Împrumuturi și Burse , cu modificările ulterioare, ale HG nr. 1070/2001 privind acordarea de burse lunare tinerilor români care studiază în străinătate și documente de colaborare bilaterală sau oferte unilaterale. , valabil pentru anul universitar 2023-2024).

Bursele se adresează elevilor, studenților, medicilor rezidenți (pentru perioada finanțată de la bugetul Ministerului Educației), cadrelor didactice sau cercetătorilor din România care doresc să studieze în străinătate:

  • studii universitare de licență / master / doctorat (complete sau parțiale);
  • Stagii de cercetare/specializare (cu o durata de 3 – 10 luni);
  • Cursuri de vară de limbă, cultură și civilizație.

Informații privind ofertele pentru anul universitar 2023-2024 (condiții de eligibilitate, termene de depunere a dosarelor, numărul și tipul de burse oferite etc.) se găsesc în Anunțurile care vor fi afișate în secțiunea Concursuri (Burse de studii/Bursă). pagina „Acord bilateral ”): https://robuse.ro/burse-de-studii/bursa-acord-bilateral/

Clasamente

Ediția 2024 a QS World University Rankings, publicată marți, 27 iunie, plasează Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în eșalonul universităților 1201 - 1400. Astfel, USV continuă să fie clasată printre cele 1500 de universități de excelență. la nivel mondial și printre primele 13 universități din România.

Pentru ediția 2024 a QS World University Rankings, au fost analizate rezultatele a 2963 de instituții, dintre care 1499 au îndeplinit criteriile riguroase pentru a fi incluse în clasament, cu 83 de noi înscrieri față de ediția precedentă. În top sunt doar 13 universități din România, la fel ca în ediția din 2023.

Această a 20-a ediție a prestigioasei QS World University Rankings se bazează, pe lângă indicatorii deja cunoscuți – ponderea studenților străini, prestigiul academic, reputația în rândul angajatorilor, numărul de citări față de numărul de cadre didactice, raportul dintre numărul de cadre didactice și numărul de studenți, ponderea personalului didactic din străinătate, alți trei indicatori noi: impactul pe piața muncii, ponderea în rețeaua internațională de cercetare și sustenabilitate.

În ediția 2024, cel mai bun clasament al USV rămâne pentru indicatorul privind ponderea studenților străini (poziția 443 în clasament), universitatea noastră având cel mai mare număr de studenți internaționali dintre universitățile românești analizate. În ceea ce privește ceilalți indicatori, USV se clasează astfel: prestigiul academic (eșalonul 601+), reputația în rândul angajatorilor (eșalonul 601+), numărul de citări în raport cu numărul de cadre didactice (701+), raportul dintre numărul de personalul didactic și numărul de studenți (701+), ponderea cadrelor didactice din străinătate (701+). În eșalonul 701+, instituția suceveană se află și în cazul celor trei noi indicatori.

QS World University Rankings este considerat unul dintre primele 3 clasamente internaționale universitare din punct de vedere al vizibilității, rezultatele publicate fiind apreciate pentru dezvoltarea politicilor publice în educație. Cea de-a 20-a ediție vine într-un moment în care prioritățile în învățământul superior evoluează, cu QS World University Rankings în poziția privilegiată de a fi un nexus pentru învățământul superior, conectând cu milioane de studenți, sute de mii de cadre universitare și angajatori și mii de instituții. la nivel mondial. Accentul pe schimbările în comportamentul acestor actori, ca răspuns la tendințele mai largi din educație și societate, a determinat QS să încorporeze trei indicatori noi, menționați anterior.

Locații

  • Suceava

    Strada Universității, 13, 720229, Suceava

Întrebări