Keystone logo
Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Introducere

O scurtă introducere de ZUEL

Zhongnan Universitatea de Economie și Drept, o universitate de științele umaniste și sociale, cu economie, management și drept ca cele trei discipline sale de bază, coordonate cu alte cinci discipline, inclusiv literatură, istorie, filozofie, stiinta si inginerie, este o instituție de învățământ superior direct sub Ministerul Educației și una din universitățile sponsorizate de "211 Proiectul", precum și unul dintre universitățile cheie ale "985 Proiectul" Avantaj disciplină Platforma de inovare. Universitatea are două campusuri-Campus South Lake și Campus Shouyi, cu fostul fiind situat lângă frumoasa Lacul de Sud și acesta din urmă în apropiere de celebrul site-ul istoric de orașul Wuhan, Turnul Crane galben.

(1) Fundația masiv istoric

Predecesorul instituției, Universitatea Zhongyuan, a fost fondat de către Biroul Zhongyuan al Comitetului Central al Partidului Comunist din China, cu Deng Xiaoping a ca prim-secretar și secretar al doilea Chen Yi ca director al Comisiei de pregătire. În 1953, în timpul restructurării instituțiilor naționale de învățământ superior, Zhongnan Institutul de Finanțe și Economie Zhongnan și Institutul de Politică și Drept au fost fondate, respectiv, pe baza Institutului de Finanțe și Economie și Institutul de Politică și Legea de la Universitatea Zhongyuan, integrând programe de economie și management și Departamentele de Politică și Drept de Sun Yat-Sen Universitatea, Universitatea Jinan, Universitatea Guangxi, Universitatea Hunan, Universitatea Henan, etc în cele șase provincii de pe centru South China. În 1958, Zhongnan Institutul de Finanțe și Economie, Zhongnan Institutul de Politică și Drept, Instruire Școala Cadre Zhongnan politice și Facultatea de Drept de la Universitatea Wuhan au fost combinate în Universitatea Hubei. În 1971 Universitatea Hubei a fost redenumit ca Hubei Scoala profesionala de Finanțe și Economie.

În Jan.1978, școala menționată mai sus a fost redenumit ca Hubei Institutul de Finanțe și Economie cu aprobarea guvernului Hubei Provincial și a fost inclus pe lista primului lot de instituțiile de învățământ superior care au fost autorizate să se înscrie studenți și doctoranzi la nivel național. În ianuarie 1979, cu aprobarea Consiliului de Stat, Hubei Institutul de Finanțe și Economie a fost plasat sub supravegherea atât a Ministerului Finanțelor și provincia Hubei, cu fostul preia conducerea. În decembrie 1984, pe baza Catedra de Drept din Hubei Institutul de Finanțe și Economie, Zhongnan Institutul de Politică și Drept a fost restaurat sub conducerea Ministerului Justiției. În septembrie 1985, Hubei Institutul de Finanțe și Economie a fost redenumit Zhongnan Universitatea de Finanțe și Economie. Deng Xiaoping a înscris numele universității în persoană. În februarie 2000, după aprobarea de către Consiliul de Stat din China, Zhongnan Universitatea de Finanțe și Economie Zhongnan și Institutul de Politică și Drept fuzionat într-o singură Zhongnan Universitatea de Economie și Drept, care a fost fondată oficial la 26 mai 2000. Pentru detalii, consultați Figura 2-1 Dezvoltarea ZUEL. De la fuziunea, instituția a făcut marile realizări în infrastructură, facultate, cercetare și servicii pentru societate. În septembrie 2005, ZUEL a devenit una dintre universitățile sponsorizate de "211 Proiectul". În octombrie 2012, Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor, iar guvernul provinciei Hubei au semnat împreună un acord pentru a co-construi la Universitatea.

(2) înaltă calificare Facultatea echipei

Universitatea este format din 20 de școli, cum ar fi Școala de MBA, School of Economics, la Scoala de Business Administration, Școala de Contabilitate (inclusiv Centrul MPAcc), Școala de Finanțe și fiscalitate, Școala de Finanțe, la Scoala de Legea, și Școala de Administrație Publică (inclusiv centrul de MPA), etc. Ea are mai mult de 20 de organe administrative, cum ar fi Oficiul Universitar, Oficiul de Resurse Umane, Biroul de Dezvoltare și Planificare, Oficiul pentru Afaceri de predare, Oficiul pentru Cercetare Științifică, Biroul Internațional de Comunicare, Finanțe și Contabilitate, Biroul Information Administration , Oficiul Logistica, Oficiul carierei de orientare de planificare, etc. Ea are, de asemenea, mai mult de 10 de organe, sub conducerea directa, cum ar fi biblioteca, Oficiul de Administrare fișiere, Centrul de predare experimentală de Economie si Management, Centrul Experimental de predare jurisprudenței, etc.

Există o învățătură full-time și personalul administrativ de 2.600 de membri de la ZUEL, inclusiv 1.600 de cadre didactice, dintre care există mai mult de 200 de profesori, 500 de profesori asociați și 160 de conducători de doctorat. Ea are un grup de oameni de știință învățați, care au câștigat prestigiu din lumea academică a umaniste și științele sociale atât acasă, cât și în străinătate. Din acest grup, există un profesor care este în Cheung Programul Oamenii de știință Kong și nouăsprezece profesori care se află în Chu Programul Tian Scholars. Patruzeci și șapte profesori bucura de certificate de stat speciale de la Consiliul de Stat, în timp ce treisprezece alți profesori bucura de subvenții guvernamentale speciale din provincia Hubei, și treizeci și doi de profesori au primit titlul de "experți Tinerii din provincia Hubei cu contribuții proeminente". Deoarece zecelea cincinal, doi profesori au fost acordate ca "Excelent Tinerii profesori" de către Ministerul Educației; nouă profesori au fost în Planul de ajutor cadrelor didactice tinere, sponsorizat de Ministerul Educației; douăzeci și patru profesori au fost în New Century talentele de nivel excelent plan de ajutor de Ministerul Educației; patru profesori au fost membri ai Talents New Century sute de mii-Ten-mii de proiecte de China; un profesor a fost în Cross-lea 111 Talente proiectului din provincia Hubei; și treizeci de profesori au fost membri ai talent Proiectului New Century la nivel înalt din provincia Hubei. Începând cu anul 2000, mai mult de 800 de proiecte-cheie de cercetare la nivel de stat și de provincie au fost realizate de către membrii facultății ZUEL, printre care 200 au fost proiecte ale Fondului Social Science Național, National Fondul Științe Naturale și proiecte-cheie de Ministerul Educației; și 600 au fost sponsorizat de Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției. Mai mult de 20.000 de rezultatele cercetării au fost atinse, inclusiv peste 900 de monografii, peste 1000 de manuale, și peste 17.000 de teze, dintre care peste 600 au fost publicate în țări străine.

(3) Sistemul Educațional complet

ZUEL are mai mult de 20.000 de studenti full-time, mai mult de 6.000 de doctoranzi, 900 de doctorat și 9.000 de studenți de educație a adulților, precum și inscrie mai mult de 400 de studenți de peste mări în fiecare an, de asemenea. Acesta are trei discipline de bază, și anume economie, drept, și de management. Integrare Disciplina, discipline competitive, majors de calitate, cursuri pilot, manuale elaborate, iar profesorii capabili sunt combinate pentru a crea un sistem de învățământ de sunet. Până acum, ZUEL a fost în Programul experimental pentru Inovare Studenții "timp de trei ani.

(4) calitatea excelentă de predare

Universitatea acordă o mare importanță pentru calitatea predării. Ea modelează filosofia de educație oferind "orientată spre student de predare", "Total Quality Control", "Competitivitate Special", și "Dezvoltarea-coordonat Co", prin aderarea la principiul "Talent-Consolidarea First". În același timp se evidențiază avantajele sale în promovarea talente de "inovatoare, integrate și internațional". De exemplu, la Universitatea oferă studenților cu următoarele cursuri pe care le reprezintă caracteristicile sale distinctive, engleză de Drept, Jurnalism de Drept, Jurnalism de Economie, Contabilitate Judiciară, etică economică, Economie de Drept, Investigații Economice, pentru a numi doar câteva. De asemenea, a inițiat la nivel național următoarele trei compulsories publice: "Bazele de Economie", "Bazele Legii", și "fundamentele de management", astfel încât să ducă mai departe integrarea și fuziunea a trei discipline cheie. Fiind unul dintre cele mai mari baze de cultivare talente economice și financiare, Universitatea moștenit și transportate la tradițiile sale fine și păstrate reformarea în trecut mai mult de o jumătate de secol, și, astfel, modelarea noțiunea de "Running prima clasa Educației cu caracteristici distinctive" și modul de talent promovarea în consecință. Ca urmare, competitivitatea de bază a studenților este rectificata. Rata de ocupare a studenților păstrează clasament top la nivel național cu locuri de muncă de grade superioare.

(5) Servicii sociale active

Cu persistența în combinarea cercetării științifice cu construcția de modernizare, ZUEL dă joace pe deplin cele trei funcții, și anume funcția de orientare a filosofie și științe sociale, în funcție de numeroase lucrari de cercetare de consultanta, si functia serviciu oferit de membri ai facultăților. ZUEL a formulat Strategia de "dublu orientare" (adică exercitarea de realizări teoretice în cercetarea de bază și promovarea din lumea reală în cercetare aplicată), precum și conceptul de "viziune Naționale cu Hubei focus, participarea activă cu caracteristici distinctive". Ghidat de strategie, ZUEL, profitând de discipline sale remarcabile, se străduiește să construiască un think tank în domeniul finanțelor și de drept, de a crea un serviciu Logo intelectual compatibil cu strategia națională de "The Rise of China Central", în secolul 21 ". Ca urmare, ZUEL se va permite în cele din urmă să ofere sprijin intelectual puternic pentru promovarea strategiei naționale de proprietate intelectuală, construcție de drept și dezvoltare a economiei.

(6) Dezvoltarea mai rapidă a internaționalizare.

În schimburi academice internaționale, ZUEL a dezvoltat la nivel mondial de cercetare și schimb academic relații de cooperare cu universități și institute de cercetare de mai mult de douăzeci de țări și zone din America, Europa, Asia și Oceania. Universitatea a rula programe comune de design de comunicare vizuală (orientarea Animație și joc) și Studii de Film (orientare a fotografiei de conținut), cu Universitatea Dongseo în Coreea. Acesta a fondat Institutul Confucius în Universitatea de Stat din New York la Stony Brook (SBU), și are programe de schimb de studenți cu Universitatea din Lund din Suedia, Université de Cergy-Pontoise în Franța, Calais ridicat Business School în Franța, Université Jean Moulin- Lyon în Franța, ESC Saint-Etienne în Franța, Universitatea Oita în Japonia, și SBU. Universitatea are programe comune cu Universitatea din Cardiff si Universitatea din Glasgow din Marea Britanie, Universitatea de Vest din Georgia a SUA, Canterbury Universitatea din Noua Zeelanda si Curtin Universitatea din Australia. Studenții de peste mări provin de la mai mult de 70 de țări. Universitatea inscrie anual mai mult de 400 de studenți internaționali. Pentru a extinde viziunea internațional de facultate și de a îmbunătăți competența lor de cercetare, Universitatea a fost punerea în aplicare a "de milioane de proiect" (alocarea 1 milion de yuani anual) pentru a sponsoriza tinerii profesori coloana vertebrală a beneficia de formare în străinătate. În timpul 2007-2012, 153 de cadre didactice au fost expediate pentru îmbunătățirea peste mări pentru un sejur de 6-24 luni. În ultimii ani, Universitatea, între timp, intensifică aducând în excelenta facultate de peste mări. În prezent, există sunt, de asemenea, mai mult de 60 de cadre didactice care au obținut grade de doctorat la universități de peste mări.

(7) condiții excelente de școlarizare

Universitatea, care acoperă o suprafață de mai mult de 461 de hectare, cu suprafata de locuințe de mai mult de 1110000 de metri patrati, este unul dintre cele 100 de universitati din China, care sunt mai întâi echipate cu intranet. Acesta este echipat cu facilități de predare bune, inclusiv săli de clasă multimedia, laboratoare de limbi străine, laboratoare specializate, teren de discuție și Centrul de identificare Forensic Science la Școala Justiție penală, iar Experiment Centre, la Scoala de Business Administration, Școala de Contabilitate, Facultatea de Informații și Siguranță Inginerie, precum și Facultatea de Jurnalism și mass-media, etc. Biblioteca are mai mult de 3 milioane de volume de cărți, mai mult de 2,8 milioane de e-carti, si zeci de ani de baze de date pentru literatura de specialitate cu funcții de căutare și întreg text-utilizare.

În trecut mai mult de 60 ani de la fondarea sa, Universitatea, care aderă la motto-ul său de "învățat, Rational, virtuos, și devotat" și realizarea filosofiei sale de învățământ de "auto-cultivare, Integritate, Inovare și perfecțiune", succesiv s-au dovedit aproximativ 300.000 de absolvenți de toate nivelurile pentru țară. Acestea sunt foarte recunoscute și lăudat în societatea lor de calibru lor ridicat și calități excelente, la diferite specializări și grade. Mulți dintre acești absolvenți au devenit înalți oficiali guvernamentali, elitele academice, și magnați de afaceri.

În 2013, succesiunea de conducerea universității a fost terminat treptat. Noul obiectiv este setat după cum urmează: "construirea unui prim-clasa orientate spre cercetare universitară a științele umaniste și sociale cu caracteristici distinctive". Este de așteptat pentru a realiza dezvoltarea coordonată a multi-discipline cu păstrarea avantajele în trei discipline cheie-economie, drept, și de management. În ultimii ani, în funcție de desfășurarea național global al Ministerului Educației, Universitatea acordă prioritate la dezvoltarea programelor de masterat profesionale, inclusiv MBA și EMBA. Este de așteptat ca în următorii cinci ani, înscrierea total al studenților de masterat profesionale se va ocupa 50% din total. Universitatea a făcut politici favorabile cu privire la programele de masterat profesionale în ceea ce privește planul de școlarizare, stagiilor și practică, selecție facultate, și sprijin financiar.

Statutul Școlii de MBA

ZUEL a fost printre doilea lot de universități din China pentru a oferi program de MBA în 1994; și în anul 2002 a fost unul din primul lot de universități din China pentru a oferi programul de EMBA. ZUEL a acordat o importanță deosebită educației sale de MBA și ca atare, invocat liniile directoare ale "Dezvoltarea învățământului MBA cu sprijinul întregii instituției". Apoi, în anul 2000, ZUEL înființat Educației Centrul de MBA, dându-i un statut de școală. În 2004, pe baza funcționarea cu succes a centrului, ZUEL fondat Școala de MBA și autorizate să fie numai școală care oferă programe de MBA și EMBA. Ca o scoala de afaceri într-o universitate specializata in Finanțe și Economie, ruleaza educația de MBA, insistând asupra reprezintă caracteristicile și avantajele discipline financiare și juridice.

Școala de MBA, responsabil de predare, cercetare și management științific, a înființat Oficiul pentru MBA, Oficiul financiar, MBA Biroul de programe, EMBA Biroul de programe, EDP Biroul de programe, Oficiul de dezvoltare a carierei, Departamentul de Servicii de Alumni, Biroul Internațional de schimb, Biroul International de Acreditare , 19 deschise secțiunile de predare și trei centre de cercetare, inclusiv Centrul de Cercetare comparativă a "chinez Finante" Cazuri de management chinezi și străini Educație MBA, Centrul de Cercetare si Centrul pentru Cercetare Value Corporation.

Școala oferă în prezent un program de MBA full-time, un program de MBA part-time, un program de EMBA part-time și un program de EDP non-grade. Școala este dotată cu facilități independenți, inclusiv săli de clasă, camere de referință, apartamente de studenți și așa mai departe, exclusiv pentru MBA si EMBA studenților. Până la sfârșitul anului 2013, școala a avut conferit grade de MBA pe mai mult de 2.500 de studenti si EMBA grade pe mai mult de 1.500 de elevi.

După mai mult de 20 de ani de explorare și dezvoltare, reputația și valoarea Școlii au fost recunoscute pe scară largă de către societate. In decembrie 2009, Prof. Wang Haisu, fostul decan al Școlii, a fost premiat "Outstanding administratorul național de educație MBA". Potrivit 2012 Educație MBA și ocuparea forței de muncă Orientarea eliberat de QS (Quacquarelli Symonds) din Marea Britanie, înscrierea totale si absolventii clasat pe locul respectiv 8 și 5 în China continentală. În conformitate cu "2013 cel mai influent MBA Billboard din China" emis de revista "Antreprenorii World" sub umbrela Grupului de Management Mondiale, programul de EMBA al Școlii clasat al 8-lea pe lista "Cele mai multe programe de EMBA influente din China "si MBA clasat pe locul 12 pe lista" Cele mai multe programe de MBA influente din China ". În august 2011, Școala de MBA a trecut acreditarea AMBA, care îmbunătățește și mai mult nivelul de funcționare a programelor de MBA și EMBA de la Universitatea, imbunatateste calitatea educației și internaționalizarea Școlii și a programelor sale. Prin acreditare AMBA, Școala, corporative avansat standardul de educație MBA cu caracteristicile disciplinare ale Universității, creează o nouă abordare a educației MBA care este atât internaționalizat și adânc înrădăcinată în practica de afaceri a întreprinderilor chineze.

Scurtă prezentare a Facultății de MBA

Începând cu anul 2010 și 2013, numărul total de MBA si EMBA cadrelor didactice de curs Scoala de MBA și autoritățile de supraveghere teza a ajuns la 227. Dintre acestea, 173 de cadre didactice servi ca cursul profesori și supraveghetori tezei în cadrul programelor de MBA, în timp ce 122 sunt în programele de EMBA. Unii profesori de lucru pentru ambele programe. Există 5 profesori cu normă întreagă la Scoala de MBA și 44 de profesori din afara instituției, restul fiind profesori din alte școli de ZUEL. Școala gestionează membrii facultății, prin secțiunile de predare deschise. Din tabelul 1 la 2, cele mai mari grade și titluri profesionale ale membrilor facultății sunt listate. Tabelul 3 și 4 sunt liste de bază membri ai facultăților de MBA și EMBA.

National experimental Centrul Lectii de Economie și Management

Universitatea dispune de o "Experimental Centrul Național de predare de Economie și management". Acesta include o administrație Didactic Institutul de Cercetare Economica si peste șaisprezece laboratoare, inclusiv finanțe și fiscalitate, Economie publică, analiză macroeconomică, bancar și de valori mobiliare, inginerie financiară, de investiții și de proiect, de asigurări și actuariat, statistici Aplicate, calcul electronic, Manual de muncă, E- comerț, simulare general, logistică moderne, Merchandising și Științei al Tehnologiei, UFIDA și laboratoare ERP Kingdee. Suprafața totală a laboratoarelor este de aproximativ 3860 de metri patrati. Ea are 1899 de seturi de aparate și dispozitive în valoare de milioane de RMB 15 și șaisprezece apartamente ale software-ului. Centrul se angajează de predare, experiment și stagii activități pentru studenții înscriși la cursuri relevante, cum ar fi E-commerce, administrarea afacerilor, managementul resurselor umane, management Logistica, Marketing, și economia internațională și comerț. Centrul este deschis tuturor personalul și elevii din instituție, oferind experimente stil deschis.

Administrarea Afacerilor Centre Experimental

În 2013, adaptându-se la informinization de educație MBA și educație MBA la distanță, Școala a investit mai mult de 3 milioane de yuani pentru a construi "Business Administration experimental Centru de predare" pentru a satisface IT-orientate spre și de predare la distanță. Oracle și HAND Enterprise Solutions Co, Ltd, o companie la nivel național privilegiat consultare IT, co-construiește Lab cu Scoala. Software de management ERP Oracle este instalat pentru co-dezvoltare "simulate de zboruri Managementul Experimental Curs".

Suport Tehnologia Informației

Ca unul dintre primele 100 de universități din China pentru a dezvolta intranet sale, ZUEL vă oferă un serviciu stabil și rapid intranet pentru elevi din fiecare cămin, care să permită studenților pentru a căuta până la data de resurse academice în timp util și convenabil. Toate elevii din Universitatea poate vizita nu numai resurse academice bibliotecii sau a bazelor de date de e-campus, dar, de asemenea, pot avea o vizită îndepărtat de numărul de cont.

Școala de MBA, prin utilizarea tehnologiei informației, a construit următoarele platforme, cum ar fi Platform Management Financiar, MBA de zboruri Management Platform, EMBA Platforma de predare, Student platforma de comunicare online, platforma de învățare Student, Alumni Platforma service, etc. Școala a echipat, de asemenea, săli de clasă și biblioteca cu facilități IT sale de a furniza servicii eficiente administrative și de învățare convenabil și comunicare între facultate și studenți.

Locații

 • Wuhan

  182# Nanhu Avenue, East Lake High-tech Development Zone

  • Wuhan

   SHOUYI Campus: 114 Wuluo Road , 430060, Wuhan

   Întrebări