Ghent University - Faculty of Economics and Business Administration

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Istorie

Actualitatea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a fost înființată la 1 octombrie 1998. Învățământul economic de la Universitatea din Ghent are totuși o istorie mult mai lungă.

Din 1896, Facultatea de Drept a obținut diploma de Licențiat în Științele Afacerilor și Consulatului. În 1906, a fost înființată o școală specială de afaceri (École spéciale de commerce). În 1934, numele acestei școli sa transformat în Școala superioară de afaceri și științe economice (HSBES).

De la HSBES la EBA

André De Ridder, profesor de statistici și economie financiară și critic de artă bine-cunoscut, a lobbyat intens pentru transformarea școlii într-o facultate completă. Totuși, a durat până în octombrie 1968, înainte ca HSBES să devină o facultate. Începând cu anul universitar 1968-1969, a fost înființată Facultatea de Științe Economice la Universitatea de Stat din Gent, împreună cu Facultatea de Medicină Veterinară. În decembrie 1992, 25 de ani mai târziu, Consiliul guvernatorilor a decis să transforme numele în "Facultatea de Științe Economice și Aplicate". Cele două denumiri de științe economice economice și aplicate au apărut treptat și au creat în mod fals impresia că fostul curriculum are un caracter teoretic, în timp ce acesta din urmă este aplicat numai. Diferența este, totuși, situată în principal în domeniul studiilor, și anume economia generală și economia de afaceri. În cele din urmă, la 10 iulie 1998, Consiliul guvernatorilor a decis să înființeze actuala facultate de Economie și Administrarea Afacerilor (EBA).

Bursele și maeștrii

Octombrie 2004 a reprezentat o nouă piatră de hotar în istoria educației, a facultății și a universității. A marcat începutul structurii de masterat / master. Structura actuală a candidatului / licențiatului (2 x 2 ani) a fost transformată într-o structură de licență (3 ani) și una master (1 sau 2 ani), ca urmare a declarației de la Bologna. Deci, astăzi facultatea organizează programele de licență în economie, economie de afaceri și inginerie de afaceri.

Programul specializat în Economie și Administrarea Afacerilor a fost transformat într-un Master de Științe de un an în Economie Generală și un Master de un an de Economie în Afaceri. Ambele programe sunt orientate, în esență, către persoane fără studii economice care doresc să își extindă domeniul de cunoștințe cu cursuri de bază în economie sau management pentru a stabili o legătură între propria lor disciplină și economie și management. Master of Science în economie de afaceri oferă două opțiuni principale: economie de afaceri și managementul public. Maestrul de Drept Fiscal a fost transferat la Facultatea de Drept. Master în contabilitate nu mai este organizat. Programele specializate în domeniul financiar-bancar și al analizei de marketing au fost transformate în programe de masterat "Bancare și Finanțe" și "Analiză de Marketing" predate în limba engleză. Această decizie a fost luată pentru a răspunde cerințelor pieței muncii și a dimensiunii internaționale a acesteia și pentru a promova interacțiunea dintre studenții străini și studenții flamandi.

Integrarea Gentului Hogeschool

Începând cu luna octombrie 2013, programele academice de administrare a afacerilor, administrație publică și management, organizate anterior de Hogeschool Gent, au fost integrate pe deplin în facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. În consecință, peste 2500 de studenți și 130 de membri ai personalului s-au alăturat facultății. Aceste programe academice de la Hogeschool Gent au fost inițial organizate de Institutul Superior de Administrație Publică în 1938 la Bruxelles. Datorită integrării, există cinci programe regulate la facultate: economie, economie de afaceri, inginerie de afaceri, administrarea afacerilor, administrație publică și management.

Evaluarea non-stop a programelor

În perioada 2014-2015 a existat un nou program de masterat pentru administrația publică și management după integrarea "managementului organizațiilor publice".

După un exercițiu de evaluare, au fost introduse noi programe pentru licență și master în Administrarea afacerilor și economie de afaceri. Maeștrii de Economie, Economie de Afaceri și Ingineria Afacerilor au devenit programe în limba engleză.

În anul 2017, facultatea a experimentat metode inovatoare de educație (de exemplu, învățarea mixtă, un sistem de master modular). Din cauza unei evaluări și ajustări constante a unor astfel de inițiative, facultatea garantează educația calitativă.

Cercetare

De asemenea, din punct de vedere al cercetării, facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor sa dezvoltat foarte bine de la începutul acestui secol. Datorită cercetării științifice a Comitetului, cercetarea științifică fundamentală și aplicată a avut ca rezultat publicații calitative, revizuite la nivel național și internațional. În mod obișnuit pentru "economiștii din Ghent", facultatea urmărește o relevanță socială ridicată.

Numărul de doctorate - acordat de facultate - a crescut de la o medie de mai puțin de 5 pe an în 2000-2002 la o medie de peste 20 pe an în perioada 2014-2017. De asemenea, numărul de publicații internaționale într-un an a crescut de patru ori. Nu numai o extindere a numărului de profesori și cercetători, dar și o dublare a productivității au stat la baza acestei creșteri puternice a rezultatelor cercetării facultății. De asemenea, indicatorii de calitate au demonstrat o îmbunătățire a cercetării efectuate. De exemplu, aproape 40% din articolele publicate au fost publicate în 2015 în reviste care au aparținut primelor 20% din domeniul de expertiză.

Facultatea sa specializat în cercetarea economică în domeniul economiei și prosperității forței de muncă, bancar și financiar, macroeconomie și politică, economie internațională și econometrie în ultimele două decenii. În economie de afaceri, grupuri puternice de cercetare au crescut în jurul modelelor de marketing și de marketing, de contabilitate și de finanțare (antreprenorială), de operațiuni de cercetare și gestionare a operațiunilor, informatică de afaceri, antreprenoriat și inovare, managementul serviciilor și managementul resurselor umane și organizare. Integrarea programelor academice de Business Administration și Administrația și Managementul Public a inițiat o activitate de cercetare în creștere în domeniul managementului și administrației publice.

Servicii de asistență

Administrația studenților din facultate, personalul bibliotecii, biroul de comunicații, biroul de internaționalizare, ... și multe alte servicii sunt responsabile de funcționarea facultății.

Locație

Facultatea a fost inițial găzduită în clădirile vechi ale Facultății de Drept, situată în Universiteitsstraat. În anul universitar 1978-1979, facultatea sa mutat la clădirea piramidală de pe site-ul actual de la Hoveniersberg. În 2006, ministrul francez al economiei, Fientje Moerman, a inaugurat noua clădire din Tweekerkenstraat 2. Acesta include noul auditoriu Quetelet (sediul 579), o bibliotecă modernă, un foaier mare de studenți și o parte din biroul decanului. În septembrie 2013, reședințele adiacente situate pe Sint-Pietersplein au fost integrate. Ei găzduiesc departamentele de Economie Financiară, Contabilitate și Finanțe și Economie Socială. Campus Tweekerken a fost creat în inima centrului orașului.

Un al doilea Campus Mercator găzduiește programele academice de Administrare a Afacerilor și Administrație și Management Public.

Un viitor internațional

La 8 octombrie 2017, Universitatea din Ghent și-a sărbătorit a 200-a aniversare. Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor urmărește să ridice universitatea la un nivel superior și să stimuleze viitorul internațional. Cea mai mare dovadă a ambițiilor noastre internaționale sunt acordurile de diplomă dublă pe care facultatea le-a aranjat cu universitățile din Omaha, Göttingen și Liège.

Misiune și viziune

Declarația de misiune

Ca școală colegială pentru studenții noștri și un serviciu de informații pentru lumea afacerilor, guvern mai larg și societate în ansamblu, misiunea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor este:

 • educarea absolvenților în domeniile economiei, economiei de afaceri, ingineriei afacerilor, administrației afacerilor, administrației publice și managementului public și oferă o mare varietate de programe academice de înaltă calitate care, pe lângă analiza economică, acordă atenție dimensiunilor societale mai largi ale economiei viaţă.
 • să ofere studenților cu o înaltă pregătire profesională cu abilități analitice puternice, inteligență creativă, abilități antreprenoriale și organizaționale necesare rezolvării problemelor complexe de afaceri, management, politici și organizaționale într-un mediu global și în mod frecvent schimbătoare. Programele noastre educaționale sunt deschise tuturor studenților indiferent de originea lor culturală sau socială.
 • să încorporeze puternic programele noastre academice într-un context de cercetare și să acorde prioritate cercetării științifice fundamentale și aplicate, care pot contribui la stimularea performanței economice și manageriale a organizațiilor.
 • contribuie semnificativ la forurile științifice internaționale, ca partener de conducere.
 • să acorde atenție relevanței educației și cercetării noastre pentru practica sectorului de afaceri, guvern și profit social.
 • puternic încorporat în societatea locală și regională în care funcționează facultatea prin menținerea relațiilor cu părțile interesate socio-economice locale și regionale.
 • să fie o facultate orientată pe plan internațional, cu respectarea specificității limbii și culturii comunității flamande. Prin urmare, facultatea urmărește o politică internațională activă și colaborează cu alte universități pentru cercetare, educație și servicii.
 • să fie partener al absolvenților săi, oferindu-i să urmeze evoluțiile din domeniile economiei, economiei de afaceri, administrației afacerilor, ingineriei de afaceri, economiei generale, comunicării de afaceri, economiei de afaceri și managementului public.
 • să participe în mod semnificativ la dezbaterea societății și, în acest scop, să faciliteze furnizarea de servicii științifice de către facultatea sa comunității mai largi.
 • crearea unui mediu dinamic și stimulativ pentru studenți și angajați pentru a-și dezvolta pe deplin potențialul. În consecință, acordă o importanță deosebită participării tuturor părților interesate la luarea deciziilor facultății.

Viziune

Scopul nostru este:

 • să fie o instituție academică de vârf care oferă absolvenți cu o înaltă calificare, cu abilități analitice puternice, inteligență creativă, abilități antreprenoriale și organizaționale.
 • să fie recunoscută ca o valoare adăugând un partener academic independent de afaceri și societate.
 • să fie recunoscută ca o facultate cu un curriculum de înaltă calitate, cu impact puternic asupra practicilor de afaceri și guvernării.
 • să fie recunoscute de colegii noștri academici pentru contribuțiile noastre la cercetare.
 • a fi deschizatorul de ochi critici pentru practica de afaceri și guvern.
 • a fi o instituție internațională pentru studenți și personal.

Locații

Ghent

Address
Sint-Pietersnieuwstraat 25
Gent, Belgium 9000

Ghent, Flandra, Belgia

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Programe

Această școală oferă și: