Citește Descrierea Oficială

Învățați să gândiți altfel

Companiile se deplasează într-o lume de criză unde problema dezvoltării este complet legată de noțiunea de confruntare. Această dualitate cere companiilor să cerceteze noi abilități. Acesta este motivul existenței Ecole de Guerre Economique de la crearea sa în 1997.

Predarea de la Ecole de Guerre Economique (EGE) se articulează cu 4 valori principale:

Optimizați cercetarea informațiilor, identificați cele mai bune surse de experți, analizați o situație complexă și generați o cunoaștere utilă pentru factorii de decizie.

Ecoleul lui Guerre Economique este singura formație din domeniul business intelligence, care oferă o gamă foarte diversificată de exerciții pe teren care sunt integrate în strategia clientului. În timpul zilei, studenții noștri trebuie să se ocupe de cazuri concrete într-o logică tot mai mare de dificultăți.

Programul de profesionalizare MercurIE , care este esențial pentru învățământul școlii noastre, este cel mai lung exercițiu de școlarizare și este distribuit în șapte luni. Această inițiere operațională este punctul de plecare necesar pentru ca studenții noștri să se poziționeze eficient pe piața muncii. Companiile de clienți MercurIE sunt unul dintre cei mai buni promotori ai recrutărilor.

EGE este, de asemenea, o școală a cărei inovare este cunoscută în domeniul războiului informațional. Dimensiunea cognitivă în creștere a problemelor comerciale implică o introducere în operațiunile de informare și influență. În acest sens, Ecole de Guerre Economique își pregătește studenții pentru o utilizare eficientă a tehnologiilor informaționale, învățarea rețelelor sociale și schimbarea internetului.

Programe predate în:
Engleză
Limba franceza

Această școală oferă și:

MBA

L'Ecole de Guerre Economique

Inițiat în 2005, MBA Strategic Management and Intelligence Economic (MSIE) este unic în Franța astăzi, pentru că este cu adevărat la intersecția dintre inteligența econom ... [+]

Inițiat în 2005, MBA Strategic Management and Intelligence Economic (MSIE) este unic în Franța astăzi, pentru că este cu adevărat la intersecția dintre inteligența economică și managementul strategic .

Prin depășirea abordărilor tradiționale ale managementului organizațional și a analizei concurențiale, formarea continuă MSIE oferă metodologii adaptate noilor nevoi ale factorilor de decizie care se confruntă cu apariția ciocnirilor economice.

Programările sunt compatibile cu o activitate profesională cu normă întreagă. Acoperirea personalizată a auditorilor în atingerea obiectivelor lor profesionale este caracterul pedagogic al EMT.

În plus, L'Ecole de Guerre Economique este organismul de certificare pentru titlul " Expert (e) în domeniul inteligenței economice ", nivelul I, înregistrat în Registrul Național al Certificărilor Profesionale (RNCP).... [-]

Franţa Paris
L'Ecole de Guerre Economique

Problema siguranței materiale a companiilor nu mai poate fi disociată astăzi de problema amenințărilor imateriale care afectează viața economică prin rețelele de calculat ... [+]

Problema siguranței materiale a companiilor nu mai poate fi disociată astăzi de problema amenințărilor imateriale care afectează viața economică prin rețelele de calculatoare și prin Internet.

Protecția corporativă este acum o problemă strategică care nu mai poate fi abordată printr-o serie de măsuri tehnice.

Pentru a aborda această necesitate pentru o abordare globală a securității cibernetice și a riscurilor, EGE a decis să lanseze programul executiv " Managementul riscurilor, securității internaționale și securității cibernetice" (MRSIC) .

Această formare este destinată tuturor profesioniștilor din toate sectoarele responsabile cu securitatea și securitatea cibernetică, managerilor de risc , managerilor din sectorul public (poliție, apărare etc.) în reconversie, rezervă sau activă.... [-]

Franţa Paris
L'Ecole de Guerre Economique

Problema siguranței materiale a companiilor nu mai poate fi disociată astăzi de problema amenințărilor imateriale care afectează viața economică prin rețelele de calculat ... [+]

Problema siguranței materiale a companiilor nu mai poate fi disociată astăzi de problema amenințărilor imateriale care afectează viața economică prin rețelele de calculatoare și prin Internet.

Protecția corporațiilor și siguranța internațională sunt acum aspecte strategice care nu mai pot fi abordate printr-o serie de măsuri tehnice.

Pentru a răspunde acestei nevoi pentru o abordare globală a securității cibernetice, EGE a decis să lanseze MBA Cyber Security, RISC, International Security și RSIC, ca parte a ofertei sale de cursuri de pregătire inițială .

MBIC RSIC poate fi pregătit cu un Bac 3 în 2 ani prin Programul de risc M1 și RIE Inteligența Economică sau în 1 an cu Bac 4.... [-]

Franţa Paris
Octombrie 2019
Part time
1 - 2 anii
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
L'Ecole de Guerre Economique

Strategia corporativă, guvernanța organizațională și reziliența (SEGOR) se bazează pe o nouă abordare a științei politice, a geo-economiei și a capacității organizațiilor ... [+]

Progresul și piața au dictat cursul societăților umane de la epoca revoluțiilor industriale. În secolul al XIX-lea și al XX-lea, principala problemă a fost dezvoltarea. Țările industrializate au fost modelul de urmat. La începutul secolului al XXI-lea, limitele acestei dinamici au început să apară. Vulnerabilitatea unui stat nu mai este doar măsurată prin dificultățile sale de a se dezvolta, așa cum sa întâmplat în timpul dezbaterilor privind relațiile Nord / Sud. Liderii politici și economici trebuie să poată răspunde noilor nevoi generate de constrângerile geo-economice, evoluțiile pieței, crizele financiare și cerințele categoriilor socio-profesionale.

... [-]
Franţa Paris
Noiembrie 2019
La zi
11 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
L'Ecole de Guerre Economique

Creată în 1997, în urma recomandărilor Comisiei Economice de Informații și Strategii de Afaceri, condusă de Henri Martre în cadrul Comisariatului General de Planificare, ... [+]

Referința de instruire în Franța, clasată pe locul 1 în Edmundal Palmares de la 2002, Strategia Inteligenței Economice Specializate MBA SIE oferă de asemenea acces la titlul "Expert (e) în inteligența economică" , nivelul I, înregistrat în Directorul Național al Certificărilor Profesionale (RNCP) .

Organizat în jurul unui centru de predare (program de referință în Strategia și Inteligența Economică) și al unui centru de cercetare aplicat în IE, această structură de pionierat în Europa este ferm ancorată într-o abordare transdisciplinară a citirii echilibrului puterii. International.

În timp ce conceptul de război economic a transmis multe ambiguități, nu epistemologice, ci ideologice, cercetarea teoretică efectuată în ultimii ani tinde să clarifice și să validăm abordarea noastră față de confruntările competitive.... [-]

Franţa Paris
Septembrie 2019
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

École de Guerre Économique : 20 ans sur le front de la mondialisation