Citește Descrierea Oficială

Cine suntem

La Universidad Panamericana avem un sistem complet de învățământ superior . Contribuim la dezvoltarea țării , prin opțiuni inovatoare de formare și profesionalizare, cu standarde ridicate de calitate academică.

Astăzi avem șapte campusuri metropolitane și 106 locații, situate în orașul Guatemala și în interiorul țării. Avem peste 17.000 de studenți înscriși și predă peste 75 de cariere între tehnicieni, profesori, licențe, masterate și doctorate, în modalități față în față, semi-față și virtuale.121394_adults-communication-cooperation-2422294.jpg

vedere

Să fie o opțiune relevantă de învățământ superior la nivel național și internațional cu calitatea, principiile și valorile creștine.

misiune

Contribuie la dezvoltarea integrală durabilă , formând profesioniști competenți cu principii și valori creștine .

Baza legală

Universidad Panamericana fost autorizată de Consiliul de Învățământ Privat CEPS, la 2 octombrie 1998, potrivit Registrului civil al orașului Guatemala, la rubrica nr. Trei sute optzeci și trei (383). Înregistrat cu statut juridic nr. Patruzeci și nouă (49).

Și-a început activitățile academice în ianuarie 1999.121395_adult-asian-caucasian-1153213.jpg

istorie

Universidad Panamericana începe operațiunile ca proiect preliminar în 1993, sub conducerea Consiliului de administrație al Fundației Creștine pentru Dezvoltarea Educației în America Latină (FUNDACEDE). În același an, programul de activități este stabilit și este prezentat primul proiect denumit „Proiect pentru crearea Universității Creștine din Guatemala”. Prima consultare a profesioniștilor se face pentru prezentarea viziunii pe 7 ianuarie 1994 și apoi vom continua să integrăm comisii de lucru pentru pregătirea proiectului, carierele și facultățile acestora cu participarea a peste 50 de profesioniști din diferite specialități.

Ca urmare a diverselor consultări, un proiect preliminar este pregătit și prezentat Consiliului Învățământului Privat Superior la 2 august 1996 . Proiectul nu a fost aprobat la acea dată, indicând faptul că, deși proiectul academic a fost finalizat, comisia pentru probleme formale și juridice nu și-a dat aprobarea, care a fost notificată la 11 februarie 1997 . După o serie de negocieri tehnice și legale, acesta este prezentat pentru a doua oară sub numele de Proiectul de creație al „ Universidad Panamericana din Guatemala” din 12 decembrie 1997.

În cele din urmă, într-o sesiune din 2 octombrie 1998, Consiliul Învățământului Privat Superior decide să aprobe crearea Universidad Panamericana , încheind astfel faza de management. Faza de execuție se desfășoară începând cu 17 noiembrie 1998 , data publicării Acordului de creare în Jurnalul Americii Centrale, în conformitate cu legile țării.121396_academy-celebrate-celebration-267885.jpg

Pe 25 ianuarie 1999 are loc actul inaugural al Universidad Panamericana prezidat de Consiliul de Administrație al universității. Au participat reprezentanți ai universităților din San Carlos de Guatemala, Mariano Gálvez, Rafael Landívar, Francisco Marroquín, del Valle și Rural de Guatemala, precum și membri ai Consiliului de învățământ superior CEPS, autorități guvernamentale și invitați de la alte instituții.

În cadrul ceremoniei de deschidere a fost menționată o recunoștință specială a trei fondatori ai acestui proiect, care au murit fără să-l vadă făcut: domnul Rafael Pantoja Herrera, domnul Renan Quiñónez și dr. Guillermo Forno.

Universidad Panamericana își are ca sediu central să-și înceapă activitatea academică facilitățile situate pe drumul către San Isidro, zona 16 Aldea Acatan, deținută de FUNDACEDE și cedată în uzufruct universității. În aceste clădiri, Colegiul Christian Verbo funcționează dimineața din 1990 . Pentru începutul operațiunilor sale, Universidad Panamericana a avut infrastructura, mobilierul și echipamentele Colegiului Creștin Verbo, precum și Biserica Creștină Verbo.

Lecția inaugurală, a domnului rector Ing. Abel Girón, se desfășoară în auditoriul campusului universitar la 13 februarie 1999 . Universidad Panamericana începe să ofere servicii educaționale în cele cinci facultăți ale sale: Teologie, Științe ale Comunicării, Științe Juridice, Științele Educației și Administrarea Afacerilor.

Programe predate în:
  • Spaniolă

Presentación Universidad Panamericana

Bienvenido Universidad Panamericana de Guatemala

Universidad Panamericana de Guatemala