International Management Institute

Introducere

Citește Descrierea Oficială

despre IMI

Amplasat în Qutab Zona instituțională, Institutul Internațional de Management (IMI), New Delhi a fost înființată în 1981, în colaborare cu IMI Geneva (acum IMD, Lausanne). IMI este prima corporativ al Indiei sponsorizat Business School, cu sponsorizare de la case corporative, cum ar fi RPG Enterprises, Nestle, ITC, SAIL, Tata Chemicals, BOC și Williamson etc. Magor De-a lungul unei perioade de timp, în ultimii 33 de ani, Institutul a dobândit un statut cu adevărat global. Institutul a primit asistență PNUD pentru promovarea educației de management orientat pe plan internațional. În afară de aceasta, are, de asemenea, diverse alte legături internaționale cu organisme, cum ar fi Banca Mondială, PNUD, OIM, UNCTAD, Asia de productivitate Organizare etc. Pentru a oferi o perspectivă globală a studenților, pilot doi ani post Programul Absolvent al Institutului în Management are un program de schimb de studenți cu diferite școli europene, cum ar fi CES Rennes, Franța, MIP School of Management Franța, Graz Universitatea Austria, IESEG School of Management și IDRAC Lyon, Franța etc.

În afară de aceasta IMI este unul dintre Institutul empaneled al Ministerului Afacerilor Externe, Guvernul Indiei, pentru Programul de asistență specială Commonwealth-ului sub care Institutul primește executive studenți MBA de la diverse afro - țări din Asia pentru Executive post Programul Licențiat în Management sale 15 luni.

Astăzi, IMI se bucură de locul de stimă printre cele mai importante instituții de management și patronajul organizațiilor de afaceri reputate în țară. Scopul, abordarea și activitățile IMI sunt ghidate de către studenții toate părțile interesate ", absolventi, patroni corporative și a societății în general IMI urmează programele standard internațional, în programele sale, care a fost îmbogățit prin colaborari academice cu International Institute for Management Development (IMD ), Lausanne (erstwhile Institutul Internațional de Management, Geneva); Facultatea de Management, Universitatea McGill, Montreal, si Manchester Business School, Marea Britanie, care se pregătește de participanți pentru a gestiona cu succes și să conducă într-un mediu de afaceri din ce în ce la nivel mondial. Programele educaționale IMI au fost recunoscute de către toate Consiliul India pentru Educație Tehnică (AICTE) și Ministerul Dezvoltării Resurselor Umane, Guv. din India.

Lumea corporatiilor din India,,, companii multinationale, firme de consultanță private publice internaționale și alte organizații au angajat absolventii sai care sunt numiți pe bună dreptate, pe Achievers.

IMI este înregistrată în conformitate cu secțiunea 12A (a) ca o încredere în conformitate cu prevederile Legii privind impozitul pe venit, 1961. Veniturile Institutului este scutită în conformitate cu secțiunea 80G și 10 (22), precum și pentru cercetare în cadrul secțiunii 35 (I), (iii) din Legea privind impozitul pe venit, 1961 ca o instituție numai în scopuri educative.

IMI oferă mai jos programe post-universitare și un program de doctorat în campusul Delhi. Toate programele sunt aprobate de AICTE. Programele oferite de Delhi Campus:

Doi ani full-time Post-Diploma De Absolvent în Management (PGDM) Doi ani full-time post Diploma De Absolvent în Resurselor Umane Management- (PGDHRM) Doi ani full - time post Diploma De Absolvent în Management (Servicii bancare și financiare) PGDM (B & FS) Cincisprezece luni full-time Executive Post-Diploma De Absolvent în Management (EX-PGDM) Programul fellow în Management (FPM)

În plus față de programele de mai sus, IMI a început de asemenea următoarele: În plus, institutul oferă o gamă completă de custom-made programe in companie, si Dezvoltare de Management Programe (MDPs), toate adaptate pentru a îmbogăți creativitatea și capacitatea de a gestiona în un mediu global dinamic. Institutul are, de asemenea, o cercetare și o bază de consultanță și anume activă: Centrul de Management Inovare și Tehnologie și Centrul pentru Guvernare Sectorului Social pentru a spori corpul de cunoștințe.

Programele de management sunt concepute pentru a permite unui număr selectiv de tineri profesioniști, care au fost considerate a avea un potențial ridicat, pentru a ajunge la poziții de răspundere în industrie. Programele de la plasament IMI capabilități integratoare cu module de program eco-funcțional, care sintetizează o serie de discipline de specialitate în experiența de învățare unificate.

O echipă extrem de angajată a calificat facultate la nivel internațional și cu experiență se bucură de respect și recunoașterea de către comunitatea academică, industrie și guvern.

Locații

New Delhi

Address
B-10, Qutab Institutional Area,
Tara Crescent

110016 New Delhi, Delhi, India

Acreditări

Programe

Această școală oferă și: